PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Joc de l'Scrabble

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària i d'ESO. Descripció: L’Scrabble és un joc lingüístic i matemàtic de taula amb elements lingüístics, matemàtics, de lògica i d' estratègia, que des de 1990 existeix versionat en català.
 
Llegeix més...
 

Flipart - Els oficis de les arts

A qui s'adreça:  Alumnes de 4t d'ESO, batxillerat i formació professional.   Descripció: Els Oficis de les Arts és una activitat del programa FlipArt de la Diputació de Barcelona que té com a objectiu donar a conèixer unes quantes professions que hi ha darrere el teló i que fan possible la posada en escena dels espectacles. Amb l’activitat «Els oficis de les arts», convidem un professional artístic al centre docent per realitzar una sessió de dues hores amb les opcions següents:
 
Llegeix més...
 

Coneixent els jardinets de la Caixa

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: L'activitat consisteix en una gimcana pel jardí.Els alumnes formen grups i se’ls proposa un seguit de reptes que han de solucionar buscant per tot el jardí, buscant noms, comptant elements, dibuixant, i descobrint diferents accions cíviques que s’han de tenir en compte per tenir cura i respectar el jardí.
 
Llegeix més...
 

Fes servir el cap!

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller sobre evolució humana on, utilitzant les matemàtiques i les rèpliques dels principals cranis d’homínids, podrem endinsar-nos en un  tema tan interessant com és el de la nostra evolució. Es treballarà amb diferents rèpliques: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus afarensis i Australopithecus africanus, Homo habilis, Homo ergaster, Homo heidelbergensis, Homo neanderthalensis i Homo sapiens.
 
Llegeix més...
 

Les aeronaus, amb les matemàtiques, la història i la física aplicades

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció:  L'activitat que es durà a terme a l'aeroport, concretament a les seus de l'Aeroclub i del Parc Aeronàutic de Catalunya constarà de les següents parts:
 
Llegeix més...
 

Conèixer Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de 1r cicle d'ESO. Descripció: L'activitat promou la utilització de dades estadístiques, elaborades per l'Observatori de l'Economia Local (OEL) - Vapor Llonch. Consta d'una introducció sobre l'Observatori i els seus productes i serveis per continuar amb una part pràctica, on els alumnes utilitzen una eina de ludificació per a respondre correctament una sèrie de preguntes sobre Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Flipart - Monogràfics d'arts

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat i cicles formatius.   Descripció: Els monogràfics d’arts són una activitat del programa FlipArt de la Diputació de Barcelona que tenen com a objectiu donar a conèixer als centres docents unes quantes disciplines escèniques a partir d’una introducció pràctica adreçada als alumnes.
 
Llegeix més...
 

Fem vitralls modernistes

  A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària.   Descripció: Realització d’un vitrall adaptant la tècnica emprada pels modernistes en funció del nivell educatiu de cada grup. Els alumnes pinten el vitrall amb les pintures que es fan servir per a pintar els vitralls reals..
 
Llegeix més...
 

Gairebé humans! Els primats antropomorfs

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults Descripció: Primer de tot coneixerem  els grups de vertebrats i, d’aquests ens centrarem en els mamífers. Farem una introducció als primats i les seves característiques dins del grup dels mamífers. . Seguidament, a partir de l'estudi de diferents primats fòssils, mirarem d'entendre el procés evolutiu que ha portat cap a l'aparició de la postura dreta en la nostra espècie.
 
Llegeix més...
 

Fes càlculs

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El taller consisteix en fer càlculs matemàtics d’una forma divertida a partir de jocs diversos i col·laborant en grup. Els jocs varien depenent de l’edat.
 
Llegeix més...
 

Fem més matemàtiques a Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de 2n d’ESO. Descripció: La Fundació Bosch i Cardellach, amb l’objectiu de promoure entre l’alumnat de secundària el gust i l’interès per les matemàtiques, convoca un concurs adreçat als nois i noies de segon curs d’ensenyament secundari obligatori de centres de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

L'estratègia ho és tot

A qui s'adreça: Alumnes de 4rt de primària, cicle superior de primària, ESO i batxillerat   Descripció: L’activitat consisteix en resoldre varis reptes d’estratègia diferents, tot treballant en grup, que posen a prova l’enginy dels alumnes. No tot és blanc o negre.
 
Llegeix més...
 

Cabres petites i conills gegants

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional. Descripció: A partir del treball amb rèpliques de cranis i motllos, mirarem d’entendre fenòmens curiosos de l’evolució, com ara la insularitat, una possibilitat més del gran laboratori de l’evolució i la selecció natural.
 
Llegeix més...
 

Taller de cuina solar i estalvi energètic

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: L’objectiu del taller, és que l’alumnat comprovi que l’energia solar és una font d’energia neta, renovable i gratuïta. 
 
Llegeix més...
 

Geometria en 2D i 3D

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El taller tractarà la idea del pas d’una figura geomètrica en dues dimensions a les tres dimensions.
 
Llegeix més...
 

Els colors de la llum

A qui s'adreça: Alumnes de P5 i d'educació primària. Descripció: La proposta d’aquest taller es descobrir les característiques i propietats que té la llum, a partir de diverses activitats i experiments.
 
Llegeix més...
 

Joc de lògica matemàtica

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: En aquest taller es proposa exercitar les matemàtiques a partir de jocs lògics, de càlcul mental, estratègia i habilitat.
 
Llegeix més...
 

Lego: màquines simples

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària i 1r cicle d'ESO.   Descripció: Aquest taller dóna les eines per descobrir com funciona el món real.
 
Llegeix més...
 

Miralls matemàtics

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària.   Descripció: El taller proposa l’ús de miralls per treballar, per una banda, el concepte de simetria, i per l’altra, la formació de figures geomètriques.  S’investigaran les propietats que tenen els diversos polígons, així com les diferències i similituds entre ells (vèrtex, angle, etc.).
 
Llegeix més...
 

Cúpules de Leonardo

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Leonardome és un recurs lúdic educatiu que permet construir estructures ideades per Leonardo Da Vinci.
 
Llegeix més...