PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visitem l'Estruch

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Visita a l'Estruch que es concreta en tres activitats diferenciades per nivells educatius: La Carpi i la fàbrica de creació (NOVETAT)  El secret de les arts en viu (educació infantil i primària) Coneixem els artistes d'una fàbrica de creació (ESO, batxillerat, formació professional i adults)
 
Llegeix més...
 

La ciència del joc

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària i ESO Descripció: Amb aquesta exposició es proposa una visita jugada, és a dir, s’ofereix una visita guiada al llarg dels tres grans apartats (“Ciència a la natura”, “Ciència en moviment” i “Ciència robòtica i digital”) i que permet veure com la ciència intervé en l’evolució de la tecnologia i com posa les bases per al seu funcionament. Posteriorment, es proporcionarà material per provar algun dels jocs de l’exposició tot basant-nos en la ciència per poder
 
Llegeix més...
 

Invents científics

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior de primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Aquest taller proposa un recorregut per la història de la ciència de manera pràctica i manipulativa. Ens centrarem en l’experimentació de diferents àmbits de la ciència treballant cooperativament.
 
Llegeix més...
 

Ciència, acció... reacció!

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària Descripció: La idea del taller gira al voltant d’alguns elements científics. Amb l’ús d’elements mecànics senzills, experimentarem que tota acció que realitzem sobre un objecte, reacciona d’una manera. 
 
Llegeix més...
 

Investiguem un crim

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior de primària Descripció: Aquest taller proposa als alumnes un joc de detectius on l’objectiu final és descobrir el culpable però sobretot veure quin tipus d’investigacions es fan i amb quina base. 
 
Llegeix més...
 

Llenguaferits

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior de primària, ESO, batxillerat, cicles formatius i escoles d’adults   Descripció: Iniciativa i activitat que , a través de vídeos publicats a internet, expliquen de manera amena i entretinguda curiositats del català i d’altres llengües d’arreu del món. Els materials estan disponibles en Instagram i YouTube de forma que es poden treballar en línia des de l’aula.
 
Llegeix més...
 

Ous verds amb pernil

A qui s'adreça: Alumnes de P5, cicle inicial i 3r d’educació primària Descripció: Aquest taller convida a provar abans de dir «no m’agrada». 
 
Llegeix més...
 

Vull ser una flor: conte infantil sobre compostatge

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d'educació infantil Descripció: Prèviament a la realització de l’activitat s’enviarà al docent de referència l’enllaç per accedir a l’activitat virtual. Serà una connexió en directe amb un educador/a ambiental que dinamitzarà l’activitat.
 
Llegeix més...
 

Enginys tecnològics: de l’engranatge a la programació

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària. Descripció: Aquest taller proposa un recorregut per la tecnologia de manera pràctica i manipulativa.
 
Llegeix més...
 

Passejada urbana d'art i ciència

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, d'ESO i escoles d'adults. Descripció: Itinerari guiat de la mà de la Rosanna Fontanet, pintora membre del col·lectiu Filagarsa i del grup d’Art i Natura de l’ADENC, i d'un especialista en ciències ambientals, per visitar espais verds de la ciutat de Sabadell, des d'una visió multidisciplinar.
 
Llegeix més...
 

Bàsic, l’oposat de l’àcid

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Què és un àcid? Què és una base? Què és el pH? Aquí donarem resposta a aquestes preguntes i mostrarem mètodes experimentals segurs per poder diferenciar-les de manera rigorosa però divertida.
 
Llegeix més...
 

Bufa núvols. Taller d'art i ciència

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Taller d'arts visuals i ciències ambientals a l'escola. Es tracta d'un taller vivencial en què d’una manera transversal amb continguts artístics i conceptes científics, apropa la natura als alumnes.
 
Llegeix més...
 

RACC educa: Moute bé! Play&Learn

A qui s'adreça: Alumnes del cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Joc on line a través del qual es treballa l’educació per la mobilitat recolzada en els valors i en l’aprenentatge d’hàbits de civisme i convivència que formen persones amb actituds de mobilitat respectuoses amb la societat i amb el medi ambient.
 
Llegeix més...
 

Mai més: Sadako Sasaki

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària i ESO. Descripció: Recurs educatiu per conèixer la història de la Sadako Sasaki, a través del qual, es podran treballar diferents continguts relacionats amb la Segona Guerra Mundial, Hiroshima i les bombes atòmiques, el mite japonès de les mil grues de paper, entre d'altres, com també els valors de l’empatia, la solidaritat i la cultura de la pau.
 
Llegeix més...
 

Zootrop estroboscòpic

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d’educació primària Descripció: El zootrop va ser un invent creat el 1834 i consisteix en un tambor giratori amb petites escletxes a través de les quals es pot observar una animació cíclica (loop) provocada per una sèrie d’imatges seqüenciades.
 
Llegeix més...
 

Les energies renovables, passat i present a la Masia de Can Deu

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària   Descripció: El taller està centrat en l'aprofitament de les energies renovables i la sostenibilitat. Comencem centrant-nos en el coneixement d'aquestes fonts d'energia. Mitjançant els recursos de la masia i les instal·lacions annexes, els alumens descobreixen com utilitzaven els nostres avantpassats els recursos energètics disponibles en comparació a l'ús que en fem actualment.
 
Llegeix més...
 

Els Tió de Nadal a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d'educació primària Descripció: El taller comença a la cuna de la masia on expliquem la llegenda de l'alzina de l'Oncle buscall, amb el que descobrim les trradicions ambientades en l'entorn de la masia de Can Deu i el Nadal.
 
Llegeix més...
 

Els panellets a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d'educació primària Descripció: El taller comença amb el conte de la Vella Castanyera que ens introdueix en la festa de Tots Sants, relacionada amb l'equinocci de tardor.
 
Llegeix més...
 

Els contrastos de l’Índia

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d'ESO Descripció A través de diferents fotografies i audiovisuals coneixerem la realitat de l'Índia rural i el treball que duu a terme la Fundació Vicente Ferrer.
 
Llegeix més...
 

Els ous de Pasqua a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d'educació primària Descripció: El taller comença amb el conte del Conill de Pasqua, lligat a aquesta festivitat i a l'equinocci de primavera. 
 
Llegeix més...