PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Programa "Controles?"

A qui s'adreça: Alumnes de 4t d'ESO. Descripció: L’exposició virtual itinerant Controles? és una eina educativa que forma part del conjunt de recursos de prevenció de drogues que l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar de la Diputació de Barcelona ofereix als municipis de la província.
 
Llegeix més...
 

Iniciació a l'atletisme en pista coberta

A qui s'adreça: Alumnes del cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: L'activitat es farà en dues sessions que es faran a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya a Sabadell. La primera per conèixer l'esport i la segona per dur a terme una jornada atlètica entre les escoles participants.
 
Llegeix més...
 

El Modernisme a la Casa Taulé

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària i 1r cicle d'ESO. Descripció: Descobrim el moviment modernista, les seves característiques i les especificitats de la Casa Taulé tot fent un joc de pistes per l'edifici.
 
Llegeix més...
 

Quina família més mona! Els nostres orígens

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: A partir de les troballes de primats que ha fet l'Institut Català de Paleontologia a diferents jaciments del nostre país, parlarem de primats del passat i de primats actuals (goril·les, ximpanzés, orangutans i humans) i explicarem l'origen del bipedisme i l'evolució del llinatge dels humans a partir dels cranis que tenim al museu.
 
Llegeix més...
 

No reciclar en realitat virtual

A qui s'adreça: Alumnes de primer cicle d'ESO. Descripció: La dinàmica principal i sobre la que giren totes les proves, és la de visionar un vídeo de 360 graus mitjançant unes ulleres de realitat virtual.  A través d’aquestes ulleres, l’alumnat podrà fer una visita virtual al Centre de Tractament dels Residus del Vallès Occidental. 
 
Llegeix més...
 

Les stolpersteine de Sabadell. La memòria dels sabadellencs deportats als camps nazis (1940-1945)

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Recorregut a triar per un dels tres itineraris de la ciutat, on s'explica una part genèrica comuna de l'activitat: - Les llambordes Stolpersteine. Projecte i recerca a Sabadell. - El context històric internacional i local. - Els sabadellencs deportats. Cartografia de l’horror nazi.
 
Llegeix més...
 

Visita al cuniculus romà de Can Gambús

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Visita guiada al Cuniculus (aqüeducte subterrani) d’època romana de Can Gambús.
 
Llegeix més...
 

Educació Alimentària. Coneix els hàbits de l’alimentació saludable

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infanil (P4 i P5), educació primària i ESO. Descripció: L'alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, a través del qual obtenim els nutrients i l'energia que permeten cobrir els requisits de l'organisme.
 
Llegeix més...
 

Assaig obert amb l'Orquestra Simfònica del Vallès

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat Descripció: Assistència a l'assaig general del primer concert de la temporada 2022-2023 de l'Orquestra Simfònica del Vallès, al TMS La Faràndula.
 
Llegeix més...
 

Dones científiques al llarg de la història

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària 1r cicle d'ESO   Descripció: Aquest taller proposa un recorregut per la història de la ciència de manera pràctica i manipulativa, tot treballant experimentalment en diferents àmbits de la ciència on les dones també hi tenen a dir.
 
Llegeix més...
 

Som investigadores: taller a l'aula sobre supercomputació

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d'educació primària. Descripció: Taller a l'aula conduït per una educadora científica on es realitza una visita virtual al supercomputador Mare Nostrum. Es realitzaran també diferents dinàmiques per a conèixer conceptes com ara: connectivitat, simulació, càlcul en paral-lel...
 
Llegeix més...
 

Global BASKET: ens superem amb el multiesport adaptat “activitats multiesportives adaptades!”

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO i batxillerat Descripció: L’activitat es desenvolupa en el transcurs d’una sessió teòrica-pràctica de dues hores al Pavelló Nord de Sabadell. L’estructura de la sessió serà el resultat d’un procés estructurat en:
 
Llegeix més...
 

El meu món de cap per avall

  A qui s'adreça:  Alumnes de cicle inicial i cicle mitjà d'educació primària Descripció: Sessió de 2h al Gimnàs Municipal de Sabadell on els nens i les nenes aprendran a controlar el seu cos i gestionar diferents sensacions en realitzar voltejos, canvis de planol i treballs amb alçada.
 
Llegeix més...
 

Al carrer, acrobàcies amb cap

  A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO i batxillerat Descripció: Iniciació a les tècniques bàsiques del parkour, l'acrobàcia i els moviments de cal·listènia.
 
Llegeix més...
 

Conec el meu cos

  A qui s'adreça:  Alumnes d'educació infantil Descripció: Sessió de 2h al Gimnàs Municipal de Sabadell on els infants experimenten diferents sensacions d'autopropiocepció, amb materials didàctics especialitzats, com ara inflables, barres i anelles per penjar-se, rampes i plans inclinats, etc.
 
Llegeix més...
 

Finnelis: l’economia a casa

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària.   Descripció: Finnelis és un joc de taula educatiu sobre finances que pretén ser una primera presa de contacte sobre el que representa la gestió monetària quotidiana d’una llar.
 
Llegeix més...
 

Guardes del clima

  A qui s'adreça:  Alumnes de 4t, 5è i 6è d'educació primària. Descripció: Recurs que facilita la integració de bones pràctiques en les accions quotidianes perquè es puguin adoptar mesures per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.
 
Llegeix més...
 

La policia ve a l'escola: aprendre sobre l'assetjament escolar

A qui s'adreça: Alumnes de 5è d'educació primària. Descripció: Sessió impartida per policies municipals al centre educatiu, per tal que els alumnes adquireixin conceptes i eines per la detecció i la intervenció davant l’assetjament escolar.
 
Llegeix més...
 

Pitàgores: rei dels triangles

  A qui s'adreça: Alumnes de cilce mitjà i superior d’educació primària.   Descripció: Aquest taller proposa un joc amb el triangle com a protagonista. Treballarem la geometria construint figures utilitzant només el triangle i descobrirem que és la peça més important en geometria, ja que serveix de base per construir tota la resta de polígons.
 
Llegeix més...
 

Introducció al bàsquet 3X3

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: L’activitat consta d’una sessió d’1h al centre educatiu, centrada en el descobriment d’aquesta nova modalitat olímpica, una derivació del bàsquet tradicional. Es farà una primera introducció a les normes de joc, l’estructura competitiva i els rols de cada jugador. A partir d’aquí, es treballaran els principals fonaments tècnics i tàctics sobre què millorar a la pràctica. I per últim, es durà a terme una simulació de partit oficial, per tal de descobrir el
 
Llegeix més...