PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Seguint el fil de la història. Els primers assentaments prehistòrics

A qui s'adreça : Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: La visita permet explicar a través dels objectes que s'han recuperat en les diverses excavacions arqueològiques, com vivien les diferents comunitats prehistòriques. Observar els atuells per guardar cereals, els estris de sílex, les joies de bronze i de cal·laïta, les destrals de pedra, les urnes funeràries.
 
Llegeix més...
 

Coneguem els bombers

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle mitjà d'educació primària. Descripció: La visita al Parc de Bombers té com a finalitat donar a conèixer la tasca dels bombers, l'equipament que fan servir i consells bàsics de prevenció i autoprotecció davant d'incendis.
 
Llegeix més...
 

Els castellers a l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de P4, P5,educació primària i ESO. Descripció: El taller pretén donar a conèixer el món dels castells als infants d'una manera entenedora i lúdica, incloent-hi l'aprenentatge de jocs i moviments per realitzar petites construccions castelleres.
 
Llegeix més...
 

L'origen de Sabadell: un riu d'històries

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L'itinerari ens permet descobrir el poblament dispers per la zona de l'actual Sabadell abans que existís la petita vila medieval que va donar lloc a l'actual ciutat.
 
Llegeix més...
 

Mou-te en autobús: coneguem els Transports Urbans de Sabadell (TUS)

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d'educació infantil (P4 i P5), educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults Descripció: Activitat que consisteix en conèixer els autobusos urbans de Sabadell i a també altres mitjans de desplaçament de transport que podem utilitzar per moure'ns per la nostra ciutat.  També es treballa sobre els comportaments i les actituds de les persones que els utilitzen.
 
Llegeix més...
 

El campanar de Sant Fèlix

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: El campanar és una part important de l'església, però també acompleix funcions socials: avís en cas de perill, tocar les hores...
 
Llegeix més...
 

El vapor Buxeda Vell: del vapor a l'electricitat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Del que va ser un gran vapor industrial de la família Buxeda, n'ha quedat la casa de la màquina de vapor i les seves dependències més properes: el soterrani, el taller...
 
Llegeix més...
 

El safareig de la Font Nova

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Quan les cases no tenien aigua corrent, la bugada es feia als safareigs públics. Les obreres i les minyones anaven amb els seus coves a rentar la roba: cantaven, discutien i sobretot "feien safareig".
 
Llegeix més...
 

El pou de glaç de Sant Oleguer

A qui s'adreça : Alumnes d'educació primària, ESO, formació professional, batxillerat i escoles d'adults. Descripció: En la visita guiada veurem com els pous de glaç servien per a conservar el glaç que s'havia format en basses especialment preparades per a contenir aigua.
 
Llegeix més...
 

La casa Duran

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: La casa Duran es construí al final del segle XVI, quan Sabadell era una petita vila de carrers estrets.
 
Llegeix més...
 

El rap de la convivència

Adreçat a: Alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: En aquesta activitat es posen en debat diferents formes de discriminació com el racisme, la xenofòbia o la homofòbia, fent un recorregut històric per les diferents formes d’expressió social i política d’aquesta discriminació, per centrar-se en els moviments socials i polítics d’extrema dreta avui en dia.
 
Llegeix més...
 

Gimcana: sobre addiccions, què en sabem?

A qui s'adreça: Alumnes de 4t d' ESO. Descripció: Passi d'un vídeo a cada grup de convivència sobre alcohol, tabac i cànnabis creat a Sabadell. Seguidament, els nois i noies del grup, aniran realitzant tres activitats on es treballa específicament:
 
Llegeix més...
 

Seguint el fil de la història de Sabadell. Món ibèric i romà.

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: La romanització va significar la desaparició de la cultura ibèrica i la imposició d'un sistema de vida del que en som hereus directes. 
 
Llegeix més...
 

Els animals abandonats i la Protectora

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L’activitat consisteix en una  visita/xerrada guiada a les instal·lacions del refugi de la Protectora. Es realitzarà  als alumnes de primària, secundària d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults
 
Llegeix més...
 

Iniciació a la gimnàstica esportiva

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: Aquest programa es desenvolupa durant una sessió de dues hores que es realitzaran a les instal·lacions del Club Tennis Sabadell amb monitors de gimnàstica esportiva especialistes.
 
Llegeix més...
 

Taller de Ball de Bastons + Projecte dels centres educatius Bastoners

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat. Descripció: S'ofereix un taller de Ball de Bastons a càrrec de la Colla de Bastoners de Sabadell, a partir del qual es podrà portar a terme el Projecte del centre educatiu Bastoner.
 
Llegeix més...
 

41è Concurs BBVA de dibuix escolar: què li passa al coral?

A qui s'adreça:  Alumnes d'educació primària  Descripció: La Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA, convoca el 41è Concurs BBVA de Dibuix Escolar, amb l’objectiu de servir d’estímul per a desenvolupar les habilitats i capacitats dels alumnes de primària i d’educació especial en l’àmbit del dibuix i la il·lustració, així com per fomentar la lectura en català mentre es treballa l’educació emocional i el respecte al medi ambient.
 
Llegeix més...
 

El molí de Sant Oleguer

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: El Molí de Sant Oleguer, que actualment és una oficina municipal, conserva els elements essencials del molí que va ser.
 
Llegeix més...
 

Visita a l'Oficina Jove de Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Visita a l’equipament juvenil de Sabadell, on un/a professional de joventut fa una explicació exhaustiva del que hi poden trobar i de quin ús en poden fer d’aquest servei amb l’objectiu de donar a conèixer el "Recurs dels recursos" del jovent de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Bons hàbits per a l'estalvi d'aigua: l'ús de l'aigua a la llar

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial d’educació primària. Descripció: L'activitat consisteix en un joc relacionat amb el bon ús de l’aigua i que consta de tres parts:
 
Llegeix més...