PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El bosc de La Salut

A qui s'adreça: Alumnes de P4, P5 i cicle inicial d'educació primària. Descripció: L’itinerari es divideix en dues parts.
 
Llegeix més...
 

El trenet del parc de Catalunya

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària. Descripció: L'activitat consisteix en un recorregut amb el trenet en miniatura pel Parc Catalunya amb visita comentada en funció de la franja d'edat.
 
Llegeix més...
 

El bosc dels sentits

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial d’educació primària. Descripció: S’inicia l’activitat amb la presentació del personatge conductor: l’esquirol del bosc.
 
Llegeix més...
 

Els animals de la granja

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil i educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la granja i l'hort de la Masia de Can Deu amb dues opcions:
 
Llegeix més...
 

Mou-te en autobús: coneguem els Transports Urbans de Sabadell (TUS)

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d'educació infantil (P4 i P5), educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults Descripció: Activitat que consisteix en conèixer els autobusos urbans de Sabadell i a també altres mitjans de desplaçament de transport sostenibles que podem utilitzar per moure'ns per la nostra ciutat.  L’alumnat apren com viatjar de forma autònoma en autobús i també es treballa sobre els comportaments i les actituds de les persones que els utilitzen.
 
Llegeix més...
 

Els ocells a la ciutat

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Sortida matinal guiada per observar ocells al Parc de Catalunya.
 
Llegeix més...
 

Taller d'elaboració de sabó a partir d'oli domèstic usat

A qui s'adreça: Alumnes de 6è d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: L’activitat comença amb una introducció sobre  la gestió dels residus i en concret, els impactes que provoca la no separació de l’oli de cuina usat per conscienciar sobre la  importància de gestionar correctament aquest residu i s’informa sobre les possibilitats de recollida de l’oli a cada municipi: deixalleria, deixalleria mòbil i contenidors, si és el cas.
 
Llegeix més...
 

Geologia del Ripoll

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO i batxillerat Descripció: Itinerari geològic amb monitoratge que passa pel pont de la Salut, els plans d'Arraona i el riu Ripoll en què l'alumnat s'inicia en la pràctica del treball de camp utilitzant tècniques i instruments propis de la geologia i aprèn a interpretar el paisatge geològic de la vall del riu Ripoll.
 
Llegeix més...
 

SMATSA Eco-educa: activitat d'educació ambiental

A qui s' adreça: Alumnes de d'educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: L'activitat s’estructura en dos blocs: explicació teòrica i audiovisual i activitat lúdica/didàctica.
 
Llegeix més...
 

Joc de l'Scrabble

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d’educació primària i d'ESO. Descripció: L’Scrabble és un joc lingüístic i matemàtic de taula amb elements lingüístics, matemàtics, de lògica i d' estratègia, que des de 1990 existeix versionat en català.
 
Llegeix més...
 

Rius i torrents: el riu Ripoll i el torrent de Colobrers

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Recorregut pel torrent de Colobrers, des de la passera sobre el riu Ripoll a Sant Vicenç de Jonqueres, fins a la font de Can Moragues.
 
Llegeix més...
 

XXII Premi Montserrat Miró i Marimon als treballs de recerca

A qui s'adreça: Alumnes de 2n de batxillerat de Sabadell i Sant Quirze del Vallès. Descripció: Hi pot participar l'alumnat de 2n curs de batxillerat que hagi estat seleccionat prèviament pel centre de secundària on està matriculat, de Sabadell i Sant Quirze del Vallés.
 
Llegeix més...
 

El món rural a la masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais i les condicions de vida dels pagesos i visitant el Museu de la Vida al Camp.
 
Llegeix més...
 

Dins l'aigua

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà d’educació primària. Descripció: Joc de simulació col·lectiu per part dels alumnes sobre l’aigua i la seva gestió municipal, distingint-ne les seves fases i qualitat i remarcant la importància de la seva preservació.
 
Llegeix més...
 

La deixalleria mòbil a l'escola

A qui s’adreça:     Alumnes d'educació infantil i educació primària. Descripció: Activitat en format presencial. Consisteix en ubicar la deixalleria mòbil al pati de l’escola i realitzar una visita amb els alumnes. L'objectiu és donar a conèixer aquest servei i aprendre la diversitat de residus que es generen i que es poden separar, per tal que rebin un tractament adequat i identificar aquells que es consideren “especials” i cal portar a la deixalleria. 
 
Llegeix més...
 

Visita i tastet de com es fa ràdio a Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L'activitat consta d'una visita guiada a l'emissora i als estudis de ràdio, fotografia del grup al Facebook i i una petita pràctica que consistirà en participar durant uns minuts, en el programa que s’estigui emetent en directe. També es gravarà una promoció de Ràdio Sabadell.
 
Llegeix més...
 

El medi natural del Vallès

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Itinerari matinal guiat per la Serra de Sant Iscle, des del parc periurbà de la Salut, passant per la Torre del Canonge i fins la Torre de l'Aigua. 
 
Llegeix més...
 

Els bolets a l'aula

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller a l’aula en el qual s’introdueix la biologia i l’ecologia dels fongs i s’ensenyen les característiques bàsiques per reconèixer els bolets i diferenciar-ne les espècies comestibles de les tòxiques més comunes.
 
Llegeix més...
 

La ciutat on vius: descoberta d'un parc urbà pels més petits

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil (P3*, P4 i P5 ) i cicle inicial de primària. (*) Només durant el tercer trimestre Descripció: Activitat ambiental conduïda per un educador, i amb la participació del professorat responsable en un parc proper al centre educatiu
 
Llegeix més...
 

Forma’t a les biblioteques. Cicle inicial d'educació primària

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial d’educació primària.   Descripció: Les visites es plantegen com un itinerari a seguir en funció del curs de l’alumnat. Al primer curs del cicle (1r) s’ofereix una visita d’introducció. Al segon curs (2n) una visita relacionada amb les fonts d’informació o una temàtica de foment de la lectura. Per a realitzar qualsevol de les segones visites que oferim és imprescindible haver realitzat la primera, d’introducció, l’any anterior.
 
Llegeix més...