PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Visita als edificis modernistes de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Aquesta activitat consisteix en una visita guiada per l'interior de la Seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i també per l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis (actual Espai Cultura de Sabadell), ambdós recintes construïts a començaments del segle XX i amb una intenció molt concreta, per un cantó tenir un edifici més gran on poder allotjar les oficines de Caixa
 
Llegeix més...
 

Desenvolupa l'esperit emprenedor

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: En el taller, els participants, a partir d’unes premisses molt concretes, hauran de crear una petita empresa. L’empresa és avui una realitat bàsica i fonamental en el sistema econòmic i en el sistema d’organització social en què vivim. L’alumnat que en un futur es podrà integrar com a treballador/a d’una empresa o convertir-se en empresari, ha de conèixer el món empresarial i preparar-se per esdevenir una persona multifuncional, adaptable, efectiva,
 
Llegeix més...
 

Coneixent els jardinets de la Caixa

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: L'activitat consisteix en una gimcana pel jardí. Els alumnes buscaran els noms científics d’arbres o plantes concretes, les escultures al jardí, comptaran quantes butaques té l’amfiteatre, dibuixaran un arbre i apuntaran les seves característiques, donaran especial èmfasi en els senyals indicatius del jardí....
 
Llegeix més...
 

Juguem amb el tangram

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El tangram és un trencaclosques d’origen xinès constituït per un quadrat dividit en set formes geomètriques amb la combinació de les quals es poden construir diverses figures.
 
Llegeix més...
 

Descobreix en Bee-bot (robòtica educativa)

A qui s'adreça: Alumnes de P4, P5 i cicle inicial d’educació primària.   Descripció: En Bee-bot és un petit robot amb forma d’abella que és robust i molt fàcil de fer servir, ideal per a aquestes edats.
 
Llegeix més...
 

Fes càlculs

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El taller consisteix en fer càlculs matemàtics d’una forma divertida a partir de jocs diversos i col·laborant en grup. Els jocs varien depenent de l’edat.
 
Llegeix més...
 

Fem vitralls modernistes

  A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària.   Descripció: Realització d’un vitrall adaptant la tècnica emprada pels modernistes en funció del nivell educatiu de cada grup. Els alumnes pinten el vitrall amb les pintures que es fan servir per a pintar els vitralls reals..
 
Llegeix més...
 

L'esmorzar saludable

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil.   Descripció: Iniciació a la cuina saludable i realització de dinàmiques d’educació nutricional mitjançant recomanacions sobre l’alimentació, adequades a l’edat i a través del joc.
 
Llegeix més...
 

De la cèl·lula a l'ADN

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO i batxillerat.   Descripció: En aquest taller es proposa investigar l’estructura de l’ADN, conèixer els seus components i el seu funcionament.
 
Llegeix més...
 

Mosaics de colors

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària.   Descripció: En aquest taller els alumnes realitzaran un mosaic amb el material utilitzat des d'època romana per a fer els mosaics, és a dir, les tessel·les de diferents colors.
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo (robòtica educativa)

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària  Descripció: Els alumnes construiran un robot amb peces de Lego, seguint unes instruccions.
 
Llegeix més...
 

L'estratègia ho és tot

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior de primaria, ESO i batxillerat   Descripció: L’activitat consisteix en resoldre cinc reptes d’estratègia diferents en grup que posen a prova els nois i noies. No tot és blanc o negre.
 
Llegeix més...
 

Ordit i trama

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: Taller de fabricació d’un teler manual i casolà. En el taller, els alumnes tindran l’oportunitat de fabricar un teler manual que després es podran emportar cap a casa. D’aquesta manera, podran experimentar en primera persona com és teixir i com és l’art del tèxtil, tan arrelat a la ciutat de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

El plat equilibrat

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: "El Plat Saludable" o “Harvard Plate”, creat per experts en nutrició de l’Escola T.H. Chan de Salut Pública de Harvard i els editors de Publicacions de Salut de Harvard, és una guia per elaborar àpats saludables i equilibrats.
 
Llegeix més...
 

Geometria en 2D i 3D

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària.   Descripció: El taller tractarà la idea del pas d’una figura geomètrica en dues dimensions a les tres dimensions.
 
Llegeix més...
 

Construint la nostra realitat virtual

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària, ESO i batxillerat.   Descripció: Es tracta d’un innovador taller d’introducció a la realitat virtual immersiva.
 
Llegeix més...
 

Miralls matemàtics

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària.   Descripció: El taller proposa l’ús de miralls per treballar, per una banda, el concepte de simetria, i per l’altra, la formació de figures geomètriques.  S’investigaran les propietats que tenen els diversos polígons, així com les diferències i similituds entre ells (vèrtex, angle, etc.).
 
Llegeix més...
 

Lego: màquines simples i motoritzades

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària i 1r cicle d'ESO.   Descripció: Aquest taller dóna les eines per descobrir com funciona el món real.
 
Llegeix més...
 

Programació de videojocs amb Scratch

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària i 1r d'ESO   Descripció: L'Scratch és una aplicació per iniciar els infants a la programació (de videojocs), amb un sistema força intuïtiu i visual, basada en la idea de programació a través de trencaclosques de colors.
 
Llegeix més...
 

Aventures de cine

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària, ESO i batxillerat   Descripció: Per què comencem una escena concreta amb un pla general, i una altra amb un pla sencer? Per què rodem les escenes desordenades? Com rodem una escena amb pantalla verda quan després hi hem d'aplicar efectes especials?
 
Llegeix més...