PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El bosc dels sentits

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial d’educació primària. Descripció: S’inicia l’activitat amb la presentació del personatge conductor: l’esquirol del bosc.
 
Llegeix més...
 

Els animals de la granja

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil i educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la granja i l'hort de la Masia de Can Deu amb dues opcions:
 
Llegeix més...
 

El món rural a la masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais i les condicions de vida dels pagesos i visitant el Museu de la Vida al Camp.
 
Llegeix més...
 

El bosc mediterrani a la masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge pel bosc de Can Deu per observar-ne la geologia, la flora i la fauna. Activitat humana dins del bosc.
 
Llegeix més...
 

Fem pa: el conreu tradicional del blat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu del blat i visitant el Museu de la Vida al Camp. Elaboració de la massa i cocció del pa en una aula. Possibilitat de realitzar l'activitat en format virtual i a l'escola en format presencial.
 
Llegeix més...
 

Fem vi: el conreu tradicional de la vinya

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu de la vinya, el manteniment dels ceps i visitant el Museu de la Vida al Camp. La verema, el trepig, la fermentació i la conservació del vi.
 
Llegeix més...
 

Masies i tecnologia agrària tradicional

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO. Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats a la vida quotidiana. Visita comentada al Museu de la Vida al Camp.
 
Llegeix més...
 

L'oli. El conreu tradicional de l'olivera

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària   Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu de l'olivera i visitant el Museu de la Vida al Camp. Obtenció de l'oli i elaboració del sabó tradicional a l'aula. Possibilitat de realitzar l'activitat en format virtual i a l'escola en format presencial.
 
Llegeix més...
 

La llana: aprofitament de l'ovella a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: L'activitat s'inicia amb una presentació sobre la ramaderia centrant-ho en les ovelles i els usos de la llana. Mitjançant un joc de dibuixos s’introdueix: la biologia de les ovelles, els conceptes de la pastura, l’esquilat i els aprofitaments de les ovelles.
 
Llegeix més...
 

Les energies renovables, passat i present a la Masia de Can Deu

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària   Descripció: El taller està centrat en l'aprofitament de les energies renovables i la sostenibilitat. Comencem centrant-nos en el coneixement d'aquestes fonts d'energia. Mitjançant els recursos de la masia i les instal·lacions annexes, els alumens descobreixen com utilitzaven els nostres avantpassats els recursos energètics disponibles en comparació a l'ús que en fem actualment.
 
Llegeix més...
 

Els ous de Pasqua a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d'educació primària Descripció: El taller comença amb el conte del Conill de Pasqua, lligat a aquesta festivitat i a l'equinocci de primavera. 
 
Llegeix més...
 

Els Tió de Nadal a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d'educació primària Descripció: El taller comença a la cuna de la masia on expliquem la llegenda de l'alzina de l'Oncle buscall, amb el que descobrim les trradicions ambientades en l'entorn de la masia de Can Deu i el Nadal.
 
Llegeix més...
 

Els panellets a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d'educació primària Descripció: El taller comença amb el conte de la Vella Castanyera que ens introdueix en la festa de Tots Sants, relacionada amb l'equinocci de tardor.
 
Llegeix més...