PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SALUT

Desfibril·ladors a la ciutat

L'aturada cardíaca

Quan algú pateix una aturada cardíaca, el més freqüent és que el seu cor hagi fet una arítmia anomenada fibril·lació ventricular.

Què és un desfibril·lador o DEA?

El desfibril·lador o DEA és un aparell dissenyat per reconèixer aquesta arítmia i administrar al cor una descàrrega elèctrica controlada per tal de restaurar el seu ritme normal.

Per recuperar un pacient en aturada cardíaca l’important és iniciar el més aviat possible les compressions toràciques i, de disposar-ne, utilitzar un DEA.

On estan instal·lats els desfibril·ladors municipals?

 

Passes a seguir:

 
 

1. Reconeixent la situació: per comprovar si el pacient es pot beneficiar de la desfibril·lació, un cop s’ha comprovat que el pacient està inconscient i no respira amb normalitat, TRUQUEU AL 112.

2. Si disposeu d’un desfibril·lador a prop, envieu algú a buscar-lo. Inicieu les compressions toràciques, mentre parleu amb el 112. Els metges d’Emergències Mèdiques us ajudaran guiant les vostres accions.

3. Quan arribi el desfibril·lador poseu-lo en marxa i col·loqueu els pegats sobre el pit nu del pacient. El DEA us guiarà durant tot el procés amb indicacions lumíniques i de veu. Analitzarà el ritme del pacient i aplicarà, si s’escau una descàrrega.

4. Seguirem les indicacions, maniobres de reanimació cardiopulmonar, fins a que arribi el Sistema d’Emergències Mèdiques.