PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El conflicte al Sàhara. I tu, què en saps?

A qui s'adreça:
Alumnes d'ESO i batxillerat.

Descripció:
Taller socioeducatiu de sensibilització, conscienciació i reflexió que treballa la cooperació des de la perspectiva no-assistencial, per donar a conèixer els orígens, el desenvolupament i l'actualitat del conflicte al Sàhara. 
Dues persones professionals de l’entitat dinamitzen la sessió des de dues vessants; d'una banda, la pròpia experiència en participar de manera activa en les accions que l’entitat desenvolupa al Sàhara occidental, cooperant amb la causa del poble sahrauí i, d’altra banda, des de la vessant informativa i reflexiva a través d’un seguit de materials.
L'activitat s'orienta des d’una perspectiva reflexiva a través de la qual, es treballa l’empatia envers el poble sahrauí i la seva realitat. Al mateix temps, com a persones joves que son, els i les participants aporten interessants perspectives, comentaris i debats que podran enriquir el propi taller. 
 
La sessió s’estructura de la següent manera; s'inicia fent un repàs del desenvolupament del conflicte, posant èmfasi en els esdeveniments històrics més rellevants, que l'han originat i el perllonguen. Aquesta primera part, pretén situar als i les participants, en el context dilatat del propi conflicte, que és alhora, força desconegut.
 
Seguidament, es continua la sessió amb l'aprofundiment sobre les accions que es poden emprendre envers el conflicte del Sàhara, fugint de la perspectiva assistencial. Plantegem espais de debat i reflexió, a través de dinàmiques simbòliques, per acompanyar l'alumnat a conèixer una realitat llunyana i propera, al mateix temps. L’objectiu principal és poder fomentar la consciència dels i les participants i, de quina manera les nostres accions i no-accions, poden repercutir en els escenaris internacionals. 

Objectius:
- Donar a conèixer el transcurs i història del conflicte al Sàhara.
- Treballar amb fonts d’informació verídiques que acostin una mirada de-colonial al conflicte.
- Abordar el concepte de cooperació com una relació horitzontal, on hi predomini la col·laboració mútua i el foment de l’autoconeixement i reflexió. Com les habilitats pròpies, poden aportar i sumar en termes de cooperació.

Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència personal, social i aprendre a aprendre
- Competència en consciència i expressió culturals
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: d'octubre 2023 a febrer 2024
Durada: 1 hora
Nombre d'alumnes: 1 grup classe
Lloc de realització: al centre educatiu 
Cost: gratuït
 
Inscripció:   
 
Informació:
Taller d'Art, Cultura i Creació
Persona de contacte: Víctor Rojano
Correu electrònic: victor.rojano@taccbcn.com
 
Organització:
Taller d'Art, Cultura i Creació
 

Imprimeix Correu electrònic