PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Fira Sakura Matsuri 2024

A qui s'adreça:
Alumnes de cicles mitjà i superior d'educació primària i educació secundària

Descripció:
Activitats pensades i elaborades per apropar el coneixement més ampli de la cultura japonesa a l’alumnat de primària i secundària, amb motiu de la Fira Sakura Matsuri de 2024 que es realitza a la Fira de Sabadell. En aquestes propostes pedagògiques es treballen diversos continguts relacionats amb els caràcters més emblemàtics d’aquesta cultura, com ara el dibuix manga, l'anime i les arts marcials, entre d'altres.
Al llarg del matí cada grup classe de primària efectuarà 2 activitats de 35 minuts aproximadament i visitarà la Fira Sakura Matsuri 2024 i el cinema japonès. Els grups classe de secundària  efectuaran entre 1 i 2 activitats (segons disponibilitat), així com  una visita a la Fira Sakura Matsuri i una sessió de cinema japonès.
 
Una vegada feta la inscripció els organitzadors contactaran amb els centres educatius per tal de comunicar els tallers que duran a terme i l'horari d'esmorzar i de visita a la fira. És important que en el moment de fer la inscripció indiqueu si teniu alguna preferència per algun taller en concret.
L'organització preveupels alumnes de primària 25 minuts per l'esmorzar, que s'efectuarà a la zona gastronòmica de l'interior de la Fira de Sabadell durant la franja horària que s'indicarà a cada grup inscrit. Les activitats seran les següents:

Sempai

Entrenament de karate sempai - kohai

Pràctica amb un sensei de l’art marcial tradicional karate (空手) orientada a què els nens i nenes puguin tenir-hi un primer contacte real amb un èmfasi especial en la correcta representació de la cultura japonesa: el respecte entre el/la mestre/a i l’alumnat (sempai-kohai) i la visió de les arts marcials no com a eina de violència sinó d’autodefensa.


Dojo  
Benvinguts al dojo japonès!
En aquest taller l'alumnat tindrà l’oportunitat d’aprendre com és estar en un dojo (道場) japonès i podrà practicar algunes tècniques bàsiques com a iniciació a les arts marcials, amb les quals ampliaran les seves capacitats motrius i aprendrà els valors japonesos presents en aquesta disciplina.

Dorayaki def
Taller de cuina de dorayakis
Els dorayakis (どら焼き) són potser les postres japoneses més conegudes a Catalunya gràcies a la seva aparició a la sèrie de dibuixos animats “Doraemon, el gat còsmic” . En aquest taller els nens i nenes podran aprendre com fer-ne. A més, descobriran que aquests dolços farcits de mongetes azuki tenen un gust molt diferent del que ells estan habituats, i per això podran ampliar els seus horitzons pel què fa a sabors i comprensió de la diferència.

Kendama def

Vine a jugar a Kendama!
En aquest taller l'alumnat podrà conèixer i interactuar amb la joguina tradicional japonesa kendama (けん玉), una senzilla pilota unida per una corda a un suport amb forma de martell. Els nens i nenes aprendran a realitzar trucs amb la kendama i podran provar-la mentre potencien les seves habilitats de joc i de resolució de problemes.
Kamishibai def
 
Decobreix el contacontes Kamishibai
Només dirigida a primària. Activitat en què l'alumnat podrà gaudir de la representació d’històries en el format de  teatre de paper o kamishibai (紙芝居) en la qual el narrador és capaç d’introduir-nos en una història utilitzant només una successió de làmines de paper i la seva oratòria. L'alumnat tindrà l’oportunitat de conèixer noves històries i tècniques d’expressió que potenciaran la seva curiositat.

Manga def

Apren a dibuixar manga !

Taller en què els nens i nenes podran aprendre les característiques més habituals de l’estil de dibuix manga (漫画), tan popular en aquestes edats. Estudiant aquests patrons i tècniques seran capaços de reproduir algunes il·lustracions en aquest estil i augmentaran el seu coneixement de diferents estils i tècniques de dibuix.


Origami def
Plegant somnis. Taller d' origami
Taller en què s’ensenyarà a l'alumnat a utilitzar la tècnica de papiroflèxia tradicional de Japó, l'origami (折り紙), per fer una grua de paper, que és símbol de pau, sort i prosperitat a la cultura japonesa. Creant i decorant aquestes figures, els infants podran desenvolupar noves tècniques d’expressió artística i ampliaran el seu repertori de tècniques creatives.

Loop def
Cinema Japonès (Loop Otaku )
Reproducció a l’auditori d’un recull de curtmetratges realitzats amb diferents tècniques en què es poden veure diferents aspectes de la cultura japonesa, amb els que els nens i les nenes podran apropar-se a un nou tipus de cinema i se’ls donaran eines per ampliar la seva inquietud envers cultures diferents. 
 
Objectius:
- Conèixer altres cultures. 
- Desenvolupar habilitats motrius.
- Fomentar l’aprenentatge basat en valors.
 
Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència en consciència i expressió culturals
- Competència personal, social i aprendre a aprendre
 
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: 17 de maig de 2024. Horari per primària de 9:45 h a 11:45 h. Horari per secundària a partir de les 10.30 fins a les 14.00
Durada: Primària: 2 activitats de 35 minuts cadascuna, amb pausa per l'esmorzar, visita la Fira i sessió de cinema japonès.
               Secundària: entre 1 i 2 activitats de 35 minuts cadascuna, amb pausa per l'esmorzar, visita la Fira i sessió de cinema japonès.
Nombre d'alumnes per sessió: 1 grup classe
Lloc de realització: Fira Sabadell
Cost: gratuït
 
Inscripció:
Mitjançant aquest formulari
La inscripció és una per a cada grup classe. Una vegada feta la inscripció els organitzadors contactaran amb el centre educaitu per comunicar els 2 tallers que es podran realitzar, la seva ubicació dins de la Fira, així com la franja horària de l'esmorzar i la visita a la fira.
 
Informació:     
Persona de contacte: Didac Contreras
Correu electrònic: dcontreras@ajsabadell.cat
Telèfon: 93 745 31 92

Organització:
Projecció de la Ciutat i Turisme, Ajuntament de Sabadell

Imprimeix Correu electrònic