PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Segona reunió de treball del Partenariat Sabadell Ciutat Intel·ligent

L’objectiu de la trobada ha estat presentar els avenços que hi ha hagut en el desenvolupament dels projectes de Sabadell ciutat intel·ligent en els últims mesos, en àmbits com l’eficiència energètica, la comunicació amb la ciutadania a través de nous portals web o aplicacions per telèfons mòbils (apps), o la gestió dels residus de la ciutat.

Així, per exemple, s’ha posat en marxa el nou portal web de Parcs i Jardins (https://www.sabadell.cat/ca/jardineria) i l’aplicació Layar per telèfons mòbils intel·ligents (ParcSbd), amb informació geolocalitzada i itineraris pels parcs i jardins de la ciutat. Properament entrarà en servei el nou portal de mobilitat i de Transports Urbans de Sabadell (TUS), amb informació en temps real respecte el servei d’autobús de la ciutat, també disponible en una app. Així mateix, properament s’obrirà una licitació per al manteniment de 12 equipaments municipals oberta a empreses de serveis energètics (ESE), que inclourà inversions en eficiència energètica i estalvis econòmics significatius. Finalment, en el marc dels diversos grups de treball del partenariat, s’estan desenvolupant solucions tècniques de sensorització per als serveis de zona blava i dels residus, així com per al foment d’energies alternatives en la mobilitat urbana i la creació d’una xarxa energètica intel·ligent (smart grid) a la ciutat.

Durant la reunió també s’han exposat les possibilitats d’obtenció de finançament de la Unió Europea per la implantació de projectes de ciutat intel·ligent a Sabadell, ja sigui amb fons estructurals o amb convocatòries de projectes de R+D+i vinculats a l’Horizon 2020, o altres programes de la Comissió Europea (COSME, LIFE...). Per presentar projectes a moltes d’aquestes convocatòries europees, serà necessari configurar un consorci on s’hi integrin empreses privades, centres de recerca i el propi Ajuntament. I per aquest motiu dins del Partenariat poden sorgir propostes molt interessants per acudir conjuntament a aquestes convocatòries, a partir de la complementarietat que hi ha entre els seus membres.

Finalment, durant la reunió es va presentar al partenariat la segona edició del Sabadell Smart Congress, que tindrà lloc el proper mes d’abril, i que posarà l’accent en temes com l’eficiència energètica, la interacció de l’administració amb el ciutadà a través de l’aportació mútua d’informació en temps real, i les oportunitats de negoci al voltant de les ciutats intel·ligents a l’Amèrica Llatina. A més es potenciarà que els projectes presentats estiguin orientats a ciutats de mida mitjana, entre 200.000 i 500.000 habitants com Sabadell, i que aglutinen el gruix de la població urbana de la Unió Europea. Quant als ponents, hi haurà una significativa presència internacional i es buscarà la presentació de casos innovadors i originals. Un altre objectiu destacat és que el congrés contribueixi a la dinamització econòmica al voltant de les ciutats intel·ligents i per aquest motiu s’ampliarà l’oferta d’espais d’exposició i networking i es mantindrà el concurs d’aplicacions mòbils (apps) per fomentar l’emprenedoria tecnològica local.

A la reunió van participar representants de Banc Sabadell, Envac Iberia, Garrigues, Grupo Clece, Serveis Generals per Municipis, SA, Smatsa, Api Movilidad, Cipo, TUS (Transports Urbans de Sabadell), Ausa, Moba (Mobile Automation), Parc de Recerca Universitat Autònoma de Barcelona, Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), Institut Català d’Energia, JC Decaux, Philips, Cassa, Fomento de Construcciones y Contratas (FCC) i Visita 3D. Les altres entitats que formen part del partenariat Sabadell Ciutat Intel·ligent són Telefonica, Microsoft, Pirsa-Grup Everest, IDP Ingeniería, Medio Ambiente y Arquitectura, Ros Roca, Empark, Localret i Circutor.

Aquestes entitats van signar durant el primer trimestre d’aquest any un conveni amb l’Ajuntament per l’impuls de la innovació i les noves tecnologies, amb una durada de 4 anys, en el marc de l’estratègia Sabadell Ciutat Intel·ligent.