PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Taller d'elaboració de sabó a partir d'oli domèstic usat

A qui s'adreça: Alumnes de 6è d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: L’activitat comença amb una introducció sobre  la gestió dels residus i en concret, els impactes que provoca la no separació de l’oli de cuina usat per conscienciar sobre la  importància de gestionar correctament aquest residu i s’informa sobre les possibilitats de recollida de l’oli a cada municipi: deixalleria, deixalleria mòbil i contenidors, si és el cas.
 
Llegeix més...
 

La deixalleria mòbil a l'escola

A qui s’adreça:     Alumnes d'educació infantil i educació primària. Descripció: Activitat en format presencial. Consisteix en ubicar la deixalleria mòbil al pati de l’escola o estacionada en un carrer proper i realitzar una visita amb els alumnes. L'objectiu és donar a conèixer aquest servei i aprendre la diversitat de residus que es generen i que es poden separar, per tal que rebin un tractament adequat i identificar aquells que es consideren “especials” i cal portar a la deixalleria. 
 
Llegeix més...
 

Coneix el CTR-Vallès. Què en fem dels residus al Vallès Occidental?

A qui s' adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: L'activitat s'ofereix de forma presencial o virtual, segons els interessos de cada centre educatiu.
 
Llegeix més...
 

Missió residus. Coneix el Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental

A qui s' adreça: Alumnes de 2n cicle d’ESO.   Descripció: Aquesta activitat s’ofereix en dos formats presencial i virtual, segons els interessos del centre educatiu.
 
Llegeix més...
 

Escape Room, Retorn a la Terra

A qui s'adreça: Alumnes de cicles mitjà i superior d'educació primària i ESO. Descripció: El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ofereix una activitat educativa basada en un joc d’escapament, on el fil conductor és la generació de residus, la recollida selectiva i la prevenció de residus a escala local i global, mitjançant la gamificació.
 
Llegeix més...
 

Pràctica de producció de biogàs a Can Barba

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO i batxillerat. Descripció: Activitat que es realitza en format presencial a la Planta de Biometanització de Can Barba de Terrassa.
 
Llegeix més...
 

Seguim fent compostatge!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Aquesta activitat es realitza en format presencial. L’activitat s’adreça als alumnes de cicle mitjà i superior que ja han realitzat la sessió 1 ('activitat Som els nous compostaires) i ja porten un temps realitzant les tasques de manteniment i seguiment del compostador.
 
Llegeix més...
 

Som els nous compostaires!

A qui s'adreça: Alumnes de cicles mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Durant aquest curs aquesta activitat es podrà realitzar de forma presencial o virtual en funció dels interessos del centre educatiu. L'activitat dona a conèixer el cicle de la matèria orgànica i el procés d’autocompostatge. A més, els participants aprendran a nivell teòric i pràctic  com fer un bon manteniment i seguiment del compostador per obtenir un adob de qualitat.
 
Llegeix més...
 

El menjar no és per llençar

A qui s'adreça: Alumnes de cicles mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Activitat consistent en dos sessions que es poden realitzar de forma presencial o virtual en funció dels interessos del centre educatiu:
 
Llegeix més...
 

La ciutat dels residus

A qui s'adreça: Alumnes de I4 i I5 d'educació infantil. Descripció: En l'activitat es treballa el concepte de residu, s’identificaran aquells més habituals i propers als infants, diferents espais de la ciutat on es generen i com s’han de separar correctament. Els alumnes crearan una ciutat amb diferents elements.
 
Llegeix més...
 

Vull ser una flor: conte infantil sobre compostatge

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil Descripció: L’activitat pretén iniciar als més petits en el món del compostatge a través d’un conte il·lustrat i participatiu. Les aventures de la protagonista, una tomaquera que vol convertir-se en una flor, els ajudarà a entendre el concepte de cicle i què és el compostatge.
 
Llegeix més...
 

La moda que incomoda

A qui s'adreça: Alumnes de 6è d'educació primària i 1r cicle d'ESO. Descripció: En aquesta activitat, que s'ofereix en format presencial, els participants reflexionaran sobre el model de producció i consum de roba, amb l'objectiu de conscienciar-los sobre la necessitat de repensar-lo i canviar-lo, adoptant nous hàbits de consum més sostenibles..
 
Llegeix més...
 

No reciclar en realitat virtual

A qui s'adreça: Alumnes de primer cicle d'ESO. Descripció: La dinàmica principal i sobre la que giren totes les proves, és la de visionar un vídeo de 360 graus mitjançant unes ulleres de realitat virtual.  A través d’aquestes ulleres, l’alumnat podrà fer una visita virtual al Centre de Tractament dels Residus del Vallès Occidental. 
 
Llegeix més...
 

Swap party: renova la teva roba!

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO i batxillerat. Descripció: Es tracta d’un projecte basat en la metodologia d’aprenentatge-servei que permetrà per una banda, treballar tots els conceptes i continguts relacionats amb la moda (matèries primes, conseqüències del transport, impactes ambientals i socials, consum responsable, etc.) i per l'altra, organitzar un mercat d’intercanvi.
 
Llegeix més...