PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Taller de sabó a partir d'oli usat

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO i batxillerat. Descripció: L’activitat es divideix en tres blocs: la gestió dels residus, el procés de saponificació i el taller de fer sabó:
 
Llegeix més...
 

La deixalleria mòbil a l'escola

A qui s’adreça:     Alumnes d'educació infantil i educació primària.   Descripció: L’activitat consisteix en ubicar la deixalleria mòbil al pati de l’escola per tal que els alumnes puguin visitar-la, per aprendre la diversitat de residus que es poden reciclar i el seu tractament.
 
Llegeix més...
 

Què en fem dels residus al Vallès Occidental? Visita al Centre de Tractament de Residus

A qui s' adreça: Alumnes de cicle superior de primària. Descripció: La visita es divideix en tres activitats que volen donar a conèixer quin és el procés que viuen els residus després de la seva recollida, constant-lo a través de la visita a les instal·lacions del Centre de Tractament de Residus i d'un taller pràctic de reutilització de residus.
 
Llegeix més...
 

Pràctica de producció de biogàs a partir de residus orgànics

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d'ESO i batxillerat. Descripció: L’activitat, que es desenvolupa a la planta de biometanització de Can Barba, exposa la complexitat dels residus orgànics i quines són les vies de tractament possibles. Aquesta planta és un clar exemple d’aprofitament energètic i material dels residus orgànics.
 
Llegeix més...
 

Missió residus. Visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental

A qui s' adreça: Alumnes de 2n cicle d’ESO.   Descripció: L’activitat consisteix en una presentació interactiva on s’explica la relació de les activitats quotidianes que realitzem els ciutadans i la seva repercussió en la generació de residus. S’inclouen diverses qüestions per avaluar i aclarir conceptes amb els alumnes, al voltant del procés que segueixen els residus.
 
Llegeix més...
 

Seguim fent compostatge!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: L’activitat va adreçada als alumnes que estiguin gestionant el compostador de l'escola des de l'any anterior. A part de valorar els coneixements apresos en la gestió del compostador, s'analitzaran mostres de compost.
 
Llegeix més...
 

Som els nous compostaires!

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: L’activitat va adreçada als alumnes que comencen aquest any a fer compostatge i  es podrà adaptar a les característiques específiques del centre. Dóna a conèixer als alumnes el cicle de la matèria orgànica i el procés d'autocompostatge, i dóna eines per a un bon ús del compostador.
 
Llegeix més...
 

"Escape Room" residus

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària i ESO. Descripció: El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ofereix una activitat educativa basada en un joc d’escapament, amb el fil conductor de la recollida selectiva i la prevenció de residus a escala local i global, mitjançant la gamificació.
 
Llegeix més...
 

El menjar no es pot llençar

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà de primària. Descripció: El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental ofereix una activitat consistent en dues sessions, per tal de presentar i treballar la importància de no llençar el menjar, ni a l’escola, ni a casa.
 
Llegeix més...
 

Exposició "Un planeta plastificat"

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària. Descripció: L'exposició permet reflexionar sobre l’impacte dels plàstics al medi ambient: mostra el material que dóna origen al plàstic, el petroli, fins a descobrir què se’n fa dels plàstics reciclats i com reduir-los, passant pels impactes que l'ús inadequat d'aquest material ocasiona al medi ambient.
 
Llegeix més...
 

No reciclar en realitat virtual

A qui s'adreça: Alumnes de primer cicle d'ESO. Descripció:Mitjançant unes ulleres de realitat virtual, l’alumnat farà una visita al Centre de Tractament dels Residus del Vallès Occidental en 360 graus, on arriben els residus no separats.
 
Llegeix més...