PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
CREENCES

La Laïcitat
La diversitat de creences a la ciutat
Jornada de portes obertes als Centres de Culte
Memorial Àlex Seglers
Oficina de Drets Civils

Portes Obertes als Centres de Culte 2018

centrescul

El programa de Portes Obertes als Centres de Culte renova en aquesta novena edició format i amplia la seva durada. Així, les activitats, començaran al mes d’abril i s’allargaran fins al mes de juliol, incloent conferències, música, teatre i altres activitats i celebracions relacionades amb les diferents conviccions i creences presents a la ciutat. Tot amb l’objectiu de fomentar el coneixement i el respecte a la diversitat religiosa. En aquesta edició, s’ha escollit el Diàleg Interreligiós com a valor a desenvolupar especialment, coincidint amb el centenari del naixement del filòsof i teòleg Raimon Panikkar.

Sabadell és una ciutat amb una llarga tradició històrica en relació a la diversitat de creences i per això es treballa perquè aquesta diversitat sigui en tot moment inclusiva, afavorint la igualtat i el respecte com a valors principals de la llibertat religiosa. En aquest marc, l’Ajuntament conjuntament amb la Taula de Creences i Conviccions - integrada per les diferents comunitats religioses de la ciutat - impulsen el Programa de Portes Obertes als Centres de Culte, comptant amb el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la Red de Ciudades Interculturales (RECI).

Dins el programa, l’acte central tindrà lloc dissabte, 5 de maig, sota el títol de “Capvespre de Creences”. Les activitats començaran a les 5 de la tarda amb una visita guiada al cementiri de Sabadell per descobrir el seu valor històric i escultòric, el cementiri dels dissidents i la fossa comuna. A les 7, els cors de les esglésies evangèliques de Sabadell oferiran el concert Música i Espiritualitat a la plaça del Dr. Robert i, més tard, hi haurà preparació i degustació de té marroquí al Racó del Campanar. També s’ha programat una visita al Campanar de Sant Fèlix. Tant per a la visita al Campanar com al Cementiri, cal inscripció prèvia.

Nombroses i variades propostes

Comptant amb la implicació i col·laboració de nombroses comunitats religioses i entitats, les portes obertes han previst múltiples i diverses propostes. Entre les novetats, atès que el Ramadà es celebra entre maig i juny, la comunitat musulmana convidarà a la ciutadania a compartir l’Iftar, el moment en què coincidint amb la posta de sol, es trenca el dejuni. L’Iftar popular tindrà lloc el 9 de juny a la plaça Picasso.

Així mateix, dins l’apartat de Tradicions, el programa inclourà les diferents activitats que es programen a l’Aplec de la Salut el 14 de maig.

Pel que fa a la Música, l’Orquestra Simfònica del Vallès i el Cor Lieder Càmera protagonitzaran el 6 d’abril el concert La Passió segons Sant Joan, de J.S. Bach a La Faràndula. Per la seva part, la coral evangèlica baptista Al·leluia oferirà un recital al mes de juny i també forma part de les propostes la commemoració del 150è aniversari de la Parròquia de La Puríssima.

En teatre, el Teatre Sant Vicenç oferirà l’obra Pilat, de Quim Carreras, el 7 d’abril.

El programa inclou dues activitats per recordar l’efemèride dels 50 anys del seu assassinat de Martin Luther King, pastor evangèlic defensor dels Drets Humans, una xerrada a càrrec de Nelson Araujo el 22 d’abril a l’Església del Redemptor i la lectura del mític discurs “I have a dream” organitzada per l’Associació Diàleg Interreligiós i el Moviment Ecumènic de Sabadell a la seu de l’Acadèmia Catòlica el dimarts 12 de juny.

Dins les conferències, s’ha previst una xerrada sobre Laïcitat i Llibertat Religiosa amb la col·laboració de l’Alliance Française, que anirà a càrrec del director de Justícia i Pau, Eduard Ibáñez i, en relació amb el centenari del naixement de Panikkar, dijous 31 de maig, la Biblioteca Vapor Badia acollirà la conferència “Raimon Panikkar i l’Obra Interreligiosa”, a càrrec d’Ignasi Moreta, Comissari de l’Any Panikkar.

Raimon Panikkar (Barcelona 1918 – Tavertet 2010)

Raimon Panikkar va ser un filòsof i teòleg que va seguir la tradició de Ramon Llull en els camps de la reflexió intercultural i interreligiosa. De fet, pocs pensadors al món tenen una obra tan sòlida i reconeguda en l’àmbit dels estudis sobre diàleg intercultural i religiós, hinduisme i budisme, mística, espiritualitat, filosofia, ciència i religió, mite i cultura de la pau. De pare indi i hindú i mare catalana i cristiana, Panikkar és una de les veus més lúcides del pensament contemporani. Doctor en filosofia, ciències i teologia, va exercir la docència en diverses universitats d’Europa, l’Índia i els Estats Units.

Imprimeix Correu electrònic

També et pot interessar...