PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Joves: Trajectòries i Identitats

joves i trajectories

Jornada de formació i reflexió sobre els contextos relacionals i d’identitat dels joves a Catalunya

 

joves

Presentació

Els atemptats de Barcelona l’agost del 2017 van suposar un punt d’inflexió a partir del qual es van generar moltes preguntes i debats en la nostra societat, sobretot al voltant de les implicacions amb joves.

L’objectiu de la jornada és entendre els processos que conformen la identitat d’adolescents i joves, ja nascuts a Catalunya amb una família d’origen migrant respecte del seu entorn relacional, que ens permeti tenir en compte els aspectes preventius per seguir avançant en aquests processos.

Avui en dia continua sent necessari treballar per enderrocar barreres en les relacions interculturals positives i per crear una pertinença efectiva a la ciutat de manera plural, inclusiva i de cooperació entre infants, joves i famílies de tots els orígens.

Jornada adreçada a:

Direccions, caps d’estudi i professorat de centres de secundària i primària, de les escoles d’adults i centres de formació professional, educadors d’espais joves, de lleure, de Salut, d’Acció Social i al conjunt del personal municipal que tinguin relació amb la població jove de Sabadell i altres municipis de la comarca del Vallès Occidental.

Data: dimecres 11 d’abril de 2018

Horari: de 9’30 a 13’30 h

Lloc: Sala d’actes del Casal Pere Quart. Rambla 69. Sabadell

Programa de la jornada

  • 9:30 h   Inauguració de la jornada a càrrec dels regidors de Drets Civils i Gènere i d’Educació
  • 9:40 h   Diversitat religiosa en el marc escolar de Catalunya, a càrrec d’Agustí Iglesias, tècnic de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.
  • 10:15 h L’exclusió social en els adolescents i joves, a càrrec de Said El Kadhaoui Moussaoui, psicòleg, psicoterapeuta psicoanalític i escriptor.
  • 11:40h  Descans amb petit refrigeri
  • 12:00 h Experiències, trajectòries i identitats de joves marroquins, a càrrec de Jordi Pàmies, professor del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la UAB membre d’EMIGRA-CER Migracions.
  • 13:20 h Cloenda i conclusions.

 

També et pot interessar...