PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

ADHESIÓ A XARXES

 

PLATAFORMA LOCAL MED-MARROC

L’espai Mediterrani és, cada vegada més, una prioritat geopolítica, de relacions econòmiques i demogràfiques. Els fluxos migratoris han generat un espai d’interacció, de vincles socials i culturals cada vegada més rellevants. Alhora, s’intensifiquen les relacions de cooperació al desenvolupament del sector públic i de les ONG, els intercanvis comercials i les inversions d’empreses al nord del Marroc, així com una incipient participació de les ciutats i dels governs locals en aquesta dinàmica.

El Pla Director de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania i el Pla Estratègic de Cooperació estableix com acció a desenvolupar obrir noves vies de col·laboració amb ciutats i països d’origen dels ciutadans i ciutadanes de Sabadell per establir aliances temporals territorials amb l’objecte que l’aprenentatge sigui mutu, i permeti contribuir en polítiques públiques de proximitat, de transparència, i de democràcia per fer front als nous reptes globals amb impacte local.

En aquest marc,  tant des de Diputació de Barcelona com des dels ajuntaments de la demarcació de Barcelona existia la voluntat d’establir vincles de cooperació entre institucions i municipis mediterranis.

L’interès per aquest territori va portar a l’Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Diputació de Barcelona a impulsar un espai de partenariat amb el Marroc, a través del projecte Plataforma Local Med-Marroc.  L’Ajuntament de Sabadell es va adherir l’any 2013.

Accions de la Plataforma (2103)


 

FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT

L’Ajuntament de Sabadell es va adherir al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament acceptant els estatuts, en la sessió de Ple celebrada el 23 de febrer de l’any 1994.

Aquesta és una organització formada per ajuntaments catalans i altres organitzacions municipalistes (diputacions, consells comarcals i mancomunitats), que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de Cooperació al Desenvolupament i de Solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

Vol ser, la veu conjunta dels ajuntaments catalans compromesos amb la cooperació al desenvolupament i la solidaritat davant d’altres institucions nacionals, estatals i internacionals, tot reivindicant el paper rellevant que tenen actualment les administracions locals en la promoció de la cooperació descentralitzada al Nord i en el desenvolupament local al Sud.

S’ha donat suport a les següents campanyes d’emergències:

  • Huracà Ida a Nicaragua
  • Terratrèmol d’Haití
  • Terratrèmol de Xile
  • Inundacions al Pakistan

Amplieu la informació


 

COORDINADORA CATALANA D’AJUNTAMENTS SOLIDARIS AMB EL POBLE SAHRAUÍ (CCASPS)

L’Ajuntament de Sabadell està adherit a la coordinadora des de l’any 1996.

Actualment la conformen 32 municipis que, sensibilitzats amb la problemàtica del Sàhara, s’han agrupat amb la finalitat de crear vincles i treball en xarxa envers la solidaritat amb el poble sahrauí.

Amplieu la informació