PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Canvia el punt de vista: Sabadell antiracista [Tallers del Rap de la Convivència]

Entenem que en un moment on la situació no és la més idònia les probabilitats de conflicte, exclusió i marginació social estan a la ordre del dia, i que per tant, s'han de tractar amb prioritat i adoptar mesures per combatre-les.

En aquest sentit, el centre educatiu com a institució transmissora de coneixement passa a desenvolupar una tasca primordial, basada en gran part, en el desenvolupament de persones capaces de viure i conviure en societat. Però aconseguir dita fita, no és només responsabilitat de l'escola, sinó que precisa també de la intervenció i col·laboració de tots els agents; família, educadors i educadores, mitjans de comunicació, Institucions, agents socials, entre altres.

Així doncs, L'Ajuntament de Sabadell, a través de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, i, des de la convicció que la convivència és una qüestió de tots on cadascú de nosaltres hi desenvolupa un paper important, considerem que es imprescindible promoure valors que vetllin pel benestar i la cohesió social.

Per aquest mateix motiu, la Regidoria, promou un conjunt d'activitats que tenen com a objectiu construir una societat millor.

L'activitat: “El Rap de la Convivència”, proposa apropar-nos a les bases per construir una bona ciutadania a on els prejudicis, els rumors, la discriminació, la xenofòbia, el racisme, l'homofòbia, el masclisme.... no hi tinguin cabuda.

El taller

Objectius:

- Utilitzar una expressió artística (música) com a canal comunicatiu per expressar sentiments.
- Prendre consciència que les accions discriminatòries encara avui existeixen i s'ha d'estar alerta per evitar que es reprodueixin.
- Reflexionar, per mitjà d'un procés intern i dialògic, entorn a accions que afavoreixen o impedeixen, tant a nivell individual com col·lectiu, la bona convivència.

L'activitat està dissenyada per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania i està conduïda per un músic i cantant de Rap local molt reconegut.

Aquesta intervenció, dirigida a l'alumnat de 2n de l'Eso, fa 4 anys que s'està duent a terme i està totalment consolidada en molts Centres educatius.

Enguany, i degut a formar part d'un projecte Europeu : C4i-Communication for Integration- Hem tingut la possibilitat de donar-hi un format especial.

S'han escollit a l'atzar un o dos alumnes de cada Centre Educatiu a on es va desenvolupar el taller i, sempre de la ma del músic, s'ha treballat lletres i estrofes sorgides de l'alumnat. S'hi ha posat música i el grup de 12 nois i noies seleccionats han pogut anar a un estudi de gravació per enregistrar el resultat de tot aquest procés participatiu. 

Galeria fotogràfica

 

 

 

ImprimeixCorreu-e

També et pot interessar...