PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

El taller "No, no són bromes" contra el bullying arriba als Espais Joves de la ciutat

nosonbromesAquesta és una iniciativa que ja fa un any que es va dur a terme als diferents centres educatius de la ciutat dins del Programa Ciutat i Escola i té com a finalitat desenvolupar el pensament crític vers qualsevol conducta d’assetjament i proporcionar elements per actuar en contra d’aquestes manifestacions desenvolupant les habilitats socials i les tècniques de resolució de conflictes.

Aquesta ha estat una tasca socio educativa preventiva que en el decurs d’aquest darrer any escolar 2014-15 no únicament ha tingut com a objectiu treballar amb els adolescents i joves als centres, sinó també amb la resta de la comunitat educativa: docents i famílies.

Els tallers han permès que els joves identifiquessin actituds d’assetjament, fossin conscients de les conductes agressores  i de la possibilitat de canviar-les, i de l’important paper que hi juguen a l’hora de denunciar-les, a fi d’aturar possibles situacions de patiment.

 El taller també ha permès identificar noves formes d’assetjament, com el “ciberassetjament”, a través de les xarxes socials que amplien el ressò del maltractament i el patiment de les persones afectades,  les 24 hores del dia.

Ara, la proposta s’ha volgut també traslladar a altres espais de la ciutat com els espais joves, a propòsit de la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia. Per consultar horaris i dies www.sabadell.cat/lgtbi dins del programa Protegim la Joventut de la Lesbo/Homo/Trans/Bifòbia.

Diversos estudis europeus evidencien que els joves homosexuals (LGBTI)suporten més amenaces i assetjament que els joves heterosexuals. L’any 2013 esvan publicar els resultats d’un estudi molt exhaustiu que va liderar la FELGTB (Federació Estatal de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals) mostrant l’alt patiment que el bullying homofòbic està provocant a un elevat nombre de joves i adolescents.

El taller “No, no són bromes” és una de les iniciatives que l’Ajuntament de Sabadell ofereix a través de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania com a recurs per a lluitar contra aquestes actituds discriminatòries. Altres recursos que s’han elaborat en aquesta direcció han estat: El vídeo musical “L’Amor és Lliure”, primer rap contra l’Homofòbia a l’Estat Espanyol, cantat en català; "Apunts sobre Bullying” guia elaborada conjuntament pel departament d’educació i el Servei d’Atenció al Jove (SAJ).

La implementació de totes aquestes iniciatives i recursos han estat fruit del consens gràcies, entre d’altres, a la iniciativa de la taula de participació LGBTI de la ciutat i totes les propostes d’actuació es van concretar amb els acords de la junta de portaveus del passat maig de 2014.

 

Espai Jove Ludojove. Taller realitzat el 9 de juny de 2015

bromes1 bromes2
bromes3 bromes4

  bromes5

 

 

 

Imprimeix Correu electrònic