PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

1a Fira d'Economia Social i Solidària del Vallès 10 i 11 de juny a Fira Sabadell

Sabadell acull, els dies 10 i 11 de juny a Fira Sabadell, una mostra per difondre l'impacte social de l'economia social i solidària.

La 1a Fira d'ESS del Vallès inclou la celebració de la tercera trobada de treball dels municipis constituents de la Xarxa de Municipis per a l'Economia Social i Solidària i, s'hi emmarca també la Festa del Comerç Just, que enguany es presenta sota el lema “Desconnecta’t del capitalisme, instal·lat les alternatives”.

El recinte de Fira Sabadell acull els dies 10 i 11 de juny la Primera Fira d’Economia Social i Solidària del Vallès que pretén visualitzar el sector de l’economia social i solidària al Vallès Occidental i el seu impacte en les persones i el medi ambient. En aquest marc, la fira acull divendres la celebració de la tercera jornada de treball dels municipis constituents de la Xarxa de Municipis per a l’economia social i solidària, i dissabte la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica de Sabadell.

La fira està organitzada pels ajuntaments de Sabadell, Sant Quirze i Castellar del Vallès i compta amb el suport de la Federació Cooperatives de Treball, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Occidental, i el Servei d’Ocupació de Catalunya (Generalitat de Catalunya). També hi col·labora Xarxa Economia Solidària- Sabadell, el Consell de Solidaritat i Cooperació, el SETEM i el Grup de treball de comunicació entorn l’ESS a Sabadell.

firaeconomiasocialisolidaria cartellEls objectius d'aquesta primera experiència són els de fer visible l'aportació econòmica i social del sector al Vallès Occidental; mostrar solucions innovadores en l'àmbit de l'emprenedoria social; crear xarxes d’interrelació entre els actors de l’economia social; fer créixer el nombre de persones i organitzacions compromeses en iniciatives de ESS; fer formació per enfortir les organitzacions i dotar-les d’eines de gestió més eficients; i, finalment, fomentar un consum més crític, reflexiu i responsable entre la ciutadania.

Programa

La programació de la fira està dividida temàticament en dos àmbits. La jornada del divendres dia 10 té com a finalitat formar i dotar d’eines a les empreses i entitats d’ESS, així com promoure el coneixement i interrelació entre elles mitjançant sessions de "networking".

A més, durant el matí, tindrà lloc la tercera jornada de treball dels municipis participants en la constitució de la Xarxa de Municipis per a l’economia social i solidària, en la qual es debatrà sobre el pla d’actuació de la Xarxa, entre d’altres assumptes. I que explicarem a continuació.

D’altra banda, la programació del dissabte dia 11 està orientada a la sensibilització i divulgació dels valors d’una altra economia, el comerç just i la banca ètica, amb una oferta d’activitats per a totes les edats.

 

Presentació als mitjans de comunicació (1 de juny de 2016)

Eduard Navarro, Regidor de Treball i Empresa: "Cal impulsar la renovació econòmica, així com defensar els productes de proximitat, fomentant l'ecologisme"

Míriam Ferràndiz, Regidora de Drets Civils i Ciutadania: "És imprescindible posar les persones al centre de les polítiques econòmiques, i aquesta Fira d’Economia Social i Solidària és una eina per aconseguir-ho, potenciarem la Banca Ètica, el Comerç Just i els productes de proximitat, tot enfocat en la conscienciació i informació del consumidor.
Aquesta Fira no només pretén ser una mostra sinó que vol fer una crida a l’acció de les persones."

fira roda

miriam1

 


 

firaoberturaUna quarantena de municipis catalans avancen en la constitució d’una xarxa de municipis per l’economia social i solidària

Sabadell ha acollit la segona jornada de constitució de la xarxa de municipis per a l’economia social i solidària, en el marc de la I Fira d’Economia Social del Vallès. Es tracta d’un moviment que va començar a Barcelona, arran de la primera Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària.

Representants d’una quarantena de municipis adherits al Manifest “Cap a una Xarxa de Municipis per l’eco­nomia social i solidària” han debatut la missió, la visió i l’estratègia d’aquesta nova agrupació su­pramunicipal, que vol “contribuir al creixement de l’economia social i solidària als municipis catalans a través del diàleg permanent amb els actors que la practiquen”.

La jornada ha comptat amb la ponència de cinc experts i expertes en economia social i solidària, que han compartit algunes tesis sobre com han de ser les polítiques públiques municipals de foment de l’economia social i solidària dels propers anys. Ampliar la informació.


Galeria fotogràfica Festa Comerç Just i Banca Ètica 2016

Festa Comerç Just i Banca Ètica 2016

11 de juny a Fira Sabadell


RESSÒ ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ

>> Sabadell acull la primera Fira d’Economia Social i Solidària del Vallès. Nació Sabadell (24.05.2016)

>> Fira Sabadell acogerá la primera Feria de Economia Social i Solidaria del Vallès. La Vanguardia (01.06.2016)

>> Fira d’Economia Social i Solidària del Vallès. ISabadell (02.06.2016)

>> Sabadell acoge la primera Feria de Economía Social y Solidaria del Vallès. El Periódico (02.06.2016)