PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

MANIFEST COM A REBUIG A L’ATAC HOMÒFOB A ORLANDO

MANIFEST:

Avui, 14 de juny, l’Ajuntament de Sabadell i les entitats que formem part de la Taula de Gènere, Feminismes i LGBTI*, volem manifestar amb tota contundència el més absolut rebuig a l’atac d’odi homòfob en el què han estat assassinades almenys 50 persones a trets i moltes altres ferides, en un club gai d’Orlando. Volem manifestar el nostre rebuig a la violència homòfoba i denunciar-ne les causes que l’originen amb la ferma voluntat de seguir treballant per eradicar-les.

Es tracta d’un atac esfereïdor que es suma a tots els crims d’odi per homofòbia que pateix el món. Uns crims que són fruit de la intolerància, el fanatisme i la ignorància d’una societat que encara, massa vegades, no sap fer de la diferència i la llibertat l’espai comú per a tots i totes.

Per aquests motius, ens comprometem, una vegada més, a lluitar contra els prejudicis i els brots de feixisme que cultiven missatges d’odi, que volen imposar un sol model obligatori de ser i estimar i que condemnen tota diferència com a sinònim d’inferior.

L’homofòbia, així com la transfòbia, la xenofòbia i la misogínia, només es poden combatre amb democràcia, laïcitat i la defensa dels drets de totes les persones. Només ho aconseguirem fent de la diversitat la nostra millor riquesa i normalitzant amb igualtat totes les persones que, durant massa temps, han estat considerades malaltes o delinqüents. Una injustícia històrica que cada cop estem més impacients per poder esmenar.

En aquest sentit l’Ajuntament de Sabadell i la Taula de Gènere, Feminismes i LGBTI volem manifestar de manera ferma i unànime

  • L’absoluta solidaritat amb totes les víctimes de l’atemptat d’Orlando i totes les persones LGBTI que pateixen violència arreu del món.
  • El nostre condol i solidaritat amb els familiars de les víctimes. Condemnem amb rotunditat els fets i qualsevol acte de violència.
  • Denunciem que en el moment actual s’intensifiquen les agressions contra el col·lectiu LGBTI dins un sistema patriarcal que vol perpetuar la subordinació entre gèneres i que fa de la diferència un motiu per a la desigualtat.
  • Manifestem la urgència de combatre el model patriarcal de forma integral, així com tots els extremismes ideològics, en qualsevol manifestació o vessant.
  • Remarquem la importància de seguir treballant a favor dels Drets Humans, perquè un atac homòfob és un atac contra els drets fonamentals de les persones.
  • Creiem que els manifestos i les declaracions grandiloqüents de poc serveixen sense els mitjans i la voluntat de garantir la protecció de totes les persones.
  • Creiem que la lluita contra l’homofòbia també forma part de la lluita per la igualtat de gènere i contra les violències masclistes.

 * LGBTI són cadascuna de les sigles que fan referència a les persones Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transsexuals i Intersexuals.

 

 

Imprimeix Correu electrònic