PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Nous projectes de cooperació amb l’Argub

 

sahara16Entre altres actuacions, es preveu reforçar les infraestructures sanitàries a la zona.

Una delegació encapçalada per una tècnica municipal, un membre de l’entitat Solidaris amb el Poble Sahrauí i dos membres de l’entitat Taller d’Art Cultura i Creació (TACC) han visitat la zona de Dajla i el territori agermanat de l’Argub amb l’objectiu d’intensificar la col·laboració amb aquesta població sahrauí definint nous projectes d’actuació.

Es treballarà la millora de la xarxa sanitària en el territori. Es mantindrà la formació al personal sanitari autòcton que permet reforçar el paper dels professionals sanitaris a l’Argub. Així mateix, es continuarà amb les comissions mèdiques, però es vol apostar per reforçar les infraestructures sanitàries existents al territori.

D’altra banda, s’iniciarà un projecte de caire social per fomentar la implicació de joves de Sabadell amb el Sàhara i es reforçaran actuacions per augmentar l’impacte i el coneixement del poble sahrauí entre la població.

Aquest viatge ha permès visualitzar sobre el terreny la situació actual que es viu a la ciutat agermanada amb la finalitat d'arribar l’any 2017 a una possible concreció d'accions que contribueixin a la millora i el desenvolupament social, econòmic i humà de la ciutat de l’Argub i altres ciutats dels campaments.

S’hi han establert, també, contactes amb diferents personalitats, com l’alcalde i vicealcalde de l’Argub, el director general de Sanitat, amb el governador i el director de Joventut de Dajla i amb el secretari general de Cultura. També s’han fet visites a l’Hospital de Boula, a la Casa de Malalts d’Alger, a un centre ocupacional de pa, entre d’altres espais d’interès.

Agermanament

Sabadell està agermanada amb l’Argub des de 1989 i va ser una de les primeres ciutats que es va sensibilitzar per la situació del Sàhara, adquirint un compromís amb la lluita del poble sahrauí. Aquest acord va constatar la voluntat d'establir programes de cooperació des d'una relació d'igualtat, tot superant les diferències econòmiques o d’altres tipus que puguin existir.

Des de la firma de l’acord de l’agermanament s’han fet un seguit d’activitats: campanyes d’ajuda humanitària i de denúncia de la situació, l’edició d’informació impresa sobre drets humans i drets culturals per repartir a la ciutadania o la creació de la casa d'acollida per a malalts sahrauís a Sabadell, que permet que els malalts sahrauís que viuen en camps de refugiats siguin atesos en hospitals catalans i puguin recuperar-se en bones condicions. També, anualment, es rep als infants sahrauís que passen l’estiu a Sabadell, en el marc del projecte Vacances en pau, i organitzat per l’entitat Sabadell Acull Infants Sahrauís.

L’Ajuntament i les entitats han participat aquest any a la 41a Conferència Europea de Suport al Poble Sahrauí (EUCOCO) que va tenir lloc a Vilanova i la Geltrú i va aplegar amés de 400 persones vingudes de tot Europa.

 

Galeria fotogràfica

Viatge a l'Argub

 Visita als camps de refugiats de Tindouf