PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Acollida

L’acollida de persones sol·licitants d’asil i refugiades, per la complexitat de les seves necessitats i per poder oferir un assessorament i acompanyament integral i continu, es fa a través d’entitats especialitzades. A Sabadell, es treballa en coordinació amb el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants (SCAI), integrat per les entitats següents: la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), Càritas Interparroquial de Sabadell, CCOO del Vallès Occidental, la Lliga dels Drets dels Pobles i UGT Vallès Occidental.

Des de l'any 2001 Sabadell compta amb habitatges socials per a l'ús residencial de persones sol·licitants d'asil i refugiades, gestionats per la CCAR i Apip Acam . Actualment, es compta amb 4 habitatges i 40 places.

 

SISTEMA D’ACOLLIDA I INTEGRACIÓ PER SOL·LICITANTS I BENEFICIARIS DE PROTECCIÓ INTERNACIONAL

El programa estatal es gestiona per entitats especialitzades que fan tot l’acompanyament a les persones refugiades. A Sabadell, les entitats que gestionen places són CCAR i Apip Acam. El programa té una durada màxima de 24 mesos i s’estructura en les següents fases:

>> Fase prèvia: avaluació i derivació a càrrec de Creu Roja. Màxim 30 dies

>> Primera fase: acollida. De 6 mesos a 9 mesos en casos de col·lectius vulnerables. Inclou allotjament en centre o habitatge, cobertura de necessitats bàsiques, atenció social, legal, psicològica, aprenentatge de llengües, valoració de perfils laborals, orientació i formació laboral.

>> Segona fase: integració. Fins a 6 mesos o 11 en casos de col·lectius vulnerables. Incorporació al sistema educatiu, sanitari i social, acompanyament per a la promoció de l’autonomia. (Suport econòmic)

>> Tercera Fase: autonomia. De 4 a 6 mesos en casos de col·lectius vulnerables. Recolzament eventual, ajudes econòmiques esporàdiques. 

 

PROGRAMA CATALÀ DE REFUGI

La Generalitat de Catalunya prepara un programa complementari per millorar les oportunitats d’integració de les persones refugiades, és el Programa Català de Refugi.

Tanmateix, les persones que formen part d’aquest programa estatal i viuen a Sabadell, participen del circuit d’acollida municipal ofert a totes les persones nouvingudes.

 circuit1aacollidaDescarregar imatge

 

>> Per saber més sobre acollida, vegeu la pàgina web de Nova Ciutadania i Acollida de l'Ajuntament de Sabadell.