PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sensibilització

La sensibilització és crucial per fomentar un discurs crític entre la societat perquè desenvolupi una solidaritat informada envers les persones que busquen refugi i les que ja són a la ciutat. Es busca estimular un compromís actiu de la ciutadania de denúncia de les desigualtats i vulneracions de drets humans que provoquen el desplaçament forçat i encoratjar a la mobilització en defensa del dret d'asil amb perspectiva de transformació i justícia social.

Una de les formes de treballar l’àmbit de la sensibilització a la ciutat és a través de la Plataforma Ciutadana de Suport a les Persones Refugiades a Sabadell, composta per membres d’entitats, empreses i partits polítics, que organitza accions de formació i sensibilització de la ciutadania i denuncia la situació de les persones refugiades i l’immobilisme d’algunes institucions.

Des de l’Ajuntament també es treballa en sensibilització amb les següent accions:

ciutatiescola

  • Dins del programa Ciutat i Escola, el taller “Compromesos amb els refugiats” als centres educatius, que consisteix en el testimoni directe d’una persona sol·licitant d’asil o refugiada i la projecció de documentals relacionats amb la situació al seu país d'origen.

 

 

    monografic asil

 

 

logorumors

  • Xarxa Antirumors: estratègia d’acció per sensibilitzar la ciutadania contra rumors i prejudicis amb relació a diferents col·lectius ciutadans, com les persones migrades o refugiades. Creant la xarxa d’agents antirumors s’ajuda a desmentir els rumors amb dades rigoroses i fets fonamentats.

 

 

 

 

  sbdcompromesasbdciutatrefugi

  • Creació de la pàgina web Sabadell Ciutat Refugi, per tal d’oferir informació actualitzada i informar d’activitats i campanyes en marxa.