PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

Sabadell es suma al Dia Internacional contra l'Homofòbia al fútbol

 
Sota el  lema “Fes-li un gol a l’homofòbia, a l’Esport hi juga tothom” La commemoració també inclou la celebració de dos partits – un de masculí i un de femení- amb el club esportiu LGTB Panteres Grogues i una selecció de l’Associació de Clubs de futbol de Sabadell i Comarca. Els partits tindran lloc al Camp de Futbol de Sant Oleguer (Camí de Can Quadres, 179).
La ciutat de Sabadell es suma així, per quart any consecutiu, a aquest acte reivindicatiu a fi de denunciar la discriminació homòfoba al món de l’esport.
 
El 19 de febrer es commemora arreu el Dia Internacional Contra l'Homofòbia en el futbol. És el dia en que va néixer Justin Fashanu, un jugador de futbol d’elit que al 1990 va decidir fer pública la seva homosexualitat. Des d’aquell primer moment va ser tractat amb molta hostilitat, fins que finalment, l’any 1998, es va suïcidar.
En aquest sentit, cal recordar que des del món institucional de l’esport, cal recordar que la carta Olímpica en el seu text rebutja qualsevol tipus de discriminació “la pràctica de l’esport es un dret humà. Totes les persones han de tenir la possibilitat de practicar l’esport, sense discriminació de cap tipus i d’acord amb l’ideal olímpic, que exigeix comprensió mútua, solidaritat i un esperit d’amistat i joc net”.
 
 
cartellfutbol
 

acte central

El dimarts, 21 de febrer, a 2/4 de 9 del vespre al Camp de futbol del Complex Esportiu de Sant Oleguer es van celebrar els partits entre les seleccions masculina i femenina de l'associació de Clubs de futbol de Sabadell i Comarca i l'entitat Panteres Grogues.

 

 

futbol1

Foto de família dels equips que hi van participar

 

futbol2

L'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i la Tinenta d'Alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez Torres van fer un gol contra l'homofòbia.

 
 

Imprimeix Correu electrònic