PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

No deixis que el carnaval disfressi el masclisme

carnestoltes2017

 

Durant aquest dies podem observar que, sovint, moltes de les disfresses que ens posem mantenen alguns estigmes i perpetuen algunes desigualtats de gènere. Per exemple, les disfresses que estan pensades per a ser utilitzades per dones, continuen   representant oficis que tradicionalment han estat portats a terme per dones (infermera, cuinera), mentre que les disfresses més “masculines” fan referència a oficis més de força o de més coneixement ( bomber, policia, metge). Aquestes representacions no fan res més que contribuir a perpetuar el sexisme als oficis.

A més, es mantenen, sobretot en disfresses infantils, els personatges de contes que perpetuen alguns mites de l’amor romàntic, com poden ser la debilitat i dependència de les princeses, davant dels superherois, i personatges que usen la força física per salvar-les, assignant-los així uns rols que els encasellen i els porten cap a una determinada construcció de la identitat.

Paral·lelament, a tot això se li afegeix la sexualització que hi ha en moltes d’aquestes disfresses. Moltes d’elles, adreçades a dones, i inclús a nenes, tenen un disseny altament sexualitzat que mostra, una vegada més, a la dona com un objecte purament sexual. Possiblement, això no és un fet arbitrari, sinó un exemple més de l’imaginari patriarcal que ens governa, davant el qual la dona ha de complir uns determinats cànons establerts.

Per tant, i davant tot això, es totalment necessari que entre totes i tots treballem per canviar aquest imaginari i els rols i els estereotips que se’n deriven.

Per carnaval, NO tot s’hi val!      

 

 

Imprimeix Correu electrònic