PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

Dia Internacional de les Dones 2017

 

Sabadell commemora, un any més, el 8 de març, Dia Internacional de la Dona; una data que brinda l'oportunitat de fer una reflexió sobre la lluita de les dones per la seva participació a la societat en igualtat de condicions i pel seu desenvolupament íntegre com a persones.

Enguany, es vol dedicar el 8 de març a visibilitzar i reflexionar sobre l’actual i permanent invisibilitat del treball domèstic, reproductiu i de cures que continuen exercint principalment les dones, dins la llar, a l’àmbit privat i de manera no remunerada. Un treball que és fonamental i imprescindible per a mantenir la mà d’obra necessària per al mercat laboral, però al que no se li dóna cap tipus de valor.

Amb aquest objectiu, l’Ajuntament amb col·laboració amb la Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell i amb la participació d’una vintena d’entitats de la ciutat, ha confeccionat un programa que comprèn un total de 25 activitats socioculturals (teatre, conferències, xerrades, recitals poètics, recitals musicals, tallers...).

L’acte central del programa es farà el proper diumenge 12 de març, a les 12 del migdia, a la plaça del Dr. Robert, i consistirà en un acte creatiu per part de les entitats que formen part de la Taula de Gènere, Feminismes i LGBTI, que compta amb la col·laboració de l'IES Escola Industrial i una actuació musical a càrrec de la Coral Social La Corral. Prèviament, a les 11.30 h., tindrà lloc la manifestació - cercavila pels drets de les dones, que s’iniciarà a la plaça de l’Alcalde Marcet, passant per la Via de Massagué i fins arribar a plaça del Dr. Robert.

Destacar també la xerrada sobre economía feminista, a càrrec de Joana García Grenzner, activista feminista, periodista especialitzada en gènere i comunicació que tindrà lloc el 6 de març, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart.

Així mateix, el programa proposael dissabte, 11 de març, a la plaça del Doctor Robert la II Fira del Llibre Feminista o les xerrades als espais dona els dies 7, 8 i 10 de març als centres cívics Sabadell Sud, Can Puiggener i Ca n’Oriac.

El conjunt d’activitats, que venen de la mà de les entitats i de tota la ciutadania, començaran el proper dia 4 de març i s’allargaran fins a finals de març.

Cartell guanyador de l'any 2017: El cartell anunciador del programa es diu Noms i és obra de l’autor Joaquim Crespo.

8m cartell

 

Podeu consultar tota la programació del 8 de març aquí.


En el marc del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, s'ha iniciat una campanya adreçada a reivindicar tot allò que volem per arribar a assolir una societat justa i lliure de discriminacions, en la que el benestar i la cura de les persones estigui al centre de la vida.

Durant les properes setmanes trobareu, a diferents punts de la ciutat, la frase de Mary Wollstonecraft, escriptora anglesa i filòsofa feminista: “Jo no desitjo que les dones tinguin poder sobre els homes, sinó sobre elles mateixes.

En aquesta frase queda plasmat el desig de l'autora de fer front a la imatge social de feminitat que hi havia a la seva època (mitjans S. XVIII), per reivindicar la identitat de la dona com a individu racional i lliure. Una frase, però, que podem considerar molt actual encara avui dia. Per arribar a ser una societat igualitària, lliure, sense discriminacions per raó de gènere, cal que les dones ens apoderem, siguem autònomes, confiem en les nostres capacitats i ens allunyem de les relacions de submissió que constantment genera l'estructura patriarcal a la que estem totes i tots inmerses.

Imatge de la campanya

Imprimeix Correu electrònic