PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

Pensem el Pla de Gènere i LGTBI

Les administracions locals tenen un rol central en la implementació de les polítiques de gènere i les polítiques LGTBI, l’eina fonamental per duu a terme aquestes polítiques són els Plans Locals. Els plans són els instruments que permeten la planificació de l’actuació municipal a curt, mig i llarg termini, constituint el marc de referència de les polítiques de diversitat sexual i de gènere dels ens locals.

Enguany, l’Ajuntament de Sabadell està realitzant el Pla d’Igualtat de Gènere i LGTBI 2017-2020. Per fer-ho, és imprescindible comptar amb la implicació activa dels nivells tècnic i polític dels ens locals, així com dels diversos grups de dones, feministes, i persones/col·lectius LGTBI del municipi i/o grups que promouen la igualtat de gènere i la diversitat sexual des de diversos vessants, així com de la resta de grups polítics, associacions, moviments veïnals, AFAs, etc.

La participació conforma un element clau en tant que és per si sola una eina de canvi: mitjançant la participació, el procés de preparació i d’elaboració del Pla d’Igualtat de Gènere i LGTBI ens permet la presa de consciència de les desigualtats, dels valors que les justifiquen i dels canvis necessaris per a transformar-les. Aquest és el primer pas cap a la igualtat i la no discriminació, en un sentit global. Així mateix, la participació promou una implicació activa per part de les persones i les converteix automàticament en agents actius del canvi. Així doncs, la responsabilitat pel canvi es distribueix entre totes les persones que intervenen en el procés.

Una de les primeres fases que cal portar a terme és la de l’elaboració d’una diagnosi de la realitat municipal, des de la perspectiva de gènere i de la diversitat sexual, per analitzar i visibilitzar el context en relació a les desigualtats de gènere existents i la LGTBIfòbia, així com les oportunitats de desenvolupament d’aquestes polítiques.

Partint de la realitat del municipi, l’anàlisi de la realitat se centrarà en:

  • Detectar els principals obstacles per a la consecució de la igualtat de gènere i la promoció dels drets LGTBI al municipi, així com les principals desigualtats envers les dones i les persones LGBTI.
  • La identificació de les principals necessitats, dificultats i fortaleses del territori en relació a la promoció de polítiques d’igualtat de gènere i LGTBI.
  • El grau de sensibilització del personal tècnic i polític de l’Ajuntament respecte a la perspectiva de gènere i LGTBI.
  • La identificació dels principals agents socials del context rellevants per a la promoció de la igualtat de gènere i LGTBI al territori.

Un dels instruments metodològics que es faran servir, entre d’altres, són les grups focals, dels quals un estarà format per associacions de dones, feministes, associacions LGTBI, entitats socials i totes aquelles persones que, a títol individual, estiguin interessades en participar-hi.

Aquests grups de participació es realitzaran amb metodologies participatives, fomentant l’anàlisi, la reflexió crítica i l’aprenentatge mutu.

Més informació i accés a la jornada participativa

 

Imprimeix Correu electrònic