PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

25 de Novembre de 2017, Dia Internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones

25n cartell-001El programa d’actes commemoratius del Dia Internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones es presenta sota l’eslògan “Ei! On vas tan sola? Tu saps on està el limit. L'assetjament NO és seducció”.

Enguany el cartell guanyador que il·lustra el programa l’ha confeccionat l’alumna de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa, Maria Aguilera Vera.

El programa d'enguany està especialment dirigit a la sensibilització sobre les violències sexuals presents a la nostra societat.

La regidoria de Drets Civils i Gènere, a través del SIAD (Servei d'Informació i Atenció a les Dones)desplega programes de prevenció i sensibilització per a persones adultes i joves, com a instruments que poden transformar els esquemes socials patriarcals que sostenen la dominació del gènere masculí sobre el femení, que justifiquen la violència i la desigualtat com a manera de relacionar-se.

Específicament el SIAD treballa per a garantir l'antenció social, psicològica i jurídica de les dones i dels seus fills i filles que pateixen situacions de violència de gènere, en coodinació amb altres recursos d'atenció especialitzada.

 

 

Campanya Prou violències sexuals!

Enguany hem establert que tant el cartell com part del programa del 25N Dia Internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones, girin entorn a les“Violències Sexuals”, ja que és un dels tipus de violència masclista més invisibilitat i normalitzat.

Les "Violències Sexuals", amb la seva naturalesa social i cultural és present a tots els àmbits; exercida de manera històrica per la parella, per l’exparella, per familiars, per companys, per coneguts o desconeguts, només pel fet d’haver nascut dones.

Un dels primers passos per poder-la eradicar és fent públic això que considerem privat. Cal visibilitzar-les, sobretot les més quotidianes i naturalitzades,  així com convidar a la corresponsabilitat de la ciutadaniaa l’hora d’identificar-les i aturar-les.

Acte central commemoratiu del Dia Internacional per a l'eliminació de les violències envers les dones

>> 12 h. Recorregut contra les violències masclistes (Plaça del Dr. Robert, c. de l'Advocat Cirera, Plaça del Gas, c. de Sant Fèliu, c. d'en Font, c. de l'Escola Industrial, c. de Gràcia i Plaça del Doctor Robert).

>> 12.30 h. Acció creativa a la Plaça del Dr. Robert

Més informació:

Regidoria de Drets Civils i Gènere

Gènere, Feminismes i LGBTI

c. de Vidal, 146

Tel. 93 724 61 67/ 68

genere@ajsabadell.cat

www.sabadell.cat/genere

www.sabadell.cat/dretscivils

Imprimeix Correu electrònic