PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Promoció d'hàbits saludables

Educació Alimentària. Coneix els hàbits de l’alimentació saludable

A qui s'adreça:
Alumnes d'educació infantil (I4 i I5), educació primària i ESO.

Descripció:
L'alimentació és un procés que ens acompanya al llarg de la vida, a través del qual obtenim els nutrients i l'energia que permeten cobrir els requisits de l'organisme.
Però què és una dieta equilibrada? La nostra alimentació és l’adequada a les nostres necessitats? Durem a terme un taller d’educació alimentària per a infants i adults, que respondrà a totes aquestes preguntes. La dinàmica introduirà els conceptes d’alimentació saludable i dieta equilibrada, amb l’objectiu de despertar l’interès de l’alumnat per adquirir hàbits saludables relacionats amb l’alimentació a través de l’experimentació, l’observació directa i el pensament crític.
La xerrada té una duració d’1 hora i es desenvolupa al centre educatiu. Cada taller s’adequa a l’edat dels participants. S’ofereixen un total de 5 tallers en funció de les diferents etapes educatives dels destinataris.
 
Mengem bé, creixem sans!  (Educació Infantil: I4-I5)
Taller, on a través del joc, s’introduirà la piràmide d’alimentació saludable i els diferents tipus d’aliments que la componen i es conscienciarà als infants de la importància de menjar diàriament fruita i verdura. Així com experimentar i refermar el gust i plaer de menjar fruita. 
 
El secret d’esmorzar bé (Cicle inicial de primària)
Dinàmica on els infants coneixeran els ingredients d’una bona alimentació, amb l’objectiu de treure el millor rendiment del què mengen. S’identificarà els aliments bàsics que integren una bona dieta. 
 
Que no et falti res. Alimentació equilibrada (Cicle mitjà de primària)
Mitjançant el joc, els infants, entendran la importància d’una bona dieta per al desenvolupament personal i quines són les causes d’una mala alimentació per a la salut. 
 
Cuida el teu cos: hàbits d’alimentació saludable (Cicle superior de primària)
L’alumnat coneixerà quins són els aliments que formen part d’una dieta equilibrada i reconeixerà els aliments buits rics en greixos i sucre. També es conscienciarà de la importància de l’activitat física i l’esport i els beneficis que aporta al cos. 
 
Viu l’esport cada dia! (ESO)
Els participants, coneixeran les característiques d’una alimentació saludable i del valor nutricional dels aliments. També es farà reflexió sobre les creences i mites erronis sobre l’alimentació i es conscienciarà de la importància de la pràctica regular d’exercici físic. 
 
Objectius:
- Despertar l’interès de l’alumnat en adquirir bons hàbits alimentaris.
- Fomentar i conscienciar dels bons hàbits alimentaris a la població infantil i adolescent.
- Aprendre a planificar un àpat saludable.
- Conèixer les característiques d’una dieta equilibrada, adequada i variada. 
- Identificar els aliments bàsics que integren una bona dieta.
- Conèixer les causes d’una mala alimentació per a la nostra salut.
- Conscienciar de la importància de la pràctica d’activitat física regular per al bon desenvolupament del nostre organisme.
- Estimular actituds de pensament crític així com l’observació i l’experimentació.
 
Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència personal, social i aprendre a aprendre
 
Desenvolupament:
Dates de realització i horaris: durant el curs escolar
Durada: opció 1) una sessió d’1hora. Opció 2) una sessió de 2 hores
Lloc de realització: centre educatiu 
Cost: opció 1) 157,50 € per grup classe - Opció 2) 262,65€ per grup classe
Material: es proporcionarà una guia didàctica per al professorat que s'enviarà a través de correu electrònic un cop feta la inscripció. L’entitat que organitza l’activitat proporcionarà tot el material necessari per dur-la terme.
Observacions: nombre de centres docents limitat als recursos disponibles. Les inscripcions s’acceptaran per ordre cronològic d’inscripció.
 
A tenir en compte:
- El pagament s’efectuarà mitjançant transferència bancària. Una dies abans de la realització de l’activitat rebreu la factura per fer-ne el pagament. En el cas de no efectuar aquest pagament, abans de la realització d’aquesta, l’activitat quedarà automàticament anul·lada.
 
Inscripció:
Dates: de l’1 al 30 de setembre a través de la pàgina web del Consell: www.consellsabadell.cat. En el cas de disponibilitat de dates i/o places es podran acceptar inscripcions durant tot el curs escolar.
En un termini màxim de 72 hores rebreu la confirmació a la vostra sol·licitud, en cas contrari poseu-vos en contacte amb el Consell Esportiu.
 
Informació:
Consell Esportiu Sabadell
Persona de contacte: Ester Barrachina
Telèfon: 93 513 52 90
Correu electrònic: consell@consellsabadell.cat

Organització:
Consell Esportiu Sabadell, FunBrain i Regidoria d'Esports

 

Imprimeix Correu electrònic