SOS, crisi climàtica!
A qui s'adreça:
Alumnes de cicle superior d'educació primària.
Descripció:
Mitjançant l'experimentació, l'alumnat podrà comprendre de forma pràctica que suposa el C02 a l'atmosfera i l'efecte de la seva presència en grans quantitats al mar.
També en veurem les repercussions al Mediterrani i la diferència respecte als oceans Àrtic i Antàrtic, alhora que mesurarem les conseqüències de l'escalfament global.
1. Introducció: a través del visionat d’un material audiovisual realitzat per alumnes del cicle superior d'educació primària d’una escola s’introduirà el concepte de canvi climàtic, efecte hivernacle i les característiques del pol nord i sud i de l’Àrtic i l’Antàrtic. L’alumnat omplirà una fitxa amb informació per tal de consolidar els continguts apresos.
2. Experimentació: s’introduirà el mètode científic i es plantejarà la pregunta a investigar Què li passa al nivell del mar quan es fon el gel del pol nord? I del pol sud? Finalment, es durà a terme un experiment amb aigua, gel i roques per tal de treure conclusions i poder respondre la pregunta inicial.
3. Tancament: s’omplirà l'últim apartat de la fitxa que s’ha repartit a l’alumnat a l’inici de l’activitat per tal de pensar accions que podem fer per a minimitzar els efectes del canvi climàtic.
Objectius:
- Conèixer què és i per què es produeix l'efecte hivernacle i veure amb experiments les repercussions de l'escalfament del planeta al mar.
- Aprendre les diferències entre els oceans Àrtics i Antàrtic.
- Desenvolupar actituds de respecte al medi natural.


Informació:
Mel, Serveis Ambientals S.L.
Persona de contacte: Laura Barba Serrahima
Tel.: 621 236 325
Correu electrònic: laura.barba@meleducacioambiental.cat.
Web.
Regidoria de Transició Ecològica
Persona de contacte: Jaume Enciso
Telèfon: 937 45 33 14
Correu electrònic: jenciso@ajsabadell.cat.
Organització:
Mel Serveis Ambientals S.L. i Regidoria de Transició Ecològica.