PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Iniciació a l'atletisme en pista coberta

A qui s'adreça: Alumnes del cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: L'activitat es farà en dues sessions que es faran a la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya a Sabadell. La primera per conèixer l'esport i la segona per dur a terme una jornada atlètica entre les escoles participants.
 
Llegeix més...
 

Parlem? Tallers de comunicació i gestió pacífica dels conflictes

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Aquest taller està pensant com un espai dinàmic de treball en el qual l’alumnat experimenta i reflexiona sobre les pròpies emocions, la gestió d’aquestes en situacions de conflicte i  l’aprenentatge de les eines bàsiques per poder gestionar els propis conflictes de manera pacífica i dialogada mitjançant dinàmiques de grup.
 
Llegeix més...
 

Expressió corporal i circ

A qui s'adreça: Alumnes d’educació infantil i primària Descripció: Activitat didàctica per aprendre jocs malabars, l'equilibri sobre objectes i acrobàcies senzilles.
 
Llegeix més...
 

Iniciació a l'atletisme a l'aire lliure

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: La primera sessió es durà a terme a les pistes d’atletisme Josep Molins, on es farà una petita introducció teòrica, per conèixer el món de l’atletisme i les seves característiques. Després hi haurà una part pràctica al mateix equipament, fent servir el material propi de l’atletisme. La segona sessió es farà al mes de juny, consistirà en una trobada atlètica durant un matí, a les pistes Josep Molins, amb
 
Llegeix més...
 

El tercer món. Prenem-ne consciència

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Xerrada, amb suport visual, de conscienciació sobre la situació actual a Guatemala, l'Índia, Etiòpia i Hondures amb l'explicació de les diferents actuacions que realitza la Fundació Quetzal en aquests països. Hi ha la possibilitat de fer la presentació en anglès, de qualsevol dels projectes realitzats. L'activitat també es pot realitzar en format virtual per videoconferència.
 
Llegeix més...
 

L'església de Sant Pau de Riu-sec

    A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció:  Visita guiada en la que podreu veure l’església romànica del segle XI-XII  i l’edifici adossat que és l’antiga rectoria construïda l’any 1798. La Quadra de Sant Pau de Riu-sec, és un antic terme que va ser agregat al terme municipal de Sabadell l’any 1471.
 
Llegeix més...
 

Seguint el fil de la història. Sabadello, el naixement d'una vila (segles XI-XV)

  A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, formació professional i escoles d'adults. Descripció: La visita és un recorregut per l'origen i el desenvolupament de la vila de Sabadello des del segle XI al segle XV.
 
Llegeix més...
 

Seguint el fil de la història. Manufactura i menestrals (segles XVI i XVIII)

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: La visita a les sales permet conèixer els esdeveniments que durant els segles XVI, XVII i XVIII van succeir a la vila de Sabadell i que van significar importants canvis a nivell econòmic, urbanístic (desaparició de les muralles), social, religiós...
 
Llegeix més...
 

Coneixent els jardinets de la Caixa

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària.   Descripció: L'activitat consisteix en una gimcana pel jardí.Els alumnes formen grups i se’ls proposa un seguit de reptes que han de solucionar buscant per tot el jardí, buscant noms, comptant elements, dibuixant, i descobrint diferents accions cíviques que s’han de tenir en compte per tenir cura i respectar el jardí.
 
Llegeix més...
 

Bàdminton a l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: L’activitat està formada per una jornada de formació presencial de treball teòric-pràctic que anirà a càrrec d’un expert d’aquest esport. 
 
Llegeix més...
 

Taller per descobrir el potencial: portafolis de l'autoconeixement

A qui s'adreça: Alumnes 2n cicle d’ESO.   Descripció: El portafolis per l’autoconeixement és una eina de suport a l’orientació en la que es proposen diverses activitats de caire pràctic. El dossier d’activitats es facilita a l’alumnat a l’inici de la sessió, que consta de diferents activitats i en aquest taller es fan les dues primeres.
 
Llegeix més...
 

Els mercats i l'alimentació saludable

A qui s'adreça: Alumnes de 2n i 3r d'educació primària. Descripció: Visita amb monitoratge per les instal·lacions del mercat i explicació de com funciona i què s'hi pot trobar. Estudi dels diferents grups d'aliments i introducció a l'alimentació saludable.
 
Llegeix més...
 

Aprèn a moure't amb seguretat

A qui s'adreça: Alumnes de 2n d'educació primària. Descripció: Dues sessions impartides per policies municipals al centre educatiu, amb un programa informàtic, on la mascota EVI escenifica diverses situacions quotidianes de la via pública. 
 
Llegeix més...
 

Global BASKET BCR: rodant cap a la normalitat “activitat i bàsquet inclusius”

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: L’activitat es desenvolupa en el transcurs d’una sessió teòrica-pràctica de dues hores a les instal·lacions/pati de l’escola.
 
Llegeix més...
 

Estàs pantallat?

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Mitjançant quatres escenes teatrals -que tracten l’ús del mòbil, els videojocs, la televisió, la publicitat, els xats i les xarxes socials- es plantegen situacions força habituals i quotidianes relacionades amb les pantalles. Com les fem servir? Les fem servir massa? Les hem de fer servir per tot i a tot hora? I què passa quan no les emprem bé?  A vegades ens fan sentir malament o fem sentir malament als altres depenent
 
Llegeix més...
 

Seguint el fil de la història de Sabadell. Totes les etapes històriques.

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.    Descripció: La visita a les sales d'exposició permanent del museu ens permet fer un recorregut a través de les diferents comunitats que van ocupar el territori de l'actual Sabadell des de la prehistòria fins al segle XVIII.
 
Llegeix més...
 

Fes servir el cap!

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Taller sobre evolució humana on, utilitzant les matemàtiques i les rèpliques dels principals cranis d’homínids, podrem endinsar-nos en un  tema tan interessant com és el de la nostra evolució. Es treballarà amb diferents rèpliques: Hispanopithecus laietanus, Australopithecus afarensis i Australopithecus africanus, Homo habilis, Homo ergaster, Homo heidelbergensis, Homo neanderthalensis i Homo sapiens.
 
Llegeix més...
 

Investigant i dibuixant dinosaures

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària. Descripció: Aquesta activitat consisteix en donar una base de dibuix i una visió d'aquest com a mitjà de comunicació i d'aprenentatge sobre el nostre entorn, en aquest cas viure el museu a través del dibuix, aprenent sobre dinosaures.
 
Llegeix més...
 

Coneix el CTR-Vallès. Què en fem dels residus al Vallès Occidental?

A qui s' adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: L'activitat s'ofereix de forma presencial o virtual, segons els interessos de cada centre educatiu.
 
Llegeix més...
 

Taller de creativitat

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO.   Descripció: Mitjançant el taller de creativitat es dinamitza la creació d’un nou producte, juntament amb el seu logo i un missatge comercial vinculat (eslògan). S’ofereix com a matèria prima gots de cartró i clips. Al final de la sessió han de defensar el seu nou producte davant de la classe per tal de poder triar quina és la idea més innovadora d’entre totes.
 
Llegeix més...