PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Invents científics

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior de primària. Descripció: Aquest taller proposa un recorregut per la història de la ciència de manera pràctica i manipulativa. Ens centrarem en l’experimentació de diferents àmbits de la ciència treballant cooperativament.
 
Llegeix més...
 

El Ripoll de la mà dels ocells

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per la ribera del riu Ripoll per tal d'estudiar els diferents hàbitats presents a la zona i conèixer les espècies que hi habiten, tot començant per els ocells.
 
Llegeix més...
 

Pres(si)ó estètica

A qui s'adreça:  Alumnat de 2n d’ESO Descripció: Aquest taller posa l'accent en la pressió estètica i les influències que aquesta exerceix sobre els i les joves actualment. Totes les persones patim aquesta pressió sobre la construcció que fem i la mirada que tenim sobre els nostres cossos i les nostres identitats. I això té una especial transcendència en el cas dels i les joves, ja que es troben en una etapa de construcció de la seva identitat i pot afectar-los de
 
Llegeix més...
 

Observatori astronòmic: descripció de l'univers i observació dels astres amb telescopi

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: Des de l'Observatori Astronòmic de Sabadell es porten a terme tot un conjunt d'activitats per aprofundir i aportar coneixements a qualsevol acció educativa o projecte que s'estigui realitzant des dels centres, en relació a l'Univers. 
 
Llegeix més...
 

The Real Pursuit

A qui s'adreça: Alumnat del 2n cicle d’ESO, batxillerat i formació professional.   Descripció: El Real Pursuit és un joc de simulació que està basat en històries reals i que pretén sensibilitzar sobre les persones refugiades i el periple que pateixen quan han de fugir dels seus països d’origen.
 
Llegeix més...
 

Les energies renovables, passat i present a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior d’educació primària   Descripció: El taller està centrat en l'aprofitament de les energies renovables i la sostenibilitat. Comencem centrant-nos en el coneixement d'aquestes fonts d'energia. Mitjançant els recursos de la masia i les instal·lacions annexes, els alumnes descobreixen com utilitzaven els nostres avantpassats els recursos energètics disponibles en comparació a l'ús que en fem actualment.
 
Llegeix més...
 

Això també va amb mi! Parlem de violències masclistes.

A qui s'adreça: Alumnat de 1r de batxillerat. Descripció: Aquest dinàmica busca connectar l'alumnat a exemples i vivències relacionades amb les violències masclistes, que sovint els són molt quotidianes i properes (Watshapp, expressions, anècdotes, etc.) i que els interpel·len directament.
 
Llegeix més...
 

Global BASKET BCR: vine a jugar amb nosaltres! “Bàsquet Adaptat”

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: L’activitat es desenvolupa en el transcurs d’una sessió teòrica-pràctica de dues hores al Pavelló Nord de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo: innovem

A qui s'adreça: Alumnes de 4rt de primària, cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Aquest set de Lego combina els elements més importants de construcció, amb un hardware molt fàcil d’utilitzar, així com un intuïtiu llenguatge de programació en format trencaclosques.
 
Llegeix més...
 

La ciutat dels residus

A qui s'adreça: Alumnat de I4 i I5 d'educació infantil i 1r i 2n de cicle inicial de primària. Descripció: En les diverses dinàmiques es treballarà el concepte de residu, s’identificaran aquells més habituals i propers als infants, i els diferents espais de la ciutat on es generen i com s’han de separar correctament.
 
Llegeix més...
 

Ciència, acció... reacció!

A qui s'adreça: Alumnat d’educació primària. Descripció: La idea del taller gira al voltant d’alguns elements científics. Amb l’ús d’elements mecànics senzills, experimentarem que tota acció que realitzem sobre un objecte, reacciona d’una manera.
 
Llegeix més...
 

Lego WeDo: programem

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d’educació primària.   Descripció: Aquest taller és una evolució del Lego WeDo: construïm, amb una gamma de colors i formes diverses que permet la construcció de diferents robots, ara sense fils, i amb propostes de modificacions sobre el mateix robot, incentivant no només la mateixa construcció sinó també la resolució de problemes proposats.
 
Llegeix més...
 

Quina família més mona! Els nostres orígens

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior d'educació primària i primer i segon d'ESO.   Descripció: A partir de les troballes de primats que ha fet l'Institut Català de Paleontologia a diferents jaciments del nostre país, parlarem de primats del passat i de primats actuals (goril·les, ximpanzés, orangutans i humans) i explicarem l'origen del bipedisme i l'evolució del llinatge dels humans a partir dels cranis que tenim al museu.
 
Llegeix més...
 

XLI Trobada de Corals Infantils

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària. Descripció: Es tracta d'un projecte on participen de forma conjunta els alumnes dels centres educatius de Sabadell. L'activitat es realitza durant tot el curs escolar i culmina amb la XLI Trobada de Corals de l'Aplec de la Salut, prevista al maig de 2025, al Teatre Municipal La Faràndula.
 
Llegeix més...
 

Vull ser una flor: conte infantil sobre compostatge

A qui s'adreça: Alumnat d’I3, I4 i i5 (2n cicle d’educació infantil) Descripció: L’activitat pretén iniciar als més petits en el món del compostatge a través d’un conte il·lustrat i participatiu. Les aventures de la protagonista, una tomaquera que vol convertir-se en una flor, els ajudarà a entendre el concepte de cicle i què és el compostatge.
 
Llegeix més...
 

Il·luminem robots!

A qui s'adreça: Alumnat de cicle inicial i cicle mitjà d’educació primària. Descripció: A partir de les idees claus relacionades amb un circuit electrònic, a partir d’una pila de botó, cinta adhesiva de coure i un LED, aquest taller proposa la construcció d’un circuit elèctric amb el que podrem il·luminar el nostre robot en 2D.
 
Llegeix més...
 

De l’engranatge a la programació

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Aquest taller proposa un recorregut per la tecnologia de manera pràctica i manipulativa.
 
Llegeix més...
 

Passejada urbana d'art i ciència

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària, d'ESO i escoles d'adults. Descripció: Itinerari guiat de la mà de la Rosanna Fontanet, pintora, membre del col·lectiu Filagarsa i del grup d’Art i Natura de l’ADENC, i d'un especialista en ciències ambientals, per visitar espais verds de la ciutat de Sabadell, des d'una visió multidisciplinar.
 
Llegeix més...
 

El Centre d'Esports Sabadell s'apropa a l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: L’activitat consta d’una visita a l’Estadi de la Nova Creu Alta on es farà un recorregut per la instal·lació: els vestuaris, la sala de premsa (on es visualitzarà un vídeo del CE Sabadell i a posteriori l’alumnat exercirà de “periodistes”), el camp (on faran una petita sessió pràctica de futbol) i la Sala Vip (on a mode de cloenda els alumnes gaudiran d’un petit piscolabis
 
Llegeix més...
 

Les stolpersteine de Sabadell. La memòria dels sabadellencs deportats als camps nazis (1940-1945)

A qui s'adreça: Alumnat de segon cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: Recorregut a triar per un dels cinc itineraris de la ciutat, on s'explica una part genèrica comuna de l'activitat: - Les llambordes Stolpersteine. Projecte i recerca a Sabadell. - El context històric internacional i local. - Els sabadellencs deportats. Cartografia de l’horror nazi.
 
Llegeix més...