PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Unitat Canina de la PM ens visita: aspectes legals sobre la prevenció de drogues

A qui s'adreça: Alumnat de 4t d'ESO.   Descripció: L'activitat impartida pel Servei K-9 de la Policia Municipal (agents que realitzen el servei amb gossos ensinistrats en la recerca de drogues) consisteix en una explicació de les conseqüències legals del consum i tinença de drogues i en una explicació de la normativa i conceptes bàsics en la tinença responsable d'animals de companyia.
 
Llegeix més...
 

Abaixa els fums!

A qui s'adreça: Alumnat de 2on d'ESO. Descripció: Sessió participativa per reflexionar amb l'alumnat a l'aula, diferents aspectes de la prevenció del consum de tabac i del cànnabis (estratègies de les industries tabaqueres per induir a fumar, nous productes...)
 
Llegeix més...
 

Teixint: el procés de la llana

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària.   Descripció: Els antecedents del Sabadell industrial són cabdals per comprendre la ciutat actual.
 
Llegeix més...
 

Som els nous compostaires!

A qui s'adreça: Alumnat de cicles mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Activitat que es realitza al centre educatiu per donar a conèixer el cicle de la matèria orgànica i el procés d’autocompostatge. A més, els participants aprendran a nivell teòric i pràctic com fer un bon manteniment i seguiment del compostador per obtenir un adob de qualitat.
 
Llegeix més...
 

I després d'un incendi, què?

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Activitat a l'aula o en laboratori en la que s’expliquen els incendis forestals com a factor natural i alhora potenciat per l’acció humana.
 
Llegeix més...
 

Memory Miskito

A qui s'adreça: Alumnat de P5 i cicle inicial d'educació primària Descripció: Es tracta d’un taller en el qual, després de conèixer l’ONG SiD Moskitia d’Hondures, i les característiques d’aquesta zona, es  juga al joc Memory Miskito per conèixer la llengua d’aquesta cultura, creant el seu propi diccionari català-miskito.
 
Llegeix més...
 

L'oli. El conreu tradicional de l'olivera

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior d’educació primària   Descripció: Itinerari amb monitoratge per la masia de Can Deu veient els espais lligats al conreu de l'olivera i visitant el Museu de la Vida al Camp. Obtenció de l'oli i elaboració del sabó tradicional a l'aula.
 
Llegeix més...
 

Joc de lògica matemàtica

A qui s'adreça: Alumnat de cicle superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Per grups, es proposa exercitar les matemàtiques a partir de diferents proves ràpides de jocs lògics, càlcul mental, estratègia i habilitat. I un repte final de destresa estratègica.
 
Llegeix més...
 

Com veus el risc al carrer?

A qui s'adreça: Alumnat de 4t d'educació primària.   Descripció: És una activitat que es realitza a l'aula del centre educatiu, a càrrec dels agents de la Policia Municipal sobre el risc al carrer.
 
Llegeix més...
 

Els colors de la llum

A qui s'adreça: Alumnat d'I5 i cicle inicial i mitjà d'educació primària. Descripció: La proposta d’aquest taller es descobrir les característiques i propietats que té la llum, a partir de diverses activitats i experiments.
 
Llegeix més...
 

Lego: màquines simples

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària i 1r cicle d'ESO.   Descripció: Aquest taller dóna les eines per descobrir com funciona el món real.
 
Llegeix més...
 

Cens de biodiversitat urbana: fem ciència ciutadana amb el mòbil

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults Descripció: Proposta educativa que consisteix en un mostreig de la biodiversitat urbana tot utilitzant aplicacions mòbils (apps).
 
Llegeix més...
 

Observatori astronòmic i les escoles: el Sol, la Lluna, la Terra... i els coets

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil i educació primària   Descripció: Des de l'Observatori Astronòmic de Sabadell es porten a terme tot un conjunt d'activitats, adreçades als diferents nivells educatius, ideals per aprofundir i aportar coneixements sobre el sol, la lluna, l'univers, el sistema solar, les estrelles, els coets, els astronautes...
 
Llegeix més...
 

Cúpules de Leonardo

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior d’educació primària i 1r cicle d’ESO. Descripció: Leonardome és un recurs lúdic educatiu que, a tarvés del treball en equip, permet construir estructures ideades per Leonardo Da Vinci.
 
Llegeix més...
 

La llana: aprofitament de l'ovella a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnat d'educació primària. Descripció: L'activitat s'inicia amb una presentació sobre la ramaderia centrant-ho en les ovelles i els usos de la llana. Mitjançant un joc de dibuixos s’introdueix: la biologia de les ovelles, els conceptes de la pastura, l’esquilat i els aprofitaments de les ovelles.
 
Llegeix més...
 

No t'aturis: el món al teu abast

A qui s'adreça: Alumnat de batxillerat i formació professional. Descripció: Xerrada-taller sobre el què és la mobilitat internacional per a joves, fent una reflexió inicial del què s'ha de tenir en compte abans de marxar a l’estranger i sobre perquè els i les joves marxen o volen marxar. Després s'explicarà breument quines són les possibles i més comunes oportunitats de treball, de pràctiques, d'estudis, d'aprenentatge d’idiomes i de voluntariat.
 
Llegeix més...
 

Miralls matemàtics

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i superior d’educació primària.   Descripció: El taller proposa l’ús de miralls en forma de llibrets per treballar, per una banda, el concepte de simetria, i per l’altra, la formació de figures geomètriques.
 
Llegeix més...
 

Jornada aquàtica per a nens i nenes d'I3 a I5

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil Descripció: L’activitat consta d’una sessió matinal a la piscina d’aquajoc del Club Natació Sabadell Can Llong per fer una jornada amb activitats psicomotrius dins el medi aquàtic.
 
Llegeix més...
 

Capes de la terra i tectònica de plaques

A qui s'adreça: Alumnat d’ESO. Descripció: Una de les dificultats que hi ha en l’àmbit de la ciència és visualitzar tot allò que no podem veure.
 
Llegeix més...
 

Descobrim la biodiversitat a l'entorn de l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària. Descripció: Itinerari guiat per un parc o jardí proper al centre educatiu per tal d'avaluar la presència de la biodiversitat urbana. Per fer el mostreig de la biodiversitat, l'educador/a de l'ADENC defineix l'hàbitat o hàbitats d'estudi i les seves característiques i explica la metodologia a seguir.
 
Llegeix més...