PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
CREENCES

La Laïcitat
La diversitat de creences a la ciutat
Jornada de portes obertes als Centres de Culte
Memorial Àlex Seglers
Oficina de Drets Civils

Més de 1.500 musulmans celebren el final del Ramadà

Les comunitat musulmana de Sabadell han celebrat aquest matí el final del Ramadà, el Eid al-Fitr, amb una pregària matinal comunitària al Pavelló municipal de Sol i Padrís. L’acte, organitzat pel Comitè de les Mesquites de Sabadell, que agrupa a les 5 comunitats musulmanes presents a la ciutat, ha comptat amb la presencia de l’alcalde Juli Fernàndez i la regidora de Drets Civils i Ciutadania, Míriam Ferràndiz, que han adreçat unes paraules encoratjant-los a continuar treballant per la pau i la convivència.

Cal recordar que des del 6 de juny l'islam ha celebrat el Ramadà, caracteritzat pel dejuni durant les hores de sol. Després de 30 dies complint la tradició de l'islam, de no menjar, beure, fumar ni tenir relacions sexuals durant les hores de sol, en el marc del Ramadà, aquest dimecres els musulmans han posat fi a aquesta pausa anual que suposa un abans i un després al calendari musulmà.

Commemoració del final del mes sagrat

El Eid al-Fitr (que significa festa de la ruptura del dejuni) és una festivitat religiosa de la tradició islàmica que abasta els tres primers dies del Shawwal. Al matí, entre les 8 i les 10 del matí, la comunitat musulmana ha realitzat diferents oracions i ha celebrat aquesta trobada que marca la fi del Ramadà, el mes més important per al món musulmà.

El dia sencer és celebrat pels creients visitant les llars i menjant els plats especials cuinats per aquesta ocasió. Els nens reben regals, les gratificacions i els dolços lliurats pels seus essers estimats com a símbol d'amor. La forma de desitjar una feliç festa és pronunciant les paraules: Eid Mubarak! (beneït Eid!; santa festa!).

 

Imprimeix Correu electrònic

També et pot interessar...