PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
 
BIBLIOTEQUES

Biblioteca del Sud

Biblioteca del Sud
Pg. dels Almogàvers, 49
08204 Sabadell
Tel.: 93 720 51 74
 
planol
 
Horari

Dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 16 a 21 h
Dijous de 10 a 21 h
Dissabte de 10 14 h 

Biblioteca

La Biblioteca del Sud, és la biblioteca del districte 6 de Sabadell, ubicada al barri de la Creu de Barberà, i actua com a enllaç amb el sistema municipal de biblioteques públiques de Sabadell. L’equipament s’ubica al passeig dels Almogàvers i té una superfície total construïda de 1.726 m2 distribuïda en tres plantes. Inaugurada l’abril del 2010, dins la biblioteca i planta per planta es creen dos espais (dreta i esquerra) que conformen les diferents àrees. A la planta baixa s’ubiquen l’àrea infantil i l’àrea d’oci on podem trobar les publicacions periòdiques, audiovisuals i d’altres llibres com les guies de viatge o els còmics per adults. A l’àrea infantil s’hi ha construït una aula taller per a la realització d’activitats pels més petits. Les plantes principals tenen una lluminositat destacada ja que els vidres exteriors voregen bona part de l’edifici cosa que permet a l’usuari gaudir dels seus serveis en un ambient agradable. A la primera planta hi trobem l’àrea de lectura amb les novel·les i tot el que està relacionat amb les llengües i la literatura. En aquesta sala es pot gaudir d’un mobiliari modern, informal i còmode, unes prestatgeries semicirculars molt innovadores i una aula de suport per a la realització de diferents activitats. A l’altra banda, trobarem l’àrea de coneixement, l’àrea d’informació i referència, la zona d’internet i una aula de suport equipada amb material multimèdia. A la planta soterrani hi trobem l’auditori amb capacitat per a més de 100 persones on s’ofereixen tota mena d’activitats culturals. També hi trobem la sala d’estudi i l’àrea de treball intern i el magatzem. La biblioteca compta amb un fons de més de 30.000 llibres, més de 2.000 documents (CD i DVD) de música i cinema i amb més de 140 subscripcions a diaris i revistes.

Fons especials

La biblioteca està especialitzada en la cuina i tot allò que envolta el món de la gastronomia. Conté un fons documental ampli amb diverses temàtiques que es mouen entre els receptaris de tota la vida i els llibres més especialitzats per tal de ser un bon cuiner. Primers plats, segons plats, postres, cuines de tots els països, etc. A banda, conserva els documents que fan referència al municipi de Sabadell (col·lecció local), i manté el centre d’interès del Vapor de la Igualtat que conté bibliografia, per a totes les edats, de coresponsabilitat, estereotips i rols de gèneres, nous models de famílies, llenguatge inclusiu, resolució de conflictes i violència de gènere.

  • Racó gastronòmic

  • El Vapor de la igualtat

Estadístiques

Directori

Fotografia de l'activitat LECTURA EN VEU ALTA. ANIMACIÓ LECTORA
Dijous 14 de novembre de 2019, a les 11 h
Animació lectora per adults. Cal inscripció prèvia a la biblioteca. A càrrec de : Elisabeth Montoro i Merche Martos

Fotografia de l'activitat LABORATORI DE LECTURA: TOMI UNGERER. ANIMACIÓ LECTORA
Per a infants a partir de 4 anys. Cal inscripció. A càrrec de : Gisela i Jordi

Fotografia de l'activitat QUI DIU QUE NO? VINE A BALLAR AMB ELS TEUS AVIS! TALLER INFANTIL
Festival El Més Petit de Tots. De 4 a 5 anys. Cal inscripció. A càrrec de Compagnie ACT2 Catherine Dreyfus (França)

Fotografia de l'activitat TERTÚLIA  LECTURA FÀCIL
Dimecres 20 de novembre de 2019
Es llegirà Dràcula. Inscripció gratuïta. A càrrec de : Joan Anton

Fotografia de l'activitat DIÀLEGS AL VOLTANT DE LA LITERATURA I ALTRES BÈSTIES INDOMABLES. ANIMACIÓ LECTORA (C)
Parlarem de llibres, de censura, de les pors, de l'amor i de tot allò que pot amagar la literatura. Cal inscripció. A càrrec de : Sherezade Bardají

 A partir de 12 anys. Cal inscripció. A càrrec de : Drac Màgic

També et pot interessar...

Biblioteca virtual
Préstec de llibres electrònics
Aplicació mòbil
Pregunta a la Biblioteca
Twitter
Facebook
3
4
5
6