PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

El passat 4 de desembre es va presentar el Calendari Institucional 2018

La publicació vol sensibilitzar sobre els efectes que aquest tipus de violència té en els fills i filles i visibilitzar, així mateix, l’atenció i suport que necessiten aquests infants per a la seva recuperació. 

El calendari institucional pretén ser la veu dels fills i filles de les dones supervivents de les violències de gènere, posant l’accent en els seus processos de recuperació emocional. En aquest marc, nenes i nens que han fet un procés de treball personal al Servei d’Informació i Atenció a les Dones, han volgut compartir amb tota la ciutadania una part de la seva recuperació, incloent-hi traços d’esperança, d’alegria i d’il·lusió.

Amb la publicació, es posa de manifest com els i les menors víctimes de violència masclista a l’àmbit familiar necessiten un acompanyament integral, que els doni les eines necessàries per minimitzar les seqüeles provocades per aquestes situacions, per potenciar la capacitat d’afrontament, de resiliència i la gestió emocional.

Sobre aquesta qüestió, la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha comentat que “cal que com a societat treballem per una infància lliure de desigualtats provocades per un sistema patriarcal, on en moltes ocasions la dona és considerada inferior i que són la base de les violències de gènere. Tenint en compte a més que la família és un sistema clau en aquest ordre social i és on es produeixen majoritàriament les violències contra les dones i infants”.

En aquest sentit, Ferràndiz ha afegit que “per fer possible unes relacions igualitàries i equitatives, cal que tots i totes ens impliquem en la conscienciació i sensibilització per evitar que es vegin com a naturals pràctiques sexistes i per construir noves maneres de relacionar-se”.

El calendari institucional 2018 estarà disponible de manera gratuïta a partir del desembre a diferents equipaments públics de la ciutat: centres cívics, biblioteques, casals, etc.

Galeria fotogràfica de l'acte de presentació:

 

Presentació del calendari institucional 2018 sota el lema "Per una infància lliure de violència de gènere"

 

Etiquetes: destacat;, lgbti

Imprimeix Correu electrònic