PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

Les millores en el transport públic inclouen la congelació de les tarifes per al 2018 i l'increment del servei a l'estiu

Les millores en el transport públic inclouen la congelació de les tarifes per al 2018 i l´increment del servei a l´estiu

Una altra de les millores és l'increment del servei d’autobús a l'estiu, ja que en els darrers anys s’ha detectat que la demanda de transport es manté des del finals de curs fins a mitjan juliol i la primera i última setmana d’agost. Per atendre aquest servei i millorar la capacitat de les línies es reforçarà el servei a l’estiu de la manera següent:

  • Del 25 de juny al 15 de juliol les línies 1, 2, 3, 5, 55, 10 i 80 faran el servei habitual de tot l’any.
  • Del 27 al 31 d’agost les línies 1, 2, 3, 5 i 55 faran el servei habitual de principis de setembre.

Aquest increment d’autobusos comportarà una inversió de 116.000 euros.

Per facilitar encara més l’accés als títols de transport propis de Sabadell, s’amplia la xarxa de punts de venda de Transports Urbans Sabadell (TUS). Es passarà dels 40 punts que hi havia el 2017 a 52 comerços on es poden comprar targetes T-10 i T-mensuals per viatjar en els autobusos urbans. Es manté el criteri de créixer en nombre de comerços locals, situats a diferents barris i amb un horari més ampli que les oficines bancàries. D’aquesta manera, l’Ajuntament acompleix el compromís de facilitar que els usuaris de transport públic gaudeixin del millor servei i les màximes facilitats per utilitzar-lo.

Aquest augment significatiu de punts de venda permet que l’Oficina de la Mobilitat pugui centrar-se a oferir un servei d’atenció personalitzada i d’assessorament als usuaris del transport públic. Així s’adapten els horaris als moments de més demanda, segons estudi fet al llarg del 2017. Els nous horaris comporten que l’oficina està oberta de dilluns a divendres, de 9 a 13 i de 16 a 20 h, fet que incrementa dues hores setmanals més d’atenció al públic. Aquests horaris volen assimilar-se als punts municipals d’Atenció Ciutadana i oferir una imatge general de servei. Els dissabtes no hi ha servei a l’Oficina de la Mobilitat però es poden comprar títols als estancs propers, concretament dos a menys de 150 m de l’Oficina. Una altra novetat és que l’Oficina de la Mobilitat romandrà oberta tot els matins de dilluns a divendres del mes d’agost.

L’Ajuntament i TUS iniciaran properament una campanya d’informació per comunicar als usuaris les millores en el servei i la ubicació dels punts de venda. La informació es trobarà fàcilment als autobusos, a les parades, a l’aplicació mòbil i als webs de TUS i de l’Ajuntament de Sabadell.

Estudi per fer parades intermèdies

L’Ajuntament i TUS faran un estudi per analitzar la possibilitat de fer parades intermèdies en horari nocturn dels autobusos urbans i, a més, es traslladarà a la Generalitat la petició per tal que l’analitzin en el servei interurbà.

13 milions d’usuaris del transport públic

El nombre de validacions dels autobusos urbans el 2017 s’ha incrementat un 0,9% respecte al 2016, de manera que ha passat dels 12.920.563 als 13.037.186, cosa que representa 116.623 usuaris més.

L’any 2017 es va iniciar amb importants increments mensuals continus fins al mes d’agost, en què s’havia aconseguit arribar a més de 300.000 usuaris respecte a l’any anterior. Tanmateix, a partir del mes de setembre, amb la posada en marxa de tres noves estacions dels FGC, les afectacions per les diverses obres, la llançadora de rodalies i les vagues s’ha produït una reducció del nombre de validacions fins a tancar l’any amb balanç positiu de 116.000 usuaris més.

Tot i que encara és aviat per treure conclusions de la posada en marxa de les noves estacions dels FGC, especialment ateses les diferents afectacions a la mobilitat, aquesta infraestructura representa un complement perfecte al transport públic i s’està comprovant que molts usuaris, principalment els de la zona del nord de la ciutat, poden desplaçar-se sense necessitat de fer intercanvi modal entre autobús urbà i ferrocarrils.

L’eix de les línies 4-44 i 14 és el que més increment experimenta en percentatge gràcies als reforços de servei i a la consolidació de la línia 14 de connexió amb el Taulí i el funcionament en dissabtes.

Respecte als títols de transport, es produeix un traspàs cap als títols del sistema integrat de l’ATM, com a conseqüència dels usuaris que directament ja fan servir els FGC i opten per aquest títol per a tots els desplaçaments.

No ens preocupa que baixi el nombre d’usuaris dels autobusos, si és perquè ha millorat l’oferta del tren. El que ens importa és que en global s’incrementin els usuaris de transport públic, sigui quina sigui la modalitat, i que disminueixi l’ús del vehicle privat per a desplaçaments dins de la ciutat”, ha afirmat Guerrero. I ha afegit que “hem de millorar la qualitat de l’aire a la ciutat, que és dolenta en algunes zones. Totes aquestes mesures hi ajuden”.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27