PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

Taula de la Mobilitat

QUÈ ÉS?

La Taula de la Mobilitat és un òrgan de participació i debat ciutadà entorn de la mobilitat i l'accessibilitat a la ciutat de Sabadell.

El caràcter d’aquest òrgan de participació és informatiu i consultiu, és a dir, té com a funció principal la d’assessorar l’Ajuntament pel que fa al disseny de les seves polítiques de mobilitat. També es pot definir com a òrgan de reflexió (reflexió sobre la mobilitat a Sabadell a partir de la informació aportada) i proposta(proposta d’actuacions concretes o generals a partir del debat entre les entitats).

D‘altra banda, la Taula de la Mobilitat vol tenir un caràcter pedagògic. Una de les seves funcions principals és la de facilitar la informació necessària als seus integrants per tal d’assolir un coneixement el més ampli possible sobre un tema tan complex com el de la mobilitat i fomentar la deliberació com a pas previ al debat.

La Taula de la Mobilitat es constitueix com a òrgan de participació i consulta de caràcter permanent i evolutiu, que es pot anar adaptant a diferents situacions o circumstàncies.


OBJECTIUS

La Taula de la Mobilitat pretén fomentar el debat sobre la mobilitat de persones i mercaderies a la ciutat de Sabadell i les disfuncionalitats que genera.

Aquest debat ha d'incloure, de manera preferent, per tant, tots els aspectes relacionats amb la mobilitat interna i l'accessibilitat de la ciutat perquè és l'àmbit de responsabilitat de l'Ajuntament. Això no obstant, també serà necessari considerar temes d'abast supramunicipal, donat l'ampli abast de la mobilitat que afecta Sabadell i el seu àmbit d'influència.

 Objectius genèrics:

  • Fomentar el debat i la participació ciutadana per treballar per un model de mobilitat més sostenible, més integrador i més segur.
  • Constituir-se com a òrgan de participació de referència per a l'Ajuntament i per al conjunt de la ciutat en temes de mobilitat i accessibilitat.

Objectius específics:

Fomentar el debat entre els seus integrants.

Aconseguir la implicació i el compromís de tots els integrants de la Taula per aconseguir
un debat actiu i positiu, que permeti avançar cap a la generació de propostes concretes.

Vehicular el coneixement de les entitats, les institucions i les empreses sobre el sector de la mobilitat.

Obtenir coneixement periòdic dels interessos de la població respecte de la mobilitat i accessibilitat. Això es fa mitjançant consultes periòdiques en coordinació amb altres òrgans de participació (Pla Estratègic i Agenda 21). D'aquesta manera es complemeten les aportacions dels integrants de la Taula.

Elaborar els informes o aportar la informació necessària per a una millor comprensió de la problemàtica i facilitar la deliberació dels integrants de la Taula.

Impulsar la col·laboració entre els agents integrants de la Taula i l'Ajuntament per a organitzar conferències, jornades o altres campanyes divulgatives que contribueixin al caràcter pedagògic de la Taula de la Mobilitat.

Informar i consultar els integrants de la Taula de la Mobilitat respecte de les actuacions municipals en matèria de mobilitat.

Diagnosticar disfuncionalitats relacionades amb la mobilitat i l'accessibilitat relativa a persones i a mercaderies.

Procurar aconseguir posicions de consens a partir del debat entre els participants que permetin avançar cap a propostes concretes d'actuació.

Fer de referent dels diferents debats sobre mobilitat existents als diversos espais de participació a la ciutat (especialment Agenda 21 i Pla Estratègic) a partir de la coordinació amb aquests espais.

Elaborar un Pacte per la Mobilitat com a document on la ciutat concerti el model de mobilitat que vol i que serveixi de marc de referència per al diàleg.

En els següents enllaços es poden consultar a les darreres actes de la Taula:

Acta del Ple del 16 d'abril de 2013

Acta del Ple del 8 de maig de 2013

Acta del Ple del 6 de febrer de 2014

Acta de la Comissió del Transport Públic de l'11 de juliol de 2013

Acta de la Comissió del Transport Públic del 25 de setembre de 2013

Acta de la Comissió del Transport Públic del 21 de novembre de 2013

Acta de la Comissió de la Distribució Urbana de Mercaderies del 24 de setembre de 2014

Acta del Ple del 27 d'abril de 2016

Acta del Plenari 21 de novembre de 2018

Presentació sessió plenària del 27 d'abril de 2016

Presentació sessió plenària del 27 de febrer de 2018

Presentació propostes millores Centre 2017-2018. Sessió plenària del 27 de febrer de 2018

 

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90