PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

Sabadell sol·licita una connexió ferroviària directa entre el Vallès i l'Aeroport de Barcelona aprofitant el ramal de la R4 des de l’Hospitalet fins al Prat

Sabadell sol·licita una connexió ferroviària directa entre el Vallès i l´Aeroport de Barcelona aprofitant el ramal de la R4 des de l’Hospitalet fins al Prat

Aquesta nou servei a través de la R4 permetria connectar directament les ciutats del Vallès Occidental amb l’Aeroport de Barcelona. A més, la proposta oferiria un opció de transport més ben connectada amb la resta de línies de Rodalies i la resta de serveis ferroviaris.

Actualment l’accés ferroviari a l’Aeroport es fa a través de la línia R2 Nord de Rodalies. Es tracta d’un accés en una via única que obliga els viatgers procedents del Vallès a fer transbordament a Sants Estació, exactament igual que la proposta presentada ahir pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

En paraules de l’alcaldessa,

no compartim la proposta de la Generalitat perquè creiem que no aprofitar el ramal de la R4 seria perdre temps i diners. L’opció que proposem és més econòmica i més adaptada a les necessitats reals del territori. De fet, presentarem al·legacions al plantejament anunciat per la Generalitat i liderarem un front comú dels ajuntaments de la comarca perquè no tot ha de passar per Barcelona. El nostre territori necessita una xarxa de transport òptima, que doni resposta als més de dos milions de persones que hi viuen.

Concretament, l’Ajuntament presentarà al·legacions al Pla de Mobilitat del Vallès perquè s’inclogui aquesta proposta.

Cal destacar que les comarques del Vallès Occidental compten amb uns 2 milions d’habitants i que el llarg del 2018 11,7 milions de viatgers es van desplaçar des dels municipis del Vallès Occidental i el Bages en direcció Barcelona.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27