PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

L’Ajuntament instal·la pilones intel·ligents per millorar la seguretat a la sortida de l’aparcament de Doctor Robert

L’Ajuntament instal·la pilones intel·ligents per millorar la seguretat a la sortida de l’aparcament de Doctor Robert

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha explicat que

“aquests dies hi havia unes provisionals, però avui s’han instal·lat les definitives. La idea és que les pilones no siguin un element agressiu en l’espai públic, sinó que també puguin formar part del mobiliari urbà i, per tant, de l’estètica de la ciutat”.

Les pilones “Smart Bollard” compten amb un radar de detecció que es pot programar segons la velocitat desitjada. Per exemple, es pot determinar que s’activi al pas de vianants, bicicletes o vehicles a partir d’una velocitat concreta.

Aquestes pilones, dotades de llums LED, estan equipades amb bateries recarregables amb tecnologia solar, tenen un baix consum i una llarga durabilitat i també es poden connectar a la xarxa elèctrica. A més, incorporen uns xips que poden recollir dades sobre el flux de trànsit d'una zona o sobre qüestions meteorològiques, per exemple.

Les pilones, fetes amb poliuretà, són resistents als impactes i recuperen la seva verticalitat després d'haver estat flexionades. També són resistents als canvis de temperatura i a focs originats per equips o instal·lacions elèctriques.

A banda d’aquestes cinc pilones a la plaça del Doctor Robert, n’hi ha cinc més amb aquestes característiques instal·lades al Passeig de la Plaça Major.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90