PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

Transports Urbans de Sabadell ven 8.000 abonaments, 4 vegades més del que és habitual, durant els primers dies de descomptes

Transports Urbans de Sabadell ven 8.000 abonaments, 4 vegades més del que és habitual, durant els primers dies de descomptes

La mesura, que va ser aprovada pel Ple municipal del 22 de juliol, permet que de l’1 de setembre al 31 de desembre del 2022 la T-10 es bonifiqui un 30% i la T-mensual i la T-mensual jove, un 50%. Aquesta rebaixa es fa en coherència amb la reducció de preus impulsada per l’executiu espanyol al transport públic com una de les mesures per fer front a la inflació i a la situació de crisi.

En el cas de la T-Mensual i la T-Jove, l'Ajuntament amplia fins al 50% la bonificació del 30% que aporta l’Estat. Per tant, finança un 20% addicional de rebaixa. Pel que fa a la T-10, es bonifica un 30% amb fons de l’Estat.

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha declarat que aquesta mesura

“és molt important per ajudar les famílies en aquests mesos tan difícils, amb les pujades de preu de l’energia, i per incentivar el transport públic, que creiem molt necessàries. Però també cal tenir en compte que suposa un gran esforç per a l’Ajuntament, perquè vol dir que hem d’assumir la part de la despesa que no paguen els usuaris”.

I ha explicat que, tot i que hi haurà un ajut de l’Estat per compensar les validacions de títols de l’ATM, aquests diners no arribaran pràcticament fins finals d’any. “Per la qual cosa, si no arriben a temps, això ho haurà d’avançar l’Ajuntament”, ha afegit.

Les noves tarifes

Les noves tarifes bonificades, ja disponibles, són les següents:

  • T-10 viatges (multipersonal, vàlida per a 10 viatges): 6,15 €
  • T-mensual (vàlida per un nombre il·limitat de viatges en 30 dies): 18,75 €
  • T-mensual jove (vàlida per un nombre il·limitat de viatges en 30 dies): 13,00 €
  • El bitllet senzill continuarà amb la seva tarifa habitual d’1,60€.

Validesa dels títols

Tots els títols bonificats seran vàlids fins al 15 de gener del 2023. A partir d’aquesta data, les T-10 -tant noves com començades- i els abonaments mensuals i mensuals jove sense començar, es podran bescanviar a l’Oficina de Mobilitat. Aquest canvi es podrà fer durant tot l’any 2023.

En cas necessari, s’haurà d’abonar la diferència de preu, i en cas de no haver-hi diferència entre el preu d’adquisició del títol i el nou preu, o si és negativa, es podran bescanviar, sense cap transacció monetària ni compensació.

Títols integrats d’ATM

L’ATM també aplica als títols de transport del Sistema Tarifari Integrat una reducció entre el 30% i el 50% del seu preu. La T-casual tindrà un 30% de descompte, i la T-usual i T-jove un 50% de descompte. La T-familiar, T-grup i T-dia no han variat el seu preu.

La rebaixa dels títols s’aplica tant als títols magnètics com als títols amb tecnologia T-mobilitat.

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90