PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

Transports Urbans de Sabadell presenta la seva nova mascota, la Bussi

Transports Urbans de Sabadell presenta la seva nova mascota, la Bussi

La Bussi ha estat dissenyada per l’Arianne Lara Carrillo, estudiant de l’Escola d’Art i Disseny Illa. El projecte s’emmarca en la celebració del 40è aniversari de la TUS i és fruit d’un projecte col·laboratiu entre l’escola Illa i l’empresa de transports. L’alumnat de 1r i 2n curs del cicle formatiu de Grau Superior d’Il·lustració ha treballat en la creació d’un personatge que s’identifiqui amb la imatge corporativa de TUS, que sigui representatiu de la ciutat i que defensi els valors de l’organització: el compromís amb les persones, l’educació i la mobilitat sostenible.

L’alumnat de l’Escola Illa ha presentat un total de 30 propostes. Les estudiants Natàlia Santos i Marina Justo, amb els seus personatges Cooper i Missu, també han estat escollides finalistes. L’encarregada de confeccionar la mascota ha estat Elisa Boada, dissenyadora i creadora de vestuari per a teatre.

TUS i els projectes educatius

En l’àmbit educatiu, TUS ofereix diverses activitats per a les escoles de Sabadell, de la mà d’Arca Temàtica. Entre aquestes, destaca l’activitat Mou-te en bus: coneguem els autobusos urbans de Sabadell, que permet que els nens i nenes puguin conèixer de primera mà com funciona el servei d’autobús urbà de la ciutat i es comencin a relacionar amb el concepte de mobilitat sostenible.

Setmana Europea de la Mobilitat 

Un any més, Sabadell s’ha adherit a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat amb activitats de suport al transport sostenible. Sota el lema “Combina i mou-te”, la iniciativa persegueix promoure hàbits de transport més sostenibles, segurs i saludables. Al llarg d’aquests dies s’han dut a terme diverses activitats familiars i infantils, exposicions i xerrades.

Demà és el darrer dia de celebració, coincidint amb el Dia Mundial sense Cotxes. Durant el matí, de 10 a 12 h, s’oferirà informació al Racó del Campanar sobre la iniciativa que s’està duent a terme per mapificar la qualitat de l’aire de la ciutat a través del lloguer de patinets elèctrics dotats amb sensors que mesuren la contaminació.

La Setmana i el dia es clourà amb una xerrada, al Casal Pere Quart (19 h), sobre ciclodistribució i el futur de la distribució urbana de mercaderies.

 

Imprimeix Correu electrònic

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90