PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

Sabadell acull aquest cap de setmana la primera edició de la festa Mescla’t

 
mesclat progAquesta vol ser la primera edició d'un ambiciós projecte que inclou més de 40 activitats entre actuacions musicals, tallers, mostra d'entitats, jocs, teatre, xerrades, gastronomia i altres, adreçades a tot el públic, i que han estat organitzades pel conjunt de les entitats que treballen en els àmbits de la solidaritat, la cooperació, l'acollida a la població nouvinguda i la lluita contra la exclusió social

Sabadell ha estat sempre una ciutat de valors, capaç de reaccionar col·lectivament davant de la injustícia i de la desigualtat, la manca de llibertat, la discriminació dels seus ciutadans i ciutadanes i en la defensa dels drets humans, gràcies a les aportacions de tothom, en especial d’associacions o moviments ciutadans que treballen amb una clara vocació de bé comú

Davant la crisi econòmica dels darrers anys, administracions, entitats i ciutadania han unit esforços per desenvolupar politiques d’inclusió social centrades en la lluita contra la desigualtat i la pobresa , amb l’objectiu de intentar preservar i garantir els drets socials adquirits .i fomentar d’una economia més col·laborativa i solidària, amb a banca ètica, els micromecenatges, els bancs del temps..

La globalitat de la crisi també ha posat en qüestió les politiques de cooperació, cercant models transformadors tant en els països del nord com en els països del sud des de la corresponsabilització, denunciant les situacions d’injustícia pobresa i desigualtats que pateixen molts països així com els nombrosos conflictes armats que viu el món i que provoquen l’actual drama humà dels milions de desplaçats i refugiats ( a l’actualitat existeixen més de 30 conflictes armats al món i un total de 19,5 milions de refugiats).

L’arribada de persones procedents d’altres països per raons econòmiques, politiques, socials, de conflicte armat, pot provocar l’aflorament de conductes xenòfobes, racistes i intolerants que poden malmetre la convivència, la cohesió social i la riquesa de la diversitat a la ciutat

Davant aquesta realitat neix el programa MESCLA’T com a nou espai lúdic i reivindicatiu i de sensibilització on institucions, entitats i ciutadans fan una crida a la societat civil sabadellenca a favor de la diversitat i a la lluita contra les desigualtats :

-promovent la solidaritat i acollida a les persones que deixen els seus països i que cerquen refugi i una vida més digna al nostre, garantint els seus drets socials polítics i laborals

-enfortint una xarxa de resiliència contra la xenofòbia, el racisme i la intolerància i contra les actituds i accions de discriminació per raó d’origen, de gènere, d’orientació sexual, de diversitat de creences o per diversitat funcional.

-sensibilitzant als joves per aconseguir una ciutat lliure de racisme, xenofòbia i homofòbia actuant des de la  cultura, l’acció social i el compromís.

El programa Mescla’t aglutina així a aquells que treballen a la ciutat de Sabadell per la solidaritat, la cooperació i la participació activa, a col·lectius que defensen la riquesa de la diversitat i els qui treballen per la convivència i per la inclusió social amb el compromís de la defensa dels drets humans aqui i a tots els pobles del món. Tot un moviment sinèrgic amb l’objectiu comú d’aconseguir que la ciutat de Sabadell continuí sent una ciutat oberta, diversa, intercultural que es mescla, per a ser més rica i plena.

mesclatjoveDissabte dia 24 el programa s’inicia a les 11.00 del matí amb la presentació de les activitats de la FAIV (Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès) i les seves línies de futur. A continuació, a les 12.00, alguns representants llegiran el manifest de la festa (que repetiran a les 21.15 hores amb un minut de silenci per la situació dels refugiats) i a partir de les 13.00 s’oferirà un dinar popular per a tots aquells que desitgin quedar-se. Dins de la programació d’actes que la FAIV ens ofereix per aquest dia també hi seran presents les músiques i danses d’arreu del món fins a la 1 de la matinada.

El mateix dissabte a partir de les 5 de la tarda i sota l’eslògan “ Sabadell Lliure de Racisme” , Mescla’t farà una crida a la participació dels joves amb actuacions musicals, demostracions de break-dance i hip hop, grafittis, el taller d’estampació de gorres “Fes la teva gorra, lliure de racisme! la presentació del rap “ Canvia el punt de vista” amb Pau Llonch i joves de diversos instituts. El programa també comptarà amb l’actuació de Nel·lo Caramel·lo.

 

Diumenge 25 d’octubre, els actes tindran lloc en dos espais diferenciats a la plaça Doctor Robert: l’escenari i la carpa.

Diumenge al matí les activitats seran dinamitzades per el showman, mag i presentador sabadellenc Carles Reiet i començaran a les 10 del matí amb un taller obert de tai-txi i Txi-kung. A continuació, durant tot el mati, s’oferiran activitats per a públic infantil amb jocs, titelles i espectacles a càrrec de diverses entitats de solidaritat i cooperació de la ciutat ( Creu Roja, Educo, Agermanament sense Fronteres). També es comptarà amb les actuacions musicals dels Cracs d’Andi ( a les 10.45) i de la Coral CIPO (a la 1 i mitja de la tarda). I a mig matí (12.30) es farà lectura del manifest del programa Mescla’t per part de la Roda de la Pau.

A l’Espai Carpa a les 12 hores hi haurà la xerrada El món del voluntariat avuiamb Agermanament sense Fronteres i el Punt del Voluntariat de Sabadell i a les 12.45 “ Posat en forma la teva memòria” a càrrec de la associació AVAN.

La tarda del diumenge serà dinamitzada per l’actor, ballarí i animador Jordi Callau. Des de les 15.30 fins 20.30 de la tarda, Mescla’t seduirà al públic sabadellenc amb un atractiu programa d’actuacions teatrals, música i dansa. L’oferta teatral s’inicia a les 16.30 amb un taller de teatre infantil a càrrec d’Indian Sunrises, i a partir de les 18.45 teatre interactiu ( teatre-fòrum) per prendre consciència sobre els prejudicis i els rumors que tenim vers als altres, a càrrec de la Xixa Teatre, l’actor Jaume Garcia i la participació de diverses companyies teatrals de la ciutat.

La música també hi serà present amb les actuacions a l’escenari de les corals Talia ( a les 17.30) i la Coral Cor d’Acords del Teatre San Vicenç a les 18.00 hores

A les 17.30 i en paral·lel a les actuacions musicals, tindrà lloc una conferència sobre la situació a Síria a càrrec de la Fundació Autònoma Solidària , on es reflexionarà sobre el binomi ciutat refugi i ciutat acollidora i més tard, a les 19.30 es farà una darrera lectura del manifest del Mescla’t per part de la Roda de la Pau i amb minut de silenci per la situació dels refugiats.

El programa finalitzarà amb un taller de dansa de Bollywood, dinamitzat per l’Associació Catalana de Bollywood i com a cloenda a les 20.15, Les Sinònimes oferiran el seu espectacle de dansa Diàspora.

Durant tot el cap de setmana als stands de les entitats participants es realitzaran diversos tallers, com tallers de pintura, de tuni, de llengües de signes, de xapes, d'henna, scrable, i molts altres més.

manifest

Acordat per totes les entitats participants al programa Mescla't

manifestmesclatimatge

Descarregar manifest


roda de premsa

El programa es presenta als mitjans de comunicació el dimarts 20 d'octubre

mesclat premsa

Descarregar nota de premsa


RAP "CANVIA EL PUNT DE VISTA"

rapimatgePresentació del rap dissabte 24 d'octubre, amb Pau Llonch i joves de la ciutat


GALERIA FOTOGRÀFICA

flickmesclat

Àlbum


VIDEO 1a EDICIÓ MESCL'AT


 

 

 

Imprimeix Correu electrònic