PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

Sabadell forma part de la Nova Xarxa de Municipis LGBTI

Sabadell, s’adhereix a la nova Xarxa de Municipis LGTBI

Treballarà per lluitar contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia de manera quotidiana i des dels diversos àmbits de les polítiques locals 

Més informació

 

DECLARACIÓ XARXA DE MUNICIPIS LGTBI

Cerdanyola del Vallès, 28 de juny de 2016.

Al llarg de la nostra història les persones amb orientacions afectives, sexuals i expressions de gènere diferents a les normatives han patit l’estigma, la burla, la repressió i múltiples discriminacions, just perquè s’atrevien a trencar amb una cultura patriarcal, amb unes lògiques binàries que imposen, al conjunt de les persones, uns models de masculinitat i feminitat rígids i normatius i que fan de l’heterosexualitat l’única opció possible.

La lluita contra aquesta violència simbòlica i estructural ha estat una constant per part de les associacions i entitats lgtbi, inclòs en els obscurs anys de la dictadura. Una lluita que volem reconèixer explícitament i que ens a portat, col·lectivament, a conquerir drets i llibertats per a totes les persones i que, juntament amb el moviment feminista, han convertit “allò personal en polític”, obrint portes i “armaris” per a que les persones puguem expressar el nostre amor, la nostra sexualitat o la nostra identitat sense por, sense ser insultades, perseguides o assassinades.

Des d’aquí volem expressar la nostra solidaritat amb totes les persones víctimes de l’atemptat d’Orlando i recordar i denunciar que, a hores d’ara, hi ha set països al món que condemnen l’homosexualitat amb la pena de mort i molts més on les persones són perseguides per la seva condició sexual.

Una acció conjunta, del teixit associatiu i de les institucions, que apostem per posar la vida al centre de la política i defensem la igualtat com garant de la lliure expressió de totes les diversitats humanes, perquè, per a nosaltres, la diversitat és motiu d’orgull i no d’odi i desigualtat.

Un camí compartit que ens ha portat a l’aprovació de la Llei 11/2014 de 10 d’octubre de 2014 de drets de les persones gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. Una llei pionera que ara tenim el repte d’implementar, de convertir els seus principis i objectius en realitats per a les ciutadanes i ciutadans de Catalunya, visquin on visquin, sigui quina sigui la seva realitat quotidiana.

Perquè malgrat els importants avenços legislatius, les desigualtats persisteixen i calen polítiques públiques per superar-les i eradicar-les. Desigualtats que s’expressen a l’àmbit educatiu, on malauradament encara la diferència massa sovint és motiu de comentaris, burles i assetjament. A l’àmbit laboral on hem d’avançar en el reconeixement dels drets de les persones homosexuals i molt especialment en el dret de les persones transexuals a poder fer els seus processos de transició sense haver d’abandonar el mercat laboral. A l’àmbit sanitari, on cal reconèixer els drets reproductius de la comunitat lgtbi i despatologitzar, amb urgència, la transexualitat. A l’àmbit cultural, rescatant de l’oblit el llegat i les aportacions de les persones lesbianes, homosexuals i trans al llarg de la història. Polítiques públiques per reparar els dèficits de drets i reconeixement, per superar prejudicis i eradicar l’homofòbia,  la lesbofòbia i la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia.

Conscients d’aquesta realitat, diversos Ajuntaments Catalans, compromesos, des de fa anys, amb el desplegament de les polítiques de gènere, convençuts de la necessitat de superar les lògiques heteropatriarcals i defensar els drets de totes les persones a estimar i a viure la seva sexualitat i identitat en peu d’igualtat, constituïm la XARXA DE MUNICIPIS LGTBI.

Una xarxa que presentem avui, 28 de Juny, una data carregada d’història, de lluita i de força simbòlica. Una força que ens permet compartir experiències, crear sinèrgies i sumar voluntats en la defensa dels drets de totes les persones a estimar, a viure, a ser, que incrementa la nostra acció política i social per fer front als  prejudicis i l’homofòbia, que fa que els drets de la comunitat lgtbi siguin els nostres drets.

I ens comprometem a treballar, juntament amb les entitats, associacions i institucions del nostre país, per a que els nostres pobles i ciutats garanteixin:

  • El respecte a la pluralitat d’expressions de gènere i a les diverses orientacions afectives i sexuals.
  • La defensa de la igualtat com a garant de la lliure expressió de la diversitat.
  • La lluita quotidiana contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la transfòbia, la intersexofòbia i la bifòbia, sigui quin sigui el seu àmbit d’expressió.
  • La reparació dels dèficits de reconeixement que històricament ha patit la comunitat lgtbi.

I ho volem fer juntes, cooperant, sumant, amb el compromís d’impulsar polítiques “multicolors”, on la diferència deixi d’estar sancionada, on dones i homes ens puguem relacionar en peu d’igualtat, on la diversitat afectiva i sexual sigui un patrimoni col·lectiu, afirmant, front l’odi i el prejudici, el nostre dret a la vida, a l’amor, a la igualtat i la llibertat.

 

 

Mitjans que s'han fet ressò de la notícia

Ràdio Sabadell

Isabadell

Nació Digital

 

Imprimeix Correu electrònic