PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

Amb el lema "Defemsem-nos, hi tenim tot el dret; Respecta'm, en tens tot el deure", es presenta el programa de Drets Humans

 

Sabadell és una ciutat compromesa amb la defensa i protecció dels drets humans. Aquest programa d’activitats ofereix un seguit de propostes diverses per conèixer, reflexionar i reivindicar els drets de les persones.

L’any 2000 es va signar la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la ciutat, una eina que posa de manifest les necessitats específiques de les ciutats per afavorir que tota persona que hi visqui pugui gaudir dels seus drets.

En aquest marc, a la nostra ciutat comptem amb l’Oficina de Drets Civils, un servei per donar resposta a les diferents vulneracions de drets humans que puguin patir les persones que viuen a Sabadell, precisament i per potenciar aquesta oficina enguany destaquem la signatura d’un conveni amb l’Institut de Drets Humans de Catalunya per col·laborar amb l’Oficina de Drets Civils en termes de formació, assessorament i defensa dels Drets Humans de la Ciutat.

El conjunt d'activitats recollides en aquest programa respon al compromís de la ciutat i de les seves entitats amb la defensa dels Drets Humans i amb el deure que tenim de respectar-los. Per això coneguem-nos, relacionem-nos, barregem-nos, mesclem-nos, convivim com el que som: una única ciutat amb moltes persones diferents, totes amb drets, cap amb privilegis, ni una amb discriminació.

El dia 10 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, artistes de Sabadell pintaran algunes parets per deixar els carrers amb la petjada del nostre compromís de ciutat amb la promoció dels drets humans. Cada espai comptarà amb una dinamització teatral que acompanyarà el procés de creació del mural.

A destacar també la conferència "Els drets humans avui", que es durà a terme el dia 15 de desembre, a les 7 de la tarda, a la Casa Duran, a càrrec d'Ahmed Galai, membre de la Lliga Tunisiana dels Drets Humans, integrada en el Quartet de Diàleg per la Pau, Premi Nobel de la Pau 2015. El grup ha estat premiat perquè va permetre que Tunísia, en pocs anys, establís un sistema constitucional de govern que garantís els drets fonamentals de tota la població, sense distinció de gènere, convicció política o creença religiosa.

 

ddhh mupipkDescarregar el programa d'activitats

 

Roda de premsa programa Drets Humans 2016 i rellançament de l'Oficina de Drets Civils

 

IMG 3080

Avui s'ha presentat als mitjans de comunicació el programa de Drets Civils de l'any 2016, així com el rellançament de l'Oficina de Drets Civils de la ma de l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

Llegeix la nota de premsa

 

Imprimeix Correu electrònic