PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

Dia Internacional de les Dones 2014

8 DE MARÇ DE 2014
DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

 

Sabadell commemora el Dia Internacional de la Dona amb més de 30 activitats

Amb el lema “Ja hem caminat molt, no ens aturem ara”, la ciutat de Sabadell commemora el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb la voluntat compartida de combatre un retrocés en els drets bàsics assolits.

El programa comprèn més de 30 activitats (teatre, conferències, xerrades, recitals poètics, recitals musicals, exposicions, tallers...) ha estat organitzat per la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell en col·laboració amb Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell i amb la participació d’un total de 30 entitats.

 

Presentació del programa als mitjans de comunicació
El dia 4 de març es presenta el programa als diferents mitjans de comunicació.

El Regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, comenta que “presentar els programes del 8 de març és deixar ben clares les línies polítiques d’un govern que aposta per la igualtat. Una programació que es fa amb el treball transversal de molts departaments de l’Ajuntament com ara Cultura, Salut i Promoció Econòmica, així com 30 entitats que fan possible 30 actes. El lema d’aquest any és no retrocedir en els drets adquirits com el que vol fer la Llei de l’avortament”.

Descarregueu-vos la nota de premsa.

Adhesió i Manifest
La Junta de Portaveus aprova l’adhesió de l’Ajuntament de Sabadell al manifest amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

>> Descarregueu-vos l'adhesió

>> Descarregueu-vos el manifest

Acte central de commemoració del 8 de març. Dia Internacional de la Dona
Diumenge 9 de març, de 12 a 13h, a la Pl. del Dr. Robert
Organització: Taula d'igualtat de Gènere i Ajuntament de Sabadell
Presentació de l'acte a càrrec d'Alba Vlaero, actriu i cantant sabadellenca.

Nota de premsa (9 de març): L'acte central de la dona omple la plaça del Dr. Robert. Descarregueu-vos la nota.

Galeria fotogràfica
Conferència i presentació del llibre: IDEAS QUE CAMBIAN EL MUNDO
Dia: 11 de març
Hora: 19.30 h
Lloc: Casal Pere Quart (Rambla, 69)

A càrrec de les autores: Sara Berbel, doctora en psicologia social, i Maribel Càrdenas, experta en polítiques de gènere. La presentació de l'acte serà a càrrec de Quim Carné, regidor de Drets Civils i Ciutadania.

Una conferència basada en el llibre Ideas que cambian el mundo: una mirada desde la izquierda feminista, de l'editorial Cátedra. Les dues autores aprofundiran en algunes de les idees clau que han conduït a l'estat del benestar i al somni d'igualtat entre els éssers humans, de la mà de moltes protagonistes dels canvis socials, sovint silenciades: les dones. L'època actual és un moment idoni per revisar aquestes idees de llibertat, justícia, internacionalisme... , per això homenatgem les dones rebels i revolucionàries -en el sentit literal i en el simbòlic-, i reafirmem les idees que ens permetran canviar el món.

Poema col.lectiu "VERSOS DE LA ANDADURA MUJER"
Dins dels actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona, el Librerío de la Plata proposa la construcció d'un poema col.lectiu que integri dones de diferents orígens, edats i llengües.

Per participar, s'ha d'escriure un vers (no un poema) i s'ha de fer arribar a través del grup de facebook "Versos de la andadura mujer", amb la frase "PARA EL POEMA", per poder-lo identificar.

Un grup de poetes s'encarregaran de donar forma a aquesta creació conjunta, que serà presentada, el proper dia 23 d'abril, dins dels actes de celebració del Dia de Sant Jordi.

El termini finalitza el proper dia 31 de març.

Més informació: Librerío de la Plata

Article d'opinió
Opinió de Quim Carné, regidor de Drets Civils: ‘Ja hem caminat molt, no ens aturem ara’

Article publicat per iSabadell el 8 de març de 2014.

Descarregueu-vos l'article.

Exposició al carrer "[13]24 Al principi va ser la paraula. Dones del Poble Sahrauí"
El 18 de març, a les 6 de la tarda, s'inaugura l'exposició ubicada a la façana de la Biblioteca Vapor Badia, i es podrà veure fins el dia 31 de març.

Aquesta exposició està inspirada en la Resolució 1325 sobre Dones, Pau i Seguretat de les Nacions Unides, aprovat l'any 2000. La Resolució 1325 insta a adoptar mesures per donar suport a les iniciatives de pau de les dones, i a garantir la protecció i el respecte dels drets humans de les dones i les nenes.

Tretze dones sahrauís prenen la paraula per visibilitzar el rol fonamental que tenen i per constatar l'oblit del conflicte del Sàhara Occidental.

Autor de les imatges i els textos: Daniel Lagartofernández
Descarregueu-vos l'article.

Monogràfic: Drets sexuals i reproductius de les dones
Coincidint amb el Dia Internacional de la Dona, des de l'Oficina de Drets Civils de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania, s'ha editat el monogràfic "Drets sexuals i reproductius de les dones"


Descarregueu-vos el document.

Recull de premsa
Recull d'articles relacionats amb la commemoració del Dia Internacional de la Dona, apareguts als diferents mitjans de comunicació.


Descarregueu-vos el document.

 

Què faig si...?