PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
GÈNERE, FEMINISMES i LGTBI

Donem el tret de sortida als actes del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia de 2017 que enguany manté el lema “Ventilem els armaris”

 

CARTELL LGBTISabadell forma part, actualment, de la secretaria tècnica de la Xarxa de Municipis LGBTI. Aquesta secretaria està compartida, a més, amb 26 municipis de Catalunya. Gairebé un any després de la presentació oficial de la xarxa, el nombre de municipis adherits a la mateixa ha augmentat de manera considerable. Tots ells amb la voluntat de compartir experiències, propostes i línies d’actuació en les polítiques LGBTI. Els municipis de la xarxa es comprometen a treballar pel respecte a la pluralitat, la defensa de la igualtat i la lluita contra la lgtbifòbia.

En aquest context, la ciutat ha confeccionat, un any més, un programa d’actes commemoratius del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifòbia i la Transfòbia, que manté l’eslògan Ventilem els armaris! Sabadell amb els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals” amb la voluntat de promoure la igualtat i la dignitat de les persones, evitar discriminacions i violències i defensar la diversitat sexual i afectiva en plena llibertat. Tal i com explica la regidora de Drets Civils, Míriam Ferràndiz: “és fonamental que des de l'àmbit municipal hi hagi un compromís iun posicionament clar a favor de la diversitat sexual i de gènere. Campanyes com la que es presenta són necessàries,  tot i que tenim clar que es tracta d'una perspectiva que hem d'aplicar a totes les polítiques municipals”.

Ferràndiz també assenyala que “de la mateixa manera és imprescindible, i així ho estem fent,  tenir articulat tot el circuit en el cas de que ens trobem amb qualsevol mostra d'LGTBIfobia. Així mateix, és important fomentar la llibertat d’expressió de les persones en relació a la seva identitat, expressió i orientació sexual, i vetllar per a que no es vulnerin els drets de ningú. Per poder assolir això, cal treballar des d’una perspectiva feminista, donat que les arrels de la desigualtat són les mateixes: el patriarcat. Cal combatre aquesta estructura basada en la jerarquització dels sexes, en la desvalorització de tot allò que es considera femení, en la construcció d’unes identitats de gènere binàries i normatives, així com en la naturalització de l’heterosexualitat”.

Ventilem els armaris! Sabadell amb els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals,suposa una oportunitat per introduir el debat a la societat i fer conscienciació sobre la vulneració i la discriminació que pateix el col·lectiu. A més, la campanya va més enllà del 17 de maig i aglutina també la commemoració Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, el 28 de juny.

I és que Sortir de l'armari és la manera col·loquial per fer referència a l'acte d'una persona que de manera voluntària i pública es declara homosexual. Una declaració que s'ha de poder fer de manera lliure i respectuosa, lluny de qualsevol discriminació.

Sabadell una ciutat compromesa

Sabadell és una ciutat compromesa en els valors i per això treballa, de manera permanent, per fer una ciutat lliure de racisme, xenofòbia i homofòbia.

En aquest sentit, el passat 8 de maig la Junta de Portaveus va aprovar una proposició formada per 12 acords, tots ells adreçat a mantenir el “compromís cívic contret de fa anys en favor dels valors del dret a la diferència i la igualtat de totes les persones”.

Un d’aquests acords és el de Mantenir la bandera irisada al balcó central del consistori des del proper 17 de maig fins al 28 de juny” .

Paral·lelament, junt amb les entitats que formen part de la taula de Gènere, Feminismes i LGBTI, s’han organitzat una sèrie d’activitats com són algunes sessions de contes adreçades a públic infantil i adult, algunes projeccions de pel·lícules, xerrades diverses, així com una formació adreçada a professionals de la ciutat, entre d’altres.

La regidora Míriam Ferràndiz viatjarà a Brussel·les la propera setmana per explicar les polítiques públiques en temes LGBTI que es porten a terme des de Sabadell. Aquest viatge s’emmarca dins el projecte Divercity, coordinat per la European Social Research Unit del departament d’Antropologia Social de la Universitat de Barcelona i que té com a principal objectiu prevenir i combatre l’homofòbia i la transfòbia a les ciutats mitjanes europees.

HISTÒRIA 

Sabadell se suma a la commemoració del 17 de maig de 1990 (Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Bifobia i la Transfòbia), dia en el qual l’Assemblea General de l’OMS, Organització Mundial de la Salut, va deixar de considerar l’homosexualitat com una malaltia i va eliminar-la de la llista de malalties mentals.

A més, la ciutat també recorda que el 28 de juny (Dia del Orgull LGBTI), es commemora mundialment la data dels aldarulls de Stonewall, Nova York, l’any 1969 i que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

170 MUPIS  

L’impacte de la campanya és potent, la imatge estarà present al llarg i ample de tota la ciutat gràcies al suport dels 170 mupis que permetran una difusió important de l’activitat.

Imprimeix Correu electrònic