PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
MOBILITAT

Passat a la T-mobilitat

Publicat: 25-01-2023

Les línies de Transports Urbans de Sabadell s’integren en el sistema T-mobilitat

A partir del 25 de gener es podrà validar amb la T-mobilitat en les línies del transport urbà de Sabadell i Sant Quirze del Vallès

La T-mobilitat és el nou sistema de bitlletatge i validació dels títols de l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, ATM, que permet viatjar per l’àrea de Barcelona utilitzant la tecnologia sense contacte i que ofereix als usuaris millores d’ús, atenció i informació del transport públic.

La implantació d’aquest nou sistema és realitzada per l’ATM de forma progressiva als municipis i operadors de transport de Catalunya, i on l’Ajuntament i l’empresa de Transports Urbans de Sabadell han col·laborat per fer-lo efectiu a la nostra ciutat.

Aquest sistema ja està incorporat en tots els vehicles de la flota permetent validar en els dos suports T-Mobilitat disponibles, que són la targeta sense contacte personalitzada amb el nom del titular, i el telèfon mòbil amb sistema Android i tecnologia NFC, mitjançant el qual es podrà fer també la compra dels títols o recàrrega de targetes sense contacte, operacions que estaran disponibles a l’instant mitjançant l’APP T-mobilitat.

Per utilitzar la T-mobilitat serà necessari que els usuaris es donin d’alta al sistema, i que podran fer-ho de dues maneres diferents:

  • En línia: registrant-te al web propi de la T-mobilitat i presentant de manera telemàtica les dades necessàries.
  • Presencial: als Centres d’Atenció i Informació (CAI) de la T-mobilitat, que a Sabadell seran: l’Oficina de Mobilitat-TUS, l’estació FGC Sabadell Plaça Major, l’estació d’autobusos interurbans i l’estació de Rodalies de Plaça Espanya, així com fora de Sabadell, a qualsevol dels punts d’atenció T-Mobilitat de la xarxa de transport públic de Barcelona.

Els títols es poden adquirir a tots els canals oficials de la T-mobilitat: web de l’ATM, aplicació mòbil T-Mobilitat, les màquines de les estacions ferroviàries i els punts d’atenció de tots els operadors de transport habilitats per a la T-mobilitat.

Així a l’Oficina de Mobilitat de Sabadell continua sent el punt de referència i informació del transport urbà i interurbà on s’atendran i es realitzaran totes les gestions vinculades a la T-mobilitat: donar-se d’alta, adquisició de suport, càrrega i recàrrega, alta de títols de família nombrosa i monoparental, bescanvis, duplicats, gestió d’incidències i altres gestions relacionades amb l’operativa T-mobilitat.

Els títols magnètics de l’ATM es podran continuar fent servir, però durant un cert  temps, fins que no integrin tots els operadors del sistema de transports al nou sistema de billetatge i validació.

Els títols de TUS no es modifiquen per la posada en marxa de la T-mobilitat a Sabadell i mantenen la funcionalitat actual.

 

Canals de venda dels títols

La venda de títols de l’ATM de Barcelona de totes les zones es duu a terme en els canals de comercialització oficial de la T-mobilitat:

Es recorda que els títols de totes les zones de la T-usual (també FM/FN) i la T-jove (també FM/FN) es poden comprar amb la reducció tarifària corresponent fins al 30 de juny de 2023. Més informació sobre la reducció de tarifes i les seves condicions al web de l’ATM de Barcelona.

 

Canals d’atenció

La T-mobilitat posa a disposició de la ciutadania diferents canals d’atenció per resoldre dubtes i incidències:

 

Nou canal d’atenció a Sabadell


 

Contacta

Departament de Mobilitat, Trànsit i Transport
C. de Pau Clarís, 100, 08205, Sabadell
Tel. 93 745 33 27

Informació i gestió Zona Blava (Vimusa)
Tel. 900 535 921

Informació i gestió bus urbà (TUS)
Tel. 93 727 00 90