PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SALUT

Plagues urbanes

La llei 18/2009, del 22 d'octubre, de salut pública estableix com a servei mínim dels ens locals la gestió dels riscos per a la salut derivats dels animals domèstics, dels animals de companyia, dels animals salvatges urbans i de les plagues.

El control de les plagues urbanes està dirigit a mantenir la via pública i edificis municipals d'ús públic sanejats d'artròpodes i rosegadors, per tal de prevenir la transmissió de malalties anomenades zoonosis i garantir la salubritat dels llocs i edificis públics.

Què és el servei de control de plagues?

És el servei que s'encarrega de la desratització, desinsectació i desinfecció per evitar la proliferació d'animals rosegadors o insectes d'espais i  equipaments públics. La col·laboració de la ciutadania és important de cara a detectar qualsevol incidència relacionada amb aquesta àrea.

Què ofereix? 

Realitza les actuacions sistemàtiques de caire preventiu a la xarxa de clavegueram, vials, zones verdes, mercats municipals, equipaments i espais públics.

Atén les demandes i/ o denúncies de la ciutadania davant la detecció de rosegadors, insectes o a les necessitats d’actuacions de desinfecció d’espais i equipaments públics.

A qui s’adreça?

A la ciutadania en general.

Com accedir-hi?

             En línia

A través del formulari de comunicació amb l'Ajuntament, detallant-hi el tipus d’incidència que s’ha detectat i l’adreça.

             Presencialment (Per aquest tràmit no cal demanar cita prèvia)

A qualsevol punt del Sabadell Atenció Ciutadana (SAC)

Preguntes freqüents

El servei de control de plagues de l’Ajuntament també s’ocupa dels espais privats infestats?

RESPOSTA: No, en cas que l’espai sigui privat, és el propietari, o comunitat de propietaris de l’immoble, solar, etc. qui ha de    contractar un servei privat de control de plagues.

Existeix un registre oficial dels serveis de control de plagues?

RESPOSTA: Els establiments on es fabriquen, s'emmagatzemen o es comercialitzen plaguicides i les entitats de control de plagues que realitzen serveis amb plaguicides, han d'estar inscrits en el Registre oficial d'establiments i serveis plaguicides (ROESP).

Enllaços d’interès

 

També et pot interessar...