PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Imatges en moviment. Vídeo i debat

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció:  Aproximació a l'art contemporani a través de la força i de la presència de la imatge en moviment, no només en les pràctiques artístiques actuals sinó també en la nostra pròpia vida quotidiana.
 
Llegeix més...
 

A toc de pito! Vine a treballar al vapor Buxeda

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària Descripció: Amb la visita dinamitzada al vapor Buxeda Vell, ens posarem a la pell dels seus treballadors. Qui eren, què feien, com vivien? Ho descobrirem tot recreant l'atmosfera que vivien i experimentant amb els objectes que els envoltaven, la llana bruta, la neta, la pentinada, la tenyida, els colorants, ...
 
Llegeix més...
 

Premis Sambori

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: El Sambori es reinventa. Després de més de 15 anys de vida, el Sambori Òmnium fa un pas endavant per adaptar-se a les noves realitats i als nous reptes que tenim com a societat.
 
Llegeix més...
 

La rateta que llegia a l'escaleta: els contacontes de l'Escola d'Educació Especial Xaloc

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil.   Descripció: Voleu escoltar els contes de tota la vida representats pels alumnes del Xaloc, allunyats d'estereotips sexistes com mai no els han explicat?
 
Llegeix més...
 

Joc Rodals i ciutats: l'equilibri és possible

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: A l'aula, tot jugant a un joc de taula, l'alumnat reflexiona sobre l'ordenació del territori. Durant la sessió, per grups, els alumnes han de dissenyar una ciutat i el seu entorn, seguint uns condicionants previs.
 
Llegeix més...
 

La Musa us convida a treballar a la llana

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària. Descripció: La Musa presentarà als participants totes les màquines relacionades amb el tèxtil del museu i a través d'una petita història i altres activitats els nens i nenes es familiaritzaran amb els processos tèxtils i el funcionament del teler.
 
Llegeix més...
 

Memory Miskito

A qui s'adreça: Alumnes de P5 i cicle inicial d'educació primària. Descripció: Es tracta d’un taller en el qual, després de conèixer l’ONG SiD Moskitia d’Hondures, i les característiques d’aquesta zona, es  juga al joc Memory Miskito per conèixer la llengua d’aquesta cultura, creant el seu propi diccionari català-miskito.
 
Llegeix més...
 

En Pau M. Turull t'ensenya casa seva

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d’educació infantil. Descripció: Visita dinamitzada i taller. A través d’una titella que representa un dels fills de la família Turull, en Pau M., els més petits aprendran com es vivia en una casa burgesa del segle XIX, què feien els nens i nenes com ells, quines diferències hi havia amb ara.
 
Llegeix més...
 

Vine a l'Escola Illa amb una pregunta d’art i disseny

A qui s'adreça:  Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Aquesta activitat consisteix en què l’escola formuli una pregunta, una petició a l’escola ILLA i a partir d’aquest interès preparem una activitat intentant respondre-la, ajustant-nos a l’edat i la proposta.
 
Llegeix més...
 

Aventures de cine

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària, ESO i batxillerat.   Descripció: Per què comencem una escena concreta amb un pla general, i una altra amb un pla sencer? Per què rodem les escenes desordenades? Com rodem una escena amb pantalla verda quan després hi hem d'aplicar efectes especials?
 
Llegeix més...
 

XL Trobada de Corals Infantils

A qui s'adreça: Alumnes de cicle inicial i superior d'educació primària. Descripció: Es tracta d'un projecte on participen de forma conjunta els alumnes de les corals dels centres educatius de Sabadell. L'activitat es realitza durant tot el curs escolar i culmina amb la XL Trobada de Corals de l'Aplec de la Salut, prevista al maig de 2024, al TM La Faràndula.
 
Llegeix més...
 

Tallers d’arts visuals i pràctiques perfomàtiques

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional. Descripció: L’Estruch proposa un taller d’arts visuals i digitals de la mà dels artistes residents a l’Estruch on estan preparant els seus projectes. És una activitat on els participants treballaran conjuntament amb l’artista per tal de crear una obra. Cada artista desenvoluparà amb els alumnes la disciplina en la qual està especialitzat.
 
Llegeix més...
 

Un doblatge de pel·lícula

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitja i superior d'educació primària, i 1r cicle d'ESO   Descripció: El taller s’inicia amb una explicació dels aspectes bàsics que cal tenir en compte per encarar un doblatge.
 
Llegeix més...
 

El Centre d'Esports Sabadell s'apropa a l'escola

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: L’activitat consta d’una visita a l’Estadi de la Nova Creu Alta on es farà un recorregut per la instal·lació: els vestuaris, la sala de premsa (on es visualitzarà un vídeo del CE Sabadell i a posteriori l’alumnat exercirà de “periodistes”), el camp (on faran una petita sessió pràctica de futbol) i la Sala Vip (on a mode de cloenda els alumnes gaudiran d’un petit piscolabis i es
 
Llegeix més...
 

Basket Beat

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: L’esport i la música són dues de les manifestacions culturals més freqüents en tots els llocs i contextos socials. El taller de Basket Beat, és una activitat corporal que consisteix en fer música amb pilotes de bàsquet mentre s’entrenen habilitats per a la vida com el pensament crític, la comunicació assertiva o la presa de decisions. El taller té una durada de dues sessions.
 
Llegeix més...
 

Art, geometria i expressió corporal

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària. Descripció: 'Art, geometria i expressió corporal' proposa obrir la mirada entorn la pràctica del dibuix, amb l'objectiu d'experimentar altres maneres de dibuixar deslligades de la representació naturalista i del virtuosisme tècnic. Entendrem el dibuix com el rastre d'un gest efímer que involucra tot el cos. Un dibuix que es desenvolupa en moviment, a partir d'una acció corporal, individual o col·lectiva, i que posa l'èmfasi en la capacitat expressiva del traç i en el procés creatiu. 
 
Llegeix més...
 

Les stolpersteine de Sabadell. La memòria dels sabadellencs deportats als camps nazis (1940-1945)

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Recorregut a triar per un dels cinc itineraris de la ciutat, on s'explica una part genèrica comuna de l'activitat: - Les llambordes Stolpersteine. Projecte i recerca a Sabadell. - El context històric internacional i local. - Els sabadellencs deportats. Cartografia de l’horror nazi.
 
Llegeix més...
 

Exposició itinerant: 150 aniversari de la Primera República i el federalisme a Sabadell

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Exposició itinerant pels centres cívics de la ciutat que vol posar en valor a Sabadell, com a focus del federalisme en la constitució i desenvolupament de la Primera República.
 
Llegeix més...
 

Relata: concurs de contes sobre la discapacitat intel·lectual

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària Descripció: El projecte Relata consta de la realització al centre educatiu d’uns tallers de sensibilització sobre la temàtica de la discapacitat intel·lectual, centrat en la Síndrome de Down.
 
Llegeix més...
 

Introducció al Karate

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: A través de l’entrenament i de l’aprenentatge del karate, es desenvolupa la capacitat d’esforç per aconseguir els objectius marcats: el respecte, la constància, la concentració, el treball en equip, etc...són les bases per a uns bons resultats.
 
Llegeix més...