PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sense títol. Viu l'art contemporani

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil, educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: Taller d’introducció a l'art contemporani. A partir d’uns exercicis es desenvoluparan els objectius plantejats treballant els temes a partir de la música, la dansa, la  pintura, l’escultura, el moviment, els colors, les sensacions o les emocions.
 
Llegeix més...
 

Imatges en moviment. Vídeo i debat

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció:  Aproximació a l'art contemporani a través de la força i de la presència de la imatge en moviment, no només en les pràctiques artístiques actuals sinó també en la nostra pròpia vida quotidiana.
 
Llegeix més...
 

Enfocant l'Estruch. Com comuniquem l’art contemporani?

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional. Descripció: Enfocant l’Estruch és un taller de vídeo reportatge en el qual els alumnes podran experimentar amb la realització i edició de reportatges audiovisuals, utilitzant els mitjans d’enregistrament que els joves tenen més a l’abast: els seus telèfons mòbils.
 
Llegeix més...
 

Descobreix en Bee-bot

A qui s'adreça: Alumnes de P4, P5 i cicle inicial d’educació primària.   Descripció: En Bee-bot és un petit robot amb forma d’abella que és robust i molt fàcil de fer servir, ideal per a aquestes edats.
 
Llegeix més...
 

Forma’t a les biblioteques. ESO

A qui s'adreça: Alumnes d’ESO.   Descripció: Dividit en dues activitats complementàries, una per 1r cicle i una altra per 2n cicle d'ESO. 
 
Llegeix més...
 

Un instrument anomenat orquestra, de l'Orquestra Simfònica del Vallès

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior de educació primària, ESO i batxillerat Descripció: Una bonica i divertida presentació de l’orquestra com a instrument, on, amb l’ajuda d’un presentador, es donen a conèixer les diferents seccions o famílies instrumentals que la composen, per acabar fent un viatge musical que ens descobreix les possibilitats sonores i expressives d’una orquestra simfònica.
 
Llegeix més...
 

La rateta que llegia a l'escaleta: els contacontes de l'Escola d'Educació Especial Xaloc

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil.   Descripció: Voleu escoltar els contes de tota la vida representats pels alumnes del Xaloc, allunyats d'estereotips sexistes com mai no els han explicat?
 
Llegeix més...
 

Premis Sambori

A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional Descripció: El Sambori es reinventa. Després de 15 anys de vida, el Sambori Òmnium fa un pas endavant per adaptar-se a les noves realitats i als nous reptes que tenim com a societat. A partir del curs 2021-2022, el projecte es converteix en la Mostra Sambori Òmnium, un impuls a la cultura com a eina de transformació social i una base sobre la qual treballar de forma conjunta i transversal la generació d’oportunitats
 
Llegeix més...
 

Forma’t a les biblioteques. batxillerat, formació professional i adults

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: Sessió que ens endinsa en les eines bàsiques d’accés  a la informació: els catàlegs automatitzats, les eines de cerca d’internet. També tracta sobre els recursos impresos: enciclopèdies, diccionaris, directoris... 
 
Llegeix més...
 

A toc de pito! Vine a treballar al vapor Buxeda

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d'educació primària Descripció: Amb la visita dinamitzada al vapor Buxeda Vell, ens posarem a la pell dels seus treballadors. Qui eren, què feien, com vivien? Ho descobrirem tot recreant l'atmosfera que vivien i experimentant amb els objectes que els envoltaven, la llana bruta, la neta, la pentinada, la tenyida, els colorants, ...
 
Llegeix més...
 

Joc Rodals i ciutats: l'equilibri és possible

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: A l'aula, tot jugant a un joc de taula, l'alumnat reflexiona sobre l'ordenació del territori. Durant la sessió, per grups, els alumnes han de dissenyar una ciutat i el seu entorn, seguint uns condicionants previs.
 
Llegeix més...
 

Assajos oberts a l'Estruch (setembre a desembre de 2022)

A qui s'adreça: Alumnes de primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Espais Joves (a la sessió de tarda) Descripció: Els artistes i les companyies d’art en viu que es troben en procés de creació a l’Estruch obren les seves sessions d’assaig, mostrant fragments del seu espectacle, per tal que els estudiants coneguin de prop el seu treball artístic i puguin aportar les seves observacions i opinions sobre el projecte que preparen.
 
Llegeix més...
 

Memory Miskito

A qui s'adreça: Alumnes de P5 i cicle inicial d'educació primària. Descripció: Es tracta d’un taller en el qual, després de conèixer l’ONG SiD Moskitia d’Hondures, i les característiques d’aquesta zona, es  juga al joc Memory Miskito per conèixer la llengua d’aquesta cultura, creant el seu propi diccionari català-miskito.
 
Llegeix més...
 

Veig veig! La biblioteca!

A qui s'adreça: Alumnes de 1r cicle d’educació infantil.   Descripció: Aquesta activitat que porta per títol Veig, veig! La biblioteca! pretén ser un primer contacte pels més petits amb la biblioteca. Els expliquem què és i els mostrem diferents contes visuals, pop-ups, llibres tous i il·lustrats que faran les delícies dels més petits. 
 
Llegeix més...
 

Ni prínceps ni princeses: subvertint els estereotips

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària.   Descripció: Aquesta és una activitat que pretén explicar els diferents estereotips relacionats amb el gènere que hi ha a la nostra societat tot relacionant-ho amb els contes infantils. Es treballen els valors i es crea un debat distès per a subvertir els esmentats estereotips fent visible allò que costa de veure. Es gaudeix amb  diversos llibres infantils que treballen la igualtat de gènere. 
 
Llegeix més...
 

En Pau M. Turull t'ensenya casa seva

A qui s'adreça: Alumnes de segon cicle d’educació infantil. Descripció: Visita dinamitzada i taller. A través d’una titella que representa un dels fills de la família Turull, en Pau M., els més petits aprendran com es vivia en una casa burgesa del segle XIX, què feien els nens i nenes com ells, quines diferències hi havia amb ara.
 
Llegeix més...
 

Vine a l'Escola Illa amb una pregunta d’art i disseny

A qui s'adreça:  Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Aquesta activitat consisteix en que l’escola formuli una pregunta, una petició a l’escola ILLA i a partir d’aquest interès preparem una activitat intentant respondre-la ajustant-nos a l’edat i la proposta.
 
Llegeix més...
 

Lluites compartides

A qui s'adreça: Alumnes del cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Lluites Compartides és un activitat que utilitza mitjans audiovisuals i una exposició, que es poden instal·lar en diferents espais del centre educatiu, que permet debatre sobre con s'ha arribat al Sabadell actual mitjançant una visió retrospectiva de les lluites per l'habitatge i els espais públics a la nostra ciutat. També permet connectar amb les lluites actuals en aquest dos àmbits.
 
Llegeix més...
 

Aventures de cine

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària, ESO i batxillerat   Descripció: Per què comencem una escena concreta amb un pla general, i una altra amb un pla sencer? Per què rodem les escenes desordenades? Com rodem una escena amb pantalla verda quan després hi hem d'aplicar efectes especials?
 
Llegeix més...
 

Tallers d’arts visuals i digitals a l'Estruch!!!

A qui s'adreça: Alumnes de batxillerat i formació professional. Descripció: L’Estruch proposa un taller d’arts visuals i digitals de la mà dels artistes residents a l’Estruch on estan preparant els seus projectes. És una activitat on els participants treballaran conjuntament amb l’artista per tal de crear una obra. Cada artista desenvoluparà amb els alumnes la disciplina en la qual està especialitzat.
 
Llegeix més...