PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Paraules amagades. Art i llenguatge

A qui s'adreça: Alumnat de 2n cicle d'educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Aprofundirem en el coneixement i gaudirem de les obres d’art de l’exposició permanent del Museu d’Art de Sabadell mitjançant diverses activitats i jocs d'empatia per despertar la fantasia i la creativitat.
 
Llegeix més...
 

El sexe mola si tu decideixes

A qui s'adreça: Alumnat de PFI, escoles d’adults, centres oberts, espais joves. Descripció: Taller participatiu que consta de dues sessions d’una hora. Es pretén oferir a les persones joves una visió positiva i respectuosa de la sexualitat i l’afectivitat, fomentant l'autoconeixement del cos i del plaer, tenint en compte, la prevenció de les infeccions de transmissió sexual, els embarassos i les relacions conflictives.
 
Llegeix més...
 

Escultures al carrer... quina hi ha prop de l'escola?

  A qui s'adreça: Alumnat d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.   Descripció: L'activitat s'inicia a la mateixa escola amb una petita xerrada il·lustrada sobre el significat i la tipologia de les escultures dels carrers de Sabadell.
 
Llegeix més...
 

Concurs RACC: 18a edició "Joves i Mobilitat"

A qui 'adreça:Alumnat d’ESO, batxillerat i formació professional de CFGM. Descripció: El concurs “Joves i Mobilitat” és una proposta pedagògica i lúdica que compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament, el Servei Català de Trànsit i diferents patrocinadors. Va néixer el 2007 per ajudar als estudiants d’entre 12 i 18 anys de Catalunya a reflexionar sobre la mobilitat i la seguretat viària.
 
Llegeix més...
 

Soc retratista! Taller sobre el retrat

A qui s'adreça: Alumnat d'educació primària. Descripció: S’inicia amb una visita guiada a la col·lecció del museu per conèixer el gènere del retrat a través d’una selecció d’obres dels principals artistes sabadellencs, tot apreciant les característiques de cadascun.
 
Llegeix més...
 

Xip-xap al safareig. El safareig de la Font Nova

A qui s'adreça: Alumnat de 2n cicle d'educació infantil i cicle inicial d'educació primària. Descripció: L’Antònia, una veïna del barri, vindrà al safareig a rentar roba, ens explicarà com ho fa i ens demanarà que l’ajudem. Aquest taller permet, per una banda, conèixer un safareig públic i, per l'altra, treballar diversos aspectes relacionats amb l'aigua.
 
Llegeix més...
 

Cric-crec, el teler

A qui s'adreça: Alumnat d'educació infantil i cicle inicial de primària. Descripció: Activitat per fer a l'escola. Es desenvolupa en diversos estadis cadascun dels quals està relacionat amb una activitat pràctica.
 
Llegeix més...
 

El comerç just a Sabadell

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: La proposta consisteix en la realització d’una activitat on es pretén introduir el concepte de comerç just com a eina per canviar les desigualtats entre els països.
 
Llegeix més...
 

Game over, no te la juguis!

A qui s'adreça: Alumnat de 4t d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L'increment de la incidència de traumatismes cranioencefàlics i de lesions medul·lars traumàtiques entre la població jove, a causa principalment dels accidents de trànsit i a les activitats esportives i de temps lliure, fa necessari el desenvolupament de programes de prevenció que difonguin aquesta problemàtica i estimulin actituds de precaució entre la població de major risc.
 
Llegeix més...
 

La deixalleria mòbil a l'escola

A qui s’adreça:     Alumnat d'educació infantil i educació primària. Descripció: Consisteix en ubicar la deixalleria mòbil al pati de l’escola o estacionada en un carrer proper i realitzar una visita amb els alumnes. L'objectiu és donar a conèixer aquest servei i aprendre la diversitat de residus que es generen i que es poden separar, per tal que rebin un tractament adequat i identificar aquells que es consideren “especials” i cal portar a la deixalleria. 
 
Llegeix més...
 

On és l'aigua?

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d’educació infantil. Descripció: Activitat experimental i lúdica que descobreix als nens i nenes els diferents llocs on podem trobar l'aigua a la natura i la importància que aquesta té per a la vida quotidiana, tenint en compte la situació d’emergència climàtica que estem patint actualment.
 
Llegeix més...
 

RACC educa: Mou-te bé! On Tour

A qui s'adreça: Alumnat d'educació primària. Descripció: Mou-te Bé! On Tour és una activitat d’educació en mobilitat sostenible i segura de la Fundació RACC que simula en un circuit una Zona 30 urbana, on hi han de conviure diferents usuaris, diferents motius i trajectes de mobilitat i diferents mitjans de transport (bicicletes, patinets, skates,...)
 
Llegeix més...
 

Dins l'aigua

A qui s'adreça: Alumnat de cicle mitjà d’educació primària. Descripció: Joc de simulació col·lectiu per part dels alumnes, sobre l’aigua i la seva gestió municipal, distingint-ne les seves fases i qualitat i remarcant la importància de la seva preservació, tenint en compte la situació d’emergència climàtica que estem patint actualment.
 
Llegeix més...
 

Relacions a través de la pantalla!

A qui s'adreça: Alumnat de 2n cicle d'ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: Xerrada dinàmica sobre les relacions a través de les pantalles. S’aborden els conflictes a través de les pantalles i es proposen pràctiques per a un ús que no generi problemes i/o aporti solucions individuals i col·lectives des de l’empatia.
 
Llegeix més...
 

Flipart - Els oficis de les arts

A qui s'adreça:  Alumnes d'ESO, batxillerat i formació professional.   Descripció: Oficis de les Arts és una activitat del programa FlipArt, de la Diputació de Barcelona, en què artistes i professionals s’acosten als centres docents per donar a conèixer als joves, les diverses professions que hi ha darrera el teló i que fan possible la posada en escena dels espectacles, explicant la seva trajectòria, formació, els reptes i processos de creació.
 
Llegeix més...
 

Trencar el silenci, combatre el bullying. Parlem d’assetjament escolar

A qui s'adreça: Alumnat de 1r d’ESO Descripció: Bullying. Tothom n'ha sentit a parlar, però sabem identificar-ho? 
 
Llegeix més...
 

Parlem? Tallers de comunicació i gestió pacífica dels conflictes

A qui s'adreça: Alumnat de cicle superior d'educació primària. Descripció: Aquest taller està pensant com un espai dinàmic de treball en el qual l’alumnat experimenta i reflexiona sobre les pròpies emocions, la gestió d’aquestes en situacions de conflicte i  l’aprenentatge de les eines bàsiques per poder gestionar els propis conflictes de manera pacífica i dialogada mitjançant dinàmiques de grup.
 
Llegeix més...
 

Coneixent els jardinets de la Fundació 1859

A qui s'adreça: Alumnat de cicle inicial i mitjà d’educació primària. Descripció: L’activitat consisteix en una gimcana pels jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. L'alumnat forma grups i se li proposa un seguit de reptes que ha de solucionar buscant per tot el jardí, buscant noms, comptant elements, dibuixant, i descobrint diferents accions cíviques que s’han de tenir en compte per tenir cura i respectar el jardí.
 
Llegeix més...
 

Estàs pantallat?

A qui s'adreça: Alumnat de cicle superior d'educació primària. Descripció: Mitjançant quatres escenes teatrals -que tracten l’ús del mòbil, els videojocs, la televisió, la publicitat, els xats i les xarxes socials- es plantegen situacions força habituals i quotidianes relacionades amb les pantalles. Com les fem servir? Les fem servir massa? Les hem de fer servir per tot i a tot hora? I què passa quan no les emprem bé?  A vegades ens fan sentir malament o fem sentir malament als
 
Llegeix més...
 

Aprèn a moure't amb seguretat

A qui s'adreça: Alumnat de 2n d'educació primària. Descripció: Dues sessions impartides per policies municipals al centre educatiu, amb un programa informàtic, on la mascota EVI escenifica diverses situacions quotidianes de la via pública. 
 
Llegeix més...