PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Com em veig, com em sento, com actuo

A qui s'adreça:  Alumnes de 2n d’ESO Descripció: El taller pretén abordar la pressió social que pateixen totes les persones sobre la construcció dels propis cossos. Aquesta pressió, exercida sobre els i les joves en una etapa de construcció de la seva identitat, afecta de múltiples formes, que s'analitzen al llarg del taller. A través de dinàmiques variades, suports visuals i exemples quotidians , l'alumnat reflexiona sobre la imatge corporal, la pressió social que reben i la importància de la reproducció d'hàbits saludables.
 
Llegeix més...
 

The Real Pursuit

A qui s'adreça: Alumnes del 2n cicle d’ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: El Real Pursuit és un joc de simulació que està basat en històries reals i que pretén sensibilitzar sobre les persones refugiades i el periple que pateixen quan han de fugir dels seus països d’origen.
 
Llegeix més...
 

Observatori astronòmic: descripció de l'univers i observació dels astres amb telescopi

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: Des de l'Observatori Astronòmic de Sabadell es porten a terme tot un conjunt d'activitats per aprofundir i aportar coneixements a qualsevol acció educativa o projecte que s'estigui realitzant des dels centres, en relació a l'Univers. 
 
Llegeix més...
 

MiniSíndic@s! Enquesta i treball de camp al Districte

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO, batxillerat, formació professional i escoles d’adults. Descripció: Explicació sobre què és la Síndica Municipal de Greuges, apropament a la Declaració Universal dels Drets Humans i enquesta i treball de camp, a l'entorn més proper, sobre un conflicte comunitari.
 
Llegeix més...
 

La ciutat dels residus

A qui s'adreça: Alumnes de I4 i I5 d'educació infantil. Descripció: En l'activitat es treballa el concepte de residu, s’identificaran aquells més habituals i propers als infants, diferents espais de la ciutat on es generen i com s’han de separar correctament. Els alumnes crearan una ciutat amb diferents elements.
 
Llegeix més...
 

Vull ser una flor: conte infantil sobre compostatge

A qui s'adreça: Alumnes de 2n cicle d'educació infantil Descripció: L’activitat pretén iniciar als més petits en el món del compostatge a través d’un conte il·lustrat i participatiu. Les aventures de la protagonista, una tomaquera que vol convertir-se en una flor, els ajudarà a entendre el concepte de cicle i què és el compostatge.
 
Llegeix més...
 

Descobreix la indústria tecnològica. Vocacions industrials

A qui s'adreça: Alumnes de 1r cicle d'ESO.   Descripció: Durant l'activitat es facilitarà informació sobre els actuals canvis que s’estan produint en motiu de la Quarta Revolució Industrial, on màquines, persones i Internet, estan plenament connectades.
 
Llegeix més...
 

Refugiades i cooperació. Què podem fer?

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO i batxillerat. Descripció: Taller socioeducatiu de sensibilització i conscienciació, que treballa des de la perspectiva no-assistencialista la cooperació i la situació actual dels i les refugiades palestines (i síries) al Líban.
 
Llegeix més...
 

Art, geometria i expressió corporal

A qui s'adreça: Alumnes d’educació primària. Descripció: 'Art, geometria i expressió corporal' proposa obrir la mirada entorn la pràctica del dibuix, amb l'objectiu d'experimentar altres maneres de dibuixar deslligades de la representació naturalista i del virtuosisme tècnic. Entendrem el dibuix com el rastre d'un gest efímer que involucra tot el cos. Un dibuix que es desenvolupa en moviment, a partir d'una acció corporal, individual o col·lectiva, i que posa l'èmfasi en la capacitat expressiva del traç i en el procés creatiu. 
 
Llegeix més...
 

La bona vida sense tabac!

A qui s'adreça:  Alumnes del 2n cicle de l'ESO. Descripció: Projecte que consta de tres sessions de treball on es pretén generar un espai de diàleg entre l'expert i l'alumnat per tractar aspectes vers el tabaquisme i les diferents maneres de fumar.
 
Llegeix més...
 

Parlem de pantalles

A qui s'adreça: Alumnes de Programes de Formació i Inserció, d’Unitats d’Escolarització Compartida, d’escoles d'adults, de centre d’Itineraris Formatius Específics de FP grau bàsic i de Centre de Noves Oportunitats i similars.ats. Descripció: Sessió participativa sobre diferents temes relacionats amb les pantalles (privacitat a les xarxes, sobreexposició, gestió del temps, sexting/sexpreading, videojocs, xarxes socials, influencers, videojocs, jocs d'apostes online, etc).
 
Llegeix més...
 

Relata: concurs de contes sobre la discapacitat intel·lectual

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària Descripció: El projecte Relata consta de la realització al centre educatiu d’uns tallers de sensibilització sobre la temàtica de la discapacitat intel·lectual, centrat en la Síndrome de Down.
 
Llegeix més...
 

Iniciació al tir olímpic

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: Aquest programa consta d’una sessió matinal de 2 hores a les instal·lacions esportives del Club de Tir de Sabadell per iniciar-se en la disciplina esportiva del tir olímpic, esport en el qual la força mental i la força física s’integren en un punt precís.
 
Llegeix més...
 

Holocaust i deportació: història, memòria i cinema

A qui s’adreça: Alumnes de 2n cicle d’ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults. Descripció: L'activitat consisteix en la presentació de l’Holocaust i la Deportació Republicana, cercant la implicació i participació de l'alumnat, a partir d’una seqüència de 5 breus fragments cinematogràfics (24’39’’), extrets de films de ficció produïts durant les dues últimes dècades (2001-2018).
 
Llegeix més...
 

Les deixalles, passat i present a la Masia de Can Deu

A qui s'adreça: Alumnes de cicle mitjà i superior d’educació primària   Descripció: El taller s’inicia definint què són els residus domèstics, quins tipus de deixalles generem a les nostres llars i el problema ambiental que representen. Es compararà la situació actual amb la que es vivia fa 100 anys a les masies, en què pràcticament no se’n generaven, d’escombraries.
 
Llegeix més...
 

"Ensenyar és aprendre" esports alternatius

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: El centre docent que s’inscriu a l’activitat, obligatòriament ha de realitzar alguna de les activitats que oferim des del Consell Esportiu de Sabadell de promoció esportiva a les escoles, preferiblement esports alternatius (Ultimate, Kin Ball, Corfbol, entre altres).
 
Llegeix més...
 

Fem d'impressors: taller d’introducció al gravat

           A qui s'adreça: Alumnes d'educació primària, ESO, batxillerat i formació professional. Descripció: Amb aquest treball aprenem a fer d'impressors treballant el gravat, tot creant el nostre disseny o dibuix i el gravem tal com es feia abans, amb ajuda d'un tòrcul.
 
Llegeix més...
 

Suport a les jornades esportives del Consell

A qui s'adreça: Alumnes d'ESO i batxillerat. Descripció: Des del Consell Esportiu de Sabadell, juntament amb el Departament d'Esports, s’organitzen, al llarg del curs escolars, vàries jornades esportives entre els centres educatius. La definició del servei és que l’alumnat doni suport en tasques de dinamitzador/a esportiva o accions de suport per al bon desenvolupament organitzatiu d’aquests esdeveniments.
 
Llegeix més...
 

Intercanvi generacional mitjançant bitlles catalanes

A qui s'adreça: Alumnes de cicle superior d'educació primària, ESO i batxillerat. Descripció: El centre docent que s’inscriu a l’activitat, ha de realitzar obligatòriament el pla de promoció de Bitlles Catalanes. Un cop feta l’activitat es pretén que siguin els mateixos alumnes que a través dels conceptes adquirits durant la realització d’aquest, siguin capaços d’ensenyar les destreses que han après a persones grans, promovent l'intercanvi generacional.
 
Llegeix més...
 

El camí que no duia enlloc. Conte amb titelles i teatrins

A qui s'adreça: Alumnes d'educació infantil. Descripció: Reconeixement de l’art sabadellenc dels segles XIX i XX per mitjà d’un conte amb titelles i teatrins, amb explicacions i anècdotes que Marià Burguès, cronista local, va recollir al llibre Sabadell del meu record, on ens situarem a cavall del canvi del segle XX, en el pas del Sabadell agrari i artesà al Sabadell industrial.
 
Llegeix més...